Pallas Cancer Clinic

Το Pallas Cancer Clinic προσφέρει μια σειρά από συμπληρωματικές θεραπείες για να βοηθήσει τους ασθενείς να διαχειριστούν συμπτώματα όπως πόνος, κόπωση και άγχος και να βελτιώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Οι επαγγελματίες υγείας της κλινικής μας περιλαμβάνουν ανοσολόγους, ογκολόγους, διατροφολόγους και θεραπευτές, οι οποίοι συνεργάζονται για να αναπτύξουν ένα σχέδιο θεραπείας προσαρμοσμένο στις ατομικές ανάγκες κάθε ασθενή.

Στο ολοκληρωμένο φάσμα των τρόπων θεραπείας του καρκίνου, προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από θεραπευτικές παρεμβάσεις. Αυτά περιλαμβάνουν βιολογικές εγχύσεις, κύτταρα φονείς κυτοκινών, δενδριτικά κύτταρα, πεπτιδικά εμβόλια, NK κύτταρα, θεραπεία με ιούς, όζονοθεραπεία, Mistletoe Helixor θεραπεία και διάφορες άλλες προηγμένες μεθοδολογίες θεραπείας. Κάθε μία από αυτές τις προσεγγίσεις είναι σχολαστικά προσαρμοσμένο για να ανταποκρίνεται στις μοναδικές ανάγκες και περιστάσεις του ατόμου ασθενείς, με πρωταρχικό στόχο τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας και τη βελτίωση ποιότητα ζωής.

Η ομάδα μας περιλαμβάνει ολοκληρωμένους και συμβατικούς επαγγελματίες υγείας. Στόχος μας είναι να βρείτε ένα κατάλληλο πρόγραμμα για κάθε πελάτη, δίνοντας προσοχή στην αιτία του προβλήματος, εξαλείφοντας τα συμπτώματα που προκαλούνται από αυτό. Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από εξατομικευμένες εγχύσεις.

Εάν είστε υπάλληλος γραφείου επιβαρυμένος με δουλειά και ένταση, ένας πολύ κουρασμένος και κουρασμένος γονέας ή μόλις κάνατε πάρτι το Σαββατοκύριακο, η ενδοφλέβια βιταμινοθεραπεία θα σας επιτρέψει να ανακάμψετε πιο γρήγορα για να νιώσετε ξανά καλύτερα.

Το Pallas Clinic είναι μια διευρυμένη προσέγγιση στην ολοκληρωμένη ιατρική με έναν σκοπό – την παροχή ασφαλείς, αποτελεσματικές και αβλαβείς θεραπείες για τον καρκίνο, διασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας ιατρική περίθαλψη σε ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον. Προσφέρουμε ένα γαλήνιο και χαλαρωτικό περιβάλλον, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας ιατρική ατμόσφαιρα και άνεση για τους ασθενείς μας σε ένα όμορφο παραθαλάσσια τοποθεσία στη Jurmala της Λετονίας με τους πιο έμπειρους γιατρούς στην ολοκληρωμένη ιατρική.

Τοποθεσία – Το Pallas Clinic βρίσκεται σε ένα ήσυχο και πευκόφυτο θέρετρο Jurmala στη Λετονία στις την ακτή της Βαλτικής Θάλασσας. Η Κλινική βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την παραλία.

Τμήματα

Ογκολογία

Το PLACENTA έχει αναγνωριστεί ότι ασκεί τέσσερις σημαντικές ιατρικές επιδράσεις: Το PLACENTA αποδεικνύει την ικανότητα να αυξάνει την απορρόφηση οξυγόνου από τους ιστούς. Η έρευνα δείχνει ότι το PLACENTA συμβάλλει στην ταχεία αναγέννηση των ιστών. Με τη ρύθμιση της συνθάσης του μονοξειδίου του αζώτου (NO) και την ενίσχυση της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο, το PLACENTA δείχνει πολλά υποσχόμενο για την αύξηση της ικανότητας εργασίας, την ανακούφιση της κόπωσης και ενδεχομένως τη βοήθεια στη θεραπεία καταστάσεων που σχετίζονται με το στρες, όπως το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Στις σύγχρονες ιατρικές πρακτικές, τα προηγμένα θεραπευτικά φαρμακευτικά προϊόντα (ATMP), όπως το PLACENTA, ενσωματώνονται όλο και περισσότερο με τις συμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπιση ογκολογικών ασθενειών. Πρόσφατα ευρήματα δείχνουν ότι τα εκχυλίσματα λύματος πλακούντα παρουσιάζουν αντικαρκινικές ιδιότητες τόσο σε εργαστηριακές συνθήκες (in vitro) όσο και σε ζωντανούς οργανισμούς (in vivo). Σημειωτέον, αυτή η αντικαρκινική δράση συνδέεται με το διαμέρισμα των κυττάρων CD34+. Τα μη τοξικά χαρακτηριστικά των εκχυλισμάτων λύματος πλακούντα, σε συνδυασμό με τον δυνητικά διακριτικό μηχανισμό δράσης τους, τα τοποθετούν ως βιώσιμη επιλογή για συμπληρωματική θεραπεία παράλληλα με τις παραδοσιακές ογκολογικές θεραπείες. Αυτό υποδηλώνει ότι το PLACENTA μπορεί να χρησιμεύσει ως επικουρική θεραπεία στην ολοκληρωμένη προσέγγιση της θεραπείας του καρκίνου.

Θεραπεία δενδριτικών κυττάρων (στοχευμένη ανοσοθεραπεία)

Η θεραπεία με δενδριτικά κύτταρα είναι μια από τις πρωτοποριακές κλινικές θεραπείες του καρκίνου που επισημαίνονται στην ιατρική κοινότητα.

Ας εξηγήσουμε πώς και γιατί προσφέρουμε DCV στην κλινική μας.

Η θεραπεία με δενδριτικά κύτταρα ενισχύει τους αριθμούς παίρνοντας ορισμένα ανώριμα δενδριτικά κύτταρα από το αίμα του ίδιου του ασθενούς και καλλιεργώντας, επεξεργάζοντάς τα και ενεργοποιώντας τα στο εργαστήριο. Είναι μια πολύπλοκη και εξαιρετικά εξειδικευμένη διαδικασία που μόνο λίγα εργαστήρια μπορούν να εκτελέσουν. Στο τέλος, ο ασθενής λαμβάνει πιστοποίηση ποιότητας για να αποκτήσει την καλύτερη ποιότητα κυττάρων.

Η θεραπεία με δενδριτικά κύτταρα είναι μια από τις θεραπείες ανοσοθεραπείας, που αλλάζουν το τοπίο του τι σκεφτόμαστε για τη διαχείριση της προχωρημένης νόσου.

Πώς επηρεάζει το DCT τα καρκινικά κύτταρα;

 • Η επίδραση του DCV στα καρκινικά κύτταρα δεν είναι άμεση αλλά βασίζεται στον επαναπρογραμματισμό της αντικαρκινικής ανοσολογικής απόκρισης, η οποία είναι μια πολύπλοκη διαδικασία πολλαπλών σταδίων.
 • Τα δενδριτικά κύτταρα είναι ένας τύπος ανοσοκυττάρων που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην έναρξη της ανοσολογικής απόκρισης – κυκλοφορούν στο αίμα ως μονοκύτταρα και είναι τα πρώτα που έρχονται σε επαφή με ένα ευπαρουσίαστο αντιγόνο, ενεργοποιούνται σε ώριμα δενδριτικά κύτταρα και στη συνέχεια μεταναστεύουν σε τους λεμφαδένες, όπου αλληλεπιδρούν με άλλα στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Τα μονοκύτταρα απομονώνονται από το αίμα του ασθενούς και στη συνέχεια ένα μείγμα πεπτιδικών αντιγόνων που προέρχονται από όγκο προστίθεται στην κυτταρική καλλιέργεια στο εργαστήριο. Μετά από αυτή την ωρίμανση, τα δενδριτικά κύτταρα παρουσιάζουν τώρα συγκεκριμένα αντιγόνα όγκου στην επιφάνειά τους και, όταν επανεισαχθούν στο αίμα του ασθενούς, ενεργοποιούν άλλους τύπους ανοσοκυττάρων - τα Τ και Β κύτταρα - για να καταστρέψουν ειδικά τα καρκινικά κύτταρα.

Τα κύτταρα δολοφονίας που προκαλούνται από κυτοκίνη (CIK) έχουν, ως βασικό χαρακτηριστικό, έναν φαινότυπο διπλού Τ-κυττάρου και ΝΚ κυττάρου
Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός δυνατοτήτων Τ-κυττάρων και ΝΚ-κυττάρων ασκεί μια ισχυρή και ευρέως απεριόριστη αντικαρκινική κυτταροτοξικότητα έναντι ενός ευρέος φάσματος καρκινικών κυττάρων.

Πώς επηρεάζουν τα φονικά κύτταρα που προκαλούνται από τις κυτοκίνης τα καρκινικά κύτταρα;

 1. Κατά τη διάρκεια αυτής της ανοσοθεραπείας, τα κύτταρα ΝΚ διεγείρονται στο εργαστήριο με τα βιολογικά ενεργά μόρια (κυτοκίνες) και μια τέτοια διέγερση πυροδοτεί τον πολλαπλασιασμό και την ενεργοποίηση των ΝΚ κυττάρων. Τα κύτταρα δολοφονίας που προκαλούνται από κυτοκίνη (CIK) έχουν, ως βασικό χαρακτηριστικό, ένα διπλό Τ-κύτταρο και ένα κυτταρικό φαινότυπο NK (Natural killer). Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός δυνατοτήτων Τ-κυττάρων και ΝΚ-κυττάρων ασκεί μια ισχυρή και ευρέως απεριόριστη αντικαρκινική κυτταροτοξικότητα έναντι ενός ευρέος φάσματος καρκινικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος (π.χ. Τ-λεμφοκύτταρα) τα οποία μπορούν να σκοτώσουν μόνο μολυσμένα και κακοήθη κύτταρα που έχουν «κόκκινες σημαίες» (όπως MHC και αντισώματα) πάνω τους. Το CIK έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να σκοτώνει μολυσμένα και καρκινικά κύτταρα με ή χωρίς αυτές τις «κόκκινες σημαίες». Αυτός ο παράγοντας ενισχύει μια γρήγορη και αμερόληπτη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 2. Τα CIK μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες (δενδριτικά κύτταρα, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, θεραπεία βιολογικών στόχων κ.λπ.), έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά στην κλινική πράξη.
 3. Τα κύτταρα CIK εμφάνισαν υψηλό κυτταροτοξικό δυναμικό έναντι ενός ευρέος φάσματος διαφορετικών οντοτήτων όγκου. Η θεραπεία με κύτταρα CIK έχει αποδειχθεί ότι μειώνει πλήρως το φορτίο του όγκου, παρατείνει τη διάρκεια επιβίωσης και βελτιώνει την ποιότητα ζωής ακόμη και σε προχωρημένα στάδια της νόσου.

Η θεραπεία καρκίνου με βάση τα κύτταρα Natural Killer (NK) είναι μια άλλη μορφή ανοσοθεραπείας που χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ίδιου του σώματος για να στοχεύσει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.

Τα NK κύτταρα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων και βασικό συστατικό του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να επιτίθενται σε μολυσμένα ή μη φυσιολογικά κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των καρκινικών κυττάρων, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη ευαισθητοποίηση.

Ως μέρος των θεραπειών μας για τον καρκίνο, συμπεριλαμβάνουμε την οζονοθεραπεία ως σημαντική βάση στα περισσότερα από τα συμπληρωματικά θεραπευτικά μας σχέδια.
Η κλινική ενσωματώνει τη θεραπεία με όζον σε ολοκληρωμένα προγράμματα φροντίδας ασθενών, επειδή έχει σημειωθεί ότι παρουσιάζει συνολική βελτίωση στα αποτελέσματα των ασθενών.

Πώς επηρεάζει το όζον τα καρκινικά κύτταρα;

 1. Με την επιλεκτική αύξηση της αντιοξειδωτικής ενζυμικής δραστηριότητας σε υγιή κύτταρα, το όζον προστατεύει από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας/ακτινοβολίας
 2. Αυξάνει την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας/ακτινοβολίας προσθέτοντας επιπλέον οξειδωτικό στρες
 3. Μειώνει την αντίσταση της χημειοθεραπείας
 4. Επάγει αντικαρκινικές κυτοκίνες: TNF, IFN, IL2
 5. Η άμεση επαφή σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
 6. Πολλοί ομαλοποιούν τα «οριακά» καρκινικά κύτταρα διεγείροντας τη μετατροπή του πυροσταφυλικού σε ακυλο-CoA
 7. Διεγείρει την απόπτωση

Γιατί οι ασθενείς επιλέγουν την οζονοθεραπεία;

Μεταβάλλοντας την κατάσταση που επιτρέπει στα καρκινικά κύτταρα να πολλαπλασιάζονται και να ακμάζουν, μπορούμε πιο αποτελεσματικά να διακόψουμε και να σταματήσουμε την παραγωγή περισσότερων καρκινικών κυττάρων. Η οζονοθεραπεία το επιτυγχάνει αυτό διορθώνοντας την κατάσταση της γλυκόλυσης που προκαλείται από χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο (αναερόβια αναπνοή με ζύμωση σακχάρου).

Βελτιώνει την ποιότητα ζωής, καθώς επίσης διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιταχύνει την επούλωση, να ομαλοποιεί την παραγωγή ορμονών και ενζύμων.

Η οζονοθεραπεία είναι μια αβλαβής μορφή ανοσοθεραπείας που χρησιμοποιείται για την αδρανοποίηση βακτηρίων, ιών, μυκήτων, παρασίτων, ζυμομυκήτων και πρωτόζωων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα στάδια κατά τη διάρκεια της θεραπείας βελτιώνοντας την κυκλοφορία καθαρίζοντας τις αρτηρίες και τις φλέβες, καθαρίζοντας το αίμα και τη λέμφο και μειώνοντας τον πόνο χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Η ιοθεραπεία, γνωστή και ως ογκολυτική ιοθεραπεία, είναι μια καινοτόμος προσέγγιση στη θεραπεία του καρκίνου που χρησιμοποιεί ιούς για να στοχεύσει επιλεκτικά και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.

Η ιδέα πίσω από την ιοθεραπεία είναι η χρήση ιών που έχουν κατασκευαστεί ή εμφανίζονται φυσικά για να μολύνουν καρκινικά κύτταρα, να αναπαράγονται μέσα σε αυτά και τελικά να προκαλούν την καταστροφή τους.

Εδώ είναι μερικά βασικά σημεία σχετικά με την ιοθεραπεία:

 1. Επιλεκτική στόχευση:
  Οι ογκολυτικοί ιοί έχουν σχεδιαστεί για να μολύνουν και να αναπαράγονται κατά προτίμηση μέσα στα καρκινικά κύτταρα, ενώ παράλληλα διατηρούν τα φυσιολογικά υγιή κύτταρα. Αυτή η επιλεκτικότητα μπορεί να επιτευχθεί μέσω γενετικών τροποποιήσεων του ιού ή με την εκμετάλλευση των εγγενών ευπαθειών των καρκινικών κυττάρων.
 2. Καταστροφή καρκινικών κυττάρων:
  Μόλις ο ογκολυτικός ιός μολύνει τα καρκινικά κύτταρα, μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή τους με πολλούς τρόπους. Ο ιός μπορεί να σκοτώσει άμεσα τα καρκινικά κύτταρα διαταράσσοντας τον εσωτερικό τους μηχανισμό, προκαλώντας λύση των κυττάρων (έκρηξη) ή προκαλώντας απόπτωση (προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος). Επιπλέον, η λοίμωξη πυροδοτεί μια ανοσολογική απόκριση, η οποία συμβάλλει περαιτέρω στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
 3. Τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος:
  Η ιοθεραπεία μπορεί να ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αναγνωρίσει και να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα. Η ιογενής λοίμωξη εντός του όγκου μπορεί να προάγει την απελευθέρωση αντιγόνων που σχετίζονται με τον όγκο, τα οποία μπορούν να διεγείρουν μια ανοσοαπόκριση κατά των καρκινικών κυττάρων τόσο στο σημείο της μόλυνσης όσο και συστηματικά.
 4. Συνδυαστική θεραπεία:
  Η ιοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για τον καρκίνο, όπως χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία. Τα συνεργιστικά αποτελέσματα αυτών των θεραπειών μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική αποτελεσματικότητα της θεραπείας του καρκίνου.
 5. Κλινικές εφαρμογές:
  Η ιοθεραπεία έχει δείξει πολλά υποσχόμενα για τη θεραπεία διαφόρων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του μελανώματος, του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου του πνεύμονα και ορισμένων τύπων συμπαγών όγκων. Κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη για την αξιολόγηση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της βέλτιστης χρήσης του σε διάφορες περιπτώσεις καρκίνου.Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο ενδιαφέρεστε για την ιοθεραπεία ως πιθανή θεραπευτική επιλογή, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ογκολόγο της Pallas Clinic που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα.

Ο γιατρός μπορεί να παρέχει τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες κλινικές δοκιμές και να αξιολογήσει εάν η ιοθεραπεία είναι η κατάλληλη επιλογή για τον συγκεκριμένο τύπο και το στάδιο του καρκίνου σας.

Οι θεραπείες καρκίνου με βάση τα Τ κύτταρα είναι ένας τύπος ανοσοθεραπείας που αξιοποιεί τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος του ίδιου του σώματος να αναγνωρίζει και να επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα. Τα Τ κύτταρα είναι ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων και ένα κρίσιμο συστατικό του ανοσοποιητικού συστήματος, υπεύθυνο για τον εντοπισμό και την καταστροφή μη φυσιολογικών ή μολυσμένων κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των καρκινικών κυττάρων.

Οι βιολογικές εγχύσεις είναι ένας τύπος θεραπείας που χρησιμοποιείται συνήθως στη θεραπεία του καρκίνου.

Περιλαμβάνουν τη χορήγηση βιολογικών παραγόντων, όπως μονοκλωνικών αντισωμάτων ή αναστολέων του ανοσοποιητικού σημείου ελέγχου, μέσω ενδοφλέβιας έγχυσης. Αυτοί οι παράγοντες έχουν σχεδιαστεί για να στοχεύουν συγκεκριμένα μόρια ή μονοπάτια που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και εξάπλωση του καρκίνου.

Η βιολογική θεραπεία έγχυσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίνου με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, συνοδευτική ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία, μετά από χειρουργική επέμβαση αλλά και για την πλήρη αντιμετώπιση παθήσεων όγκου. Η απαραίτητη αναγέννηση του σώματος υποστηρίζεται από το ειδικό σύμπλεγμα ενεργών συστατικών.
Η συγκεκριμένη επιλογή βιολογικής έγχυσης θα εξαρτηθεί από τον τύπο και το στάδιο του καρκίνου, καθώς και από μεμονωμένους παράγοντες του ασθενούς.

Για την έγχυση στην κλινική Pallas χρησιμοποιούμε διάφορα βιολογικά φάρμακα:

 • Υψηλή δόση βιταμίνης C
 • Artesunate
 • Εκχυλίσματα από το θυμίαμα οξέα boswelia
 • Εκχυλίσματα από τζίντζερ (όπως 6-shagoal)
 • Κουρκουμίνη

Η ιδέα της ολοκληρωμένης θεραπείας του καρκίνου, η οποία συνδυάζει συμβατικές θεραπείες με επιλεγμένες συμπληρωματικές θεραπείες, έχει βρει τη θεραπεία με γκι μια δύναμη που πρέπει να υπολογίσουμε. Το Mistletoe Therapy έχει καταλάβει σημαντικό χώρο στον τομέα της ολοκληρωμένης ογκολογίας.

Τα οφέλη της θεραπείας με γκι για ασθενείς με καρκίνο είναι:

 • Βελτίωση της ανοχής των συμβατικών θεραπειών.
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.
 • Αύξηση της συμμόρφωσης των ασθενών μέσω μειωμένων παρενεργειών των συμβατικών θεραπειών για τον καρκίνο.

Τα εκχυλίσματα γκι έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα σε διάφορους τύπους καρκίνου και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των καρκινοπαθών (όπως: κόπωση, πόνος, απώλεια όρεξης, ναυτία, έμετος και αϋπνία).

Η θεραπεία με γκι, για ασθενείς με καρκίνο, βελτιώνει την ανεκτικότητα των συμβατικών ογκολογικών θεραπειών όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία.

Αρκετές μελέτες υψηλής ποιότητας έχουν δείξει αμερόληπτα τη σημασία της θεραπείας με γκι για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και της ανεκτικότητας σε ασθενείς που υποβάλλονται σε Χημειοθεραπεία και Ακτινοθεραπεία.

Ξεχωριστά μη ζυμωμένα υδατικά εκχυλίσματα φρέσκου γκι είναι διαθέσιμα από τα τρία υποείδη του άλμπουμ Viscum:

 • Viscum album υποείδος abietis, που αναπτύσσεται σε έλατα.
 • Λεύκωμα υποείδους Viscum album, που αναπτύσσεται σε φυλλοβόλο δέντρο, π.χ. μηλιές?
 • Viscum album υποείδος austriacum, που φύεται σε πεύκα.

Οι βιοδραστικές ουσίες των εκχυλισμάτων γκι είναι φορτωμένες με διάφορες φαρμακολογικές επιδράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • Προστασία DNA.
 • Ανοσοτροποποίηση.
 • Απελευθέρωση β-ενδορφίνης.
 • Κυτταροτοξική επίδραση στα καρκινικά κύτταρα.
 • Αναστολή αγγειογένεσης.

Αποκατάσταση

Η αποκατάσταση μετά από χημειοθεραπεία με εγχύσεις είναι μια σημαντική πτυχή της θεραπείας του καρκίνου για να βοηθήσει τους ασθενείς να αναρρώσουν και να ανακτήσουν τη δύναμή τους και τη συνολική τους ευεξία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκατάστασης θα ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση του ατόμου, τον τύπο του καρκίνου, την έκταση της θεραπείας και την παρουσία τυχόν υποκείμενων προβλημάτων υγείας:

 • Συμβουλευτείτε τον Ογκολόγο σας: Πάντα να συμβουλεύεστε τον ογκολόγο σας πριν πάρετε οποιεσδήποτε βιταμίνες ή συμπληρώματα κατά τη διάρκεια ή μετά τη χημειοθεραπεία. Ορισμένα συμπληρώματα μπορεί να επηρεάσουν τη θεραπεία ή να έχουν αρνητικές επιπτώσεις.
 • Μην χρησιμοποιείτε συμπληρώματα για τα νύχια, τα μαλλιά ή οτιδήποτε διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων.
 • Εστιάστε σε μια καλά ισορροπημένη, θρεπτική διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να ανακάμψει και να ανακτήσει τη δύναμη.
 • Μείνετε καλά ενυδατωμένοι, καθώς η χημειοθεραπεία μπορεί να είναι αφυδατωτική. Το νερό είναι συχνά η καλύτερη επιλογή, αλλά συμβουλευτείτε την ομάδα υγείας σας για συγκεκριμένες συστάσεις.
 • Βιταμίνη D: Μερικοί ασθενείς με καρκίνο μπορεί να έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Ο γιατρός σας μπορεί να αξιολογήσει τα επίπεδά σας και να συστήσει συμπληρώματα εάν είναι απαραίτητο.
 • Σίδηρος και αναιμία: Η χημειοθεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία (χαμηλός αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων). Εάν σας συμβουλεύσει ο γιατρός σας, τα συμπληρώματα σιδήρου μπορεί να είναι ευεργετικά.
 • Αντιοξειδωτικά: Αντιοξειδωτικά υψηλής δόσης όπως η βιταμίνη C.
 • Προβιοτικά: Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι τα προβιοτικά βοηθούν στις γαστρεντερικές παρενέργειες της χημειοθεραπείας, αλλά συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Θυμηθείτε, η κατάσταση κάθε ασθενούς είναι μοναδική και αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Συζητείτε πάντα τυχόν συμπληρώματα ή βιταμίνες με τον ογκολόγο σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή και κατάλληλα για τις ατομικές σας περιστάσεις. Η ομάδα υγείας σας θα προσαρμόσει τις συστάσεις στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Η θεραπεία καρκίνου με υψηλή δόση βιταμίνης C, επίσης γνωστή ως ενδοφλέβια θεραπεία με βιταμίνη C (IVC), είναι μια ολοκληρωμένη θεραπεία καρκίνου που περιλαμβάνει τη χορήγηση βιταμίνης C σε πολύ υψηλότερες δόσεις από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση (RDA).

Η υψηλή δόση της βιταμίνης C μπορεί να παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου, μια ένωση που μπορεί να βλάψει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, ενώ συγκρατεί τα φυσιολογικά κύτταρα.

Η υψηλή δόση βιταμίνης C μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, βοηθώντας το να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

Η ανάρρωση από τον Covid-19 μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Μετά την ανάρρωση από τον COVID-19, η Pallas Clinic προσφέρει διάφορες θεραπευτικές επιλογές για να υποστηρίξει την ανάρρωση και τη συνολική ευεξία σας.

Δύο πιθανές επιλογές που μερικές φορές εξετάζονται είναι οι εγχύσεις βιταμινών και η οζονοθεραπεία. Ας συζητήσουμε το καθένα από αυτά:

Εγχύματα βιταμινών

Οι εγχύσεις βιταμινών περιλαμβάνουν τη χορήγηση υψηλών δόσεων βιταμινών και μετάλλων απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό παρακάμπτει το πεπτικό σύστημα, επιτρέποντας καλύτερη απορρόφηση και δυνητικά υψηλότερες συγκεντρώσεις αυτών των θρεπτικών συστατικών στο σώμα. Στόχος είναι η αναπλήρωση των επιπέδων θρεπτικών συστατικών και η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και της γενικής υγείας.

Στο πλαίσιο της ανάρρωσης του COVID-19, οι εγχύσεις βιταμινών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση διατροφικών ελλείψεων ή για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης.

Οζονοθεραπεία

Η οζονοθεραπεία περιλαμβάνει τη χορήγηση αερίου όζοντος στον οργανισμό μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως ενδοφλέβια έγχυση, πρωκτική εμφύσηση ή τοπική εφαρμογή. Οι υποστηρικτές της οζονοθεραπείας ισχυρίζονται ότι μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να αυξήσει την παροχή οξυγόνου και να έχει αντιμικροβιακά αποτελέσματα.

Θεραπεία Όζοντος

Το να νιώθεις καλά θα σου δώσει ακτινοβόλο αυτοπεποίθηση!

Η οζονοθεραπεία χρησιμοποιείται στην ιατρική από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και μελέτες τόσο in vivo όσο και in vitro έχουν δείξει ότι έχει μια ποικιλία επιδράσεων που προάγουν την υγεία, όπως τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη βελτίωση της κυκλοφορίας, τη θανάτωση μικροοργανισμών όπως βακτήρια και ιούς και την παροχή οξυγόνου. και βελτίωση της κατανάλωσης.

Η αυτοαιμοθεραπεία με όζον χρησιμοποιείται επίσης για την αποκατάσταση του σώματος. Ανακουφίζει το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση και αποκαθιστά την ικανότητα εργασίας και τον ύπνο.

 • βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, μυκήτων, παρασίτων και ιών.
 • μειώνει τις φλεγμονώδεις διεργασίες στον οργανισμό.

Η οζονοθεραπεία είναι μια πολύ επιτυχημένη μη φαρμακευτική θεραπευτική προσέγγιση. Όταν το ιατρικό όζον εισέρχεται στα κύτταρα, κινητοποιεί την άμυνα του οργανισμού και εξαλείφει βακτήρια, ιούς που προκαλούν ασθένειες (συμπεριλαμβανομένης της ηπατίτιδας Α, Β και C), έρπη και επικίνδυνα σπόρια μυκήτων. Έχοντας ευεργετική επίδραση στον οργανισμό, απομακρύνει αφρούς, τοξίνες, λιπαρές ουσίες και αποκαθιστά τη μικροχλωρίδα του εντερικού σωλήνα. Το όζον βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη μικροκυκλοφορία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με αθηροσκλήρωση, κιρσούς, έλκος στομάχου ή φλεγμονή του δωδεκαδακτύλου.

Για να επιτευχθούν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, το ιατρικό όζον χρησιμοποιείται στη θεραπεία ασθενειών όπως το Lyme, ο διαβήτης, η αθηροσκλήρωση, η χρόνια ηπατίτιδα και ο έρπης.

Η οζονοθεραπεία πραγματοποιείται στην κλινική μας με έγχυση όζοντος απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος (autohemotherapy), η οποία επιτυγχάνει θεραπευτικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας στο μέγιστο τις ιδιότητες του όζοντος προς όφελος του οργανισμού. Μετά την οζονοθεραπεία, οι ασθενείς βιώνουν ένα κύμα ψυχικής και σωματικής ενέργειας. Συνιστάται ως μάθημα για τη βελτίωση της γενικής υγείας και τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων.

Ανάλογα με τον συγκεκριμένο στόχο της θεραπείας, ο γιατρός καθορίζει τη συγκέντρωση όζοντος, τη συχνότητα και τον αριθμό των επισκέψεων, επιπλέον, σε περίπτωση χρόνιας νόσου, η οζονοθεραπεία δεν αντικαθιστά τη βασική θεραπεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη υποστήριξη για τον οργανισμό.

 • Οξυγονώνει τους ιστούς, γεγονός που μειώνει το πρήξιμο, τους μώλωπες και τον πόνο από τραυματισμούς και επιταχύνει την επούλωση.
 • Αυξάνει τη σύνθεση ATP, με αποτέλεσμα περισσότερη ενέργεια και ταχύτερη ανάκτηση.
 • Καθυστερεί την έναρξη της αναερόβιας ζύμωσης του σακχάρου στο κύτταρο, μειώνοντας τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος.
 • Οξειδώνει το γαλακτικό οξύ, βοηθώντας στην πρόληψη του μυϊκού πόνου.
 • Προλαμβάνει και θεραπεύει το κρυολόγημα και τη γρίπη, καθώς και βελτιώνει το ανοσοποιητικό.
 • Προλαμβάνει την ανάγκη για αντιβιοτικά προστατεύοντας την εντερική χλωρίδα.
 • Αυξάνει την παραγωγή ορμονών στα βέλτιστα επίπεδα, εξαλείφοντας την ανάγκη για τεχνητά στεροειδή.

Η ορθική οζονοθεραπεία, επίσης γνωστή ως πρωκτική εμφύσηση ή εμφύσηση όζοντος από το ορθό, είναι μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας που περιλαμβάνει τη χορήγηση αερίου όζοντος στο ορθό.

Το όζον (O3) είναι μια εξαιρετικά αντιδραστική μορφή οξυγόνου που έχει θεραπευτικά αποτελέσματα σε ορισμένες ιατρικές καταστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με όζον από το ορθό, το αέριο όζοντος ιατρικής ποιότητας εισάγεται στο ορθό χρησιμοποιώντας μια εξειδικευμένη συσκευή (μικρός σωλήνας). Το αέριο όζον απορροφάται μέσω του βλεννογόνου του ορθού και εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος.

Η λογική πίσω από αυτή τη θεραπεία είναι ότι το όζον μπορεί να ασκήσει διάφορες επιδράσεις στο σώμα, όπως:

 1. Αντιμικροβιακές ιδιότητες: Το όζον έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιμικροβιακή δράση, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων, των ιών, των μυκήτων και των παρασίτων. Θεωρείται ότι βοηθά στη θανάτωση ή την αναστολή της ανάπτυξης μικροοργανισμών.
 2. Οξυγόνωση και κυκλοφορία: Η οζονοθεραπεία βελτιώνει την παροχή και την κυκλοφορία οξυγόνου στο σώμα αυξάνοντας την απελευθέρωση οξυγόνου από την αιμοσφαιρίνη, διαστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία και ενισχύοντας την ευελιξία των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
 3. Τροποποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος: Το όζον έχει προταθεί ότι διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή ανοσοκυττάρων και ενισχύοντας τη δραστηριότητά τους.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση της ισορροπίας μεταξύ των προφλεγμονωδών και αντιφλεγμονωδών κυτοκινών.

Ο οζονισμένος ορός είναι ένα διάλυμα φυσιολογικού ορού (αλμυρού νερού) που έχει εγχυθεί με αέριο όζον.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη διοχέτευση αερίου όζοντος μέσω αλατούχου διαλύματος για τη διάλυσή του και τη δημιουργία ενός οζονισμένου αλατούχου διαλύματος. Το διάλυμα που προκύπτει περιέχει μόρια όζοντος διασκορπισμένα στο αλατούχο διάλυμα.

Ο οζονισμένος ορός χρησιμοποιείται σε διάφορες ολοκληρωμένες ιατρικές πρακτικές για τις πιθανές αντιμικροβιακές του ιδιότητες και την ικανότητά του να παρέχει οξυγόνο.
Ακολουθούν ορισμένες κοινές εφαρμογές:

 1. Φροντίδα τραυμάτων:
  Οζονισμένος ορός μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για τον καθαρισμό και την απολύμανση των πληγών. Έχει αντιμικροβιακή δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου μόλυνσης και στην προώθηση της επούλωσης των πληγών.
 2. Οδοντιατρικές θεραπείες:
  Στην οδοντιατρική, ο οζονισμένος ορός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της απολύμανσης των οδοντικών κοιλοτήτων, των περιοδοντικών θυλάκων και των ριζικών σωλήνων. Θεωρείται ότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία λοιμώξεων του στόματος.
 3. Πότισμα κόλπων:
  Μερικά άτομα χρησιμοποιούν οζονισμένο αλατούχο διάλυμα ως ρινικό έκπλυση ή για άρδευση των κόλπων για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας, της ρινικής συμφόρησης ή των αλλεργιών. Το όζον στο διάλυμα μπορεί να βοηθήσει να σκοτωθούν βακτήρια, μύκητες ή ιούς στις ρινικές οδούς.
 4. Γαστρεντερικές ανησυχίες:
  Ο οζονισμένος ορός χρησιμοποιείται περιστασιακά σε πρωκτική εμφύσηση ή θεραπεία με όζον από το ορθό. Το διάλυμα εισάγεται στο ορθό με στόχο την παροχή όζοντος στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτή η θεραπεία μερικές φορές υποστηρίζεται για γαστρεντερικές παθήσεις, όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, αν και τα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά της είναι περιορισμένα.

Do you want to learn more? Let's talk!