Jivagram

Το Jivagram, είναι γνωστό κέντρο ευεξίας της Αγιουρβέδα, το οποίο στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ανακτήσουν την υγεία και την ευεξία μέσω ολιστικών επιστημών θεραπείας. Το Jiva Ayurveda είναι το 1ο Νοσοκομείο AYUSH στη Χαριάνα που έχει διαπιστευθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης για Νοσοκομεία και Παρόχους Υγείας (NABH). Η υποδομή Jivagram είναι καλοφτιαγμένη από φυσικά και οικονομικά δομικά υλικά από λασπότουβλο, μπαμπού, πέτρα, ξύλο, τα οποία αλληλοπλέκονται μεταξύ τους για να θεραπεύουν φυσικά και να αυξάνουν την καθαρότητα. Στη Jivagram, δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε με πλήρη ολιστική ευεξία, φροντίζοντας παράλληλα τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας εν μέσω της παρούσας κρίσης.

Το ίδρυμα του Jivagram βασίζεται στις βασικές αξίες της Αγιουρβέδα για τη στόχευση της βασικής αιτίας οποιασδήποτε ασθένειας. Πιστεύει στην πλήρη ευημερία ενός ατόμου που ενσωματώνει το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Η προσέγγιση της θεραπείας της Αγιουρβέδα προέρχεται από την αρχαία και παραδοσιακή πρακτική της Αγιουρβέδα, όχι μόνο αυτό, αλλά το Jivagram παρέχει εξατομικευμένα φάρμακα και θεραπεία Αγιουρβέδα, μαζί με καθοδήγηση σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Τοποθεσία – Το Jivagram Ayurvedic Treatment Center βρίσκεται στο Faridabad – Δελχί NCR

Κύρια τμήματα στο Jivagram

Η μυϊκή δυστροφία είναι μια ομάδα κληρονομικών ασθενειών στις οποίες οι μύες που ελέγχουν την κίνηση (εκούσιοι μύες) εξασθενούν προοδευτικά. Στη μυϊκή δυστροφία, τα ανώμαλα γονίδια (μεταλλάξεις) παρεμβαίνουν στην παραγωγή πρωτεϊνών που απαιτούνται για το σχηματισμό υγιών μυών.

Η θεραπευτική προσέγγιση της νόσου βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές της Αγιουρβέδα. Ο στόχος της θεραπείας δεν είναι να θεραπεύσει τη νόσο αλλά να επιβραδύνει την εξέλιξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και να βοηθήσει τον ασθενή να είναι πιο αυτό-συντηρουμενος. Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιείται μια ολιστική μέθοδος που χρησιμοποιεί επιστημονικά αποδεδειγμένα φάρμακα και συνδυασμό γιόγκα και διαδικασιών θεραπείας. Οι διαδικασίες θεραπείας θα ενισχύσουν τους μύες και θα δράσουν στις μυϊκές ίνες. Οι ασκήσεις τεντώνουν, δυναμώνουν και επιμηκύνουν τη σπονδυλική στήλη, βελτιώνουν την κυκλοφορία και αποβάλλουν τις τοξίνες. Οι ασκήσεις αναπνοής τονώνουν και δυναμώνουν τους αναπνευστικούς μύες.

1. Θεραπεία θέρμανσης σώματος: Σε αυτή τη θεραπεία, παρέχεται θερμότητα στο προσβεβλημένο μέρος του σώματος. Λόγω της επίδρασης της θερμότητας στην αισθητήρια νευρική απόληξη θα υπάρξει μια αντανακλαστική διέγερση των ιδρωτοποιών αδένων στις περιοχές που εκτίθενται στη θερμότητα. Αυτή η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί μυϊκή χαλάρωση και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της μυϊκής δράσης καθώς η αυξημένη παροχή αίματος εξασφαλίζει τη βέλτιστη κατάσταση για τη μυϊκή σύσπαση.

Αυτή η θεραπεία δρα επίσης με τον μηχανισμό της θερμορύθμισης που ρυθμίζεται από το δέρμα και συντονίζεται με τις λειτουργίες των άλλων απεκκριτικών οργάνων αυξάνει τη μεταβολική δραστηριότητα που με τη σειρά της αυξάνει τη ζήτηση οξυγόνου και τη ροή του αίματος. Αυτή η αγγειοδιαστολή διεγείρει την επιφανειακή νευρική απόληξη προκαλώντας μια αντανακλαστική διάταση των αρτηριδίων.

Yoga Therapy: Η θεραπεία γιόγκα και το μασάζ με λάδι Αγιουρβέδα επιβραδύνουν την καταστροφή των μυών. Οι απαλές ασκήσεις γιόγκα και αναπνοής ενισχύουν τους μύες του ασθενούς, επιμηκύνουν τη σπονδυλική στήλη και προάγουν την καλή νευρομυϊκή φυσική κατάσταση. Η γιόγκα έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει την πέψη των ασθενών με μυϊκή δυστροφία και βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Στη μυϊκή δυστροφία, η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής. Η τακτική πρακτική της γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να ενδυναμώσει τους μύες που εξασθενούν.

Φαρμακευτική θεραπεία υποκλυσμού: Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει κλύσμα χρησιμοποιώντας φαρμακευτικό αφέψημα. Αυτή η θεραπεία, που στοχεύει στην αποβολή των τοξινών από το σώμα είναι επίσης χρήσιμη για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της μυϊκής δυστροφίας.

Θεραπεία Oleation: Ένα μασάζ ολόκληρου σώματος (από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα) που γίνεται με φαρμακευτικά έλαια Αγιουρβέδα. Ανακουφίζει από πόνους και πόνους στις αρθρώσεις λιπάνοντας, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και διοχετεύει τις νευρικές απολήξεις.

Σύσταση τρόπου ζωής για μυϊκή δυστροφία-
Πίνετε άφθονο νερό στην καθημερινή σας ρουτίνα τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Σας βοηθά να διώξετε τις τοξίνες έξω από το σώμα. Η τακτική εξάσκηση του διαλογισμού και της άσκησης βαθιάς αναπνοής βελτιώνει τη χρήση οξυγόνου σε κυτταρικό επίπεδο, ιδιαίτερα στον μυϊκό ιστό. Σας δίνει επίσης εσωτερική δύναμη για να παλέψετε ενάντια στα προβλήματα. Πρέπει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος και να αποφύγετε την παχυσαρκία εάν έχετε μυϊκή δυστροφία. Η αύξηση βάρους είναι ιδιαίτερα δύσκολη για άτομα με Μυϊκή δυστροφία λόγω της επιπλέον πίεσης που ασκείται σε ήδη εξασθενημένους μύες. Κρατήστε μακριά από το κάπνισμα αυξάνει τα αναπνευστικά σας προβλήματα.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης διαταραχή που επηρεάζει την επένδυση των αρθρώσεων, προκαλώντας επώδυνο πρήξιμο που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε διάβρωση των οστών και παραμόρφωση των αρθρώσεων.

Σε μερικούς ανθρώπους, η πάθηση μπορεί να βλάψει μια μεγάλη ποικιλία συστημάτων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος, των ματιών, των πνευμόνων, της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.

Η Αγιουρβέδα κατανοεί την αρθρίτιδα ως ένα πρόβλημα στις αρθρώσεις που σχετίζονται με κακή θρέψη αρθρώσεων ή χαμηλή οστική πυκνότητα και συνολική αδυναμία στις αρθρώσεις που οδηγεί σε εκφυλισμό των οστών και ακινητοποίηση των αρθρώσεων. Η αρθρίτιδα σχετίζεται με τοξική υπερφόρτωση στις αρθρώσεις και είναι το αποτέλεσμα πάρα πολλών τοξινών στο σώμα. Καθώς οι τοξίνες συσσωρεύονται στην άρθρωση, προκαλώντας δυσκαμψία και βαρύτητα, παρατηρώντας τις πρησμένες και επώδυνες αρθρώσεις. Το πρόγραμμα Ayurveda αντιμετωπίζει τη βασική αιτία των πόνων των αρθρώσεων βελτιώνοντας την κυκλοφορία, το μεταβολισμό και την ικανότητα του ατόμου να απορροφά την τροφή, έτσι ώστε ο οστικός ιστός να λαμβάνει αρκετή τροφή και να αυξάνει την λιπάνσεις στις αρθρώσεις.

Με μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει διαδικασία αποτοξίνωσης, περιορισμένη διατροφή, υγιεινό τρόπο ζωής, φάρμακα και θεραπείες βελτιώνονται οι εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων.

Θεραπεία Panchkarma: Η ολιστική διαδικασία αποτοξίνωσης εστιάζει στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων τοξινών και στη διατήρηση της ισορροπίας των ενεργειών που διέπουν όλες τις βιολογικές λειτουργίες. Σκοπός της είναι να ενισχύσει και να αναζωογονήσει τα οστά αποκαθιστώντας την ευελιξία και την κινητικότητα των αρθρώσεων μειώνοντας την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.

Θεραπεία καθαρισμού: Τοποθετώντας φρέσκο φαρμακευτικό ύφασμα κατάπλασμα εμποτισμένο με φαρμακευτικό λάδι πάνω από το προσβεβλημένο μέρος του σώματος βοηθά στην ανακούφιση της φλεγμονής και στη χαλάρωση των μυών.

Φάρμακα Αγιουρβέδα: Η χορήγηση από του στόματος φαρμάκων και φαρμακευτικού ελαίου δρουν στους εκφυλιστικούς ιστούς για τη βελτίωση της αντιφλεγμονώδους απόκρισης και βοηθά στη δημιουργία νέων ιστών στην πληγείσα περιοχή. Τα φάρμακα της Αγιουρβέδα για την αύξηση του μεταβολισμού και της πέψης συνιστώνται για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των συσσωρευμένων τοξινών και στην αύξηση της διείσδυσης κάτω από τους ιστούς.

Γιόγκα: Η γιόγκα εστιάζει στην ισορροπία και την ευθυγράμμιση για να βελτιώσει τις βιομηχανικές ανισορροπίες που δημιουργούν πίεση στις αρθρώσεις. Οι κινήσεις γιόγκα και οι ήπιες ασκήσεις βοηθούν στην ενδυνάμωση των οστών και στη βελτίωση της ευλυγισίας των μυών.

Δίαιτα αποτοξίνωσης για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα: Υπάρχουν διάφορα καθαριστικά αποτοξίνωσης που χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς τύπους αρθρίτιδας. Η νηστεία στο νερό συνταγογραφείται μερικές φορές ως τρόπος αποβολής των τοξινών. Η διάρκεια της νηστείας εξαρτάται από τη δύναμή σας, την υγεία σας και την εποχή και την τοποθεσία σας. Υπάρχουν επίσης δίαιτες αποτοξίνωσης που χρησιμοποιούν κυρίως λαχανικά, χυμούς, μπαχαρικά και βότανα. Αυτοί οι καθαρισμοί συνήθως διαρκούν μέχρι το σώμα να δείξει ορισμένα σημάδια ότι η φωτιά καίει ξανά δυνατά. Για παράδειγμα, η επιστροφή της όρεξης, η απώλεια της ασαφής λευκής επικάλυψης στη γλώσσα και η αίσθηση ελαφρότητας όλα δείχνουν ότι ο καθαρισμός έχει ολοκληρωθεί.

Θεραπεία θερμότητας: Η χρήση ατμόλουτρου ή σάουνας μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή των ακαθαρσιών από το σώμα. Η θερμότητα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί απευθείας στις πληγείσες περιοχές για ανακούφιση.

Ο διαβήτης είναι μια σειρά από ασθένειες που περιλαμβάνουν προβλήματα με την ορμόνη ινσουλίνη. Ο διαβήτης μπορεί να εμφανιστεί όταν το πάγκρεας παράγει πολύ λίγη ή καθόλου ινσουλίνη ή όταν το σώμα δεν ανταποκρίνεται κατάλληλα στην ινσουλίνη. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία. Τα άτομα με διαβήτη πρέπει να διαχειριστούν την ασθένειά τους για να παραμείνουν υγιή.

Αγιουρβέδα Κατανόηση του Διαβήτη

Στην Αγιουρβέδα, ο διαβήτης αναφέρεται ως ασθένεια των «γλυκών ούρων». Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, αυτό χύνεται στα ούρα και μπορεί να ανιχνευθεί. Η αρχαία περιγραφή αυτής της ασθένειας περιλαμβάνει μια εκτίμηση για το γεγονός ότι οι διαταραχές στους ιστούς του σώματος συμβαίνουν λόγω ανισορροπιών στο μεταβολισμό. Η Αγιουρβέδα θεωρεί την κακή πέψη ως την κύρια αιτία του διαβήτη.

Η αδύναμη πέψη οδηγεί στην παραγωγή μιας κολλώδους τοξίνης που μπορεί να συσσωρευτεί στα παγκρεατικά κύτταρα και να βλάψει την παραγωγή ινσουλίνης.

Η θεραπεία Panchakarma βοηθά πολύ ένα άτομο στον έλεγχο του διαβήτη.

Ένας ασθενής υποβάλλεται αρχικά στις θεραπείες πριν από τη διαδικασία που τον προετοιμάζουν για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Η ελαιοποίηση γίνεται για να χαλαρώσουν οι τοξίνες και να ανοίξουν τα κανάλια κυκλοφορίας και στη συνέχεια δίνεται στο άτομο ένα ατμόλουτρο έτσι ώστε το σώμα να είναι έτοιμο να απορρίψει αυτά τα απόβλητα.

1. Θεραπεία ζύμωσης με βότανα σε σκόνη:

Σε αυτή τη θεραπεία, φαρμακευτικές πάστες με υψηλές θεραπευτικές ιδιότητες εφαρμόζονται στο τριχωτό της κεφαλής ενός ατόμου για να ανακουφίσουν την ψυχική ένταση, να αυξήσουν τη δύναμη της μνήμης του ατόμου και να χαλαρώσουν το σώμα και το νευρικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας χρησιμοποιείται η φυτική πάστα από φραγκοστάφυλο, χέννα, σπαράγγια, αγκυροβόλιο, σανταλόξυλο κ.λπ.

Θεραπεία ελαιοποίησης:

Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη. Αρχικά, γίνεται μασάζ σε ένα άτομο με λάδι και στη συνέχεια χύνεται αργά φυτικά έλαια ή βουτυρόγαλα πλούσιο σε φάρμακα στο μέτωπο του ατόμου που χαλαρώνει το μυαλό και μειώνει το ψυχικό στρες.

Εάν αυτή η θεραπεία ακολουθηθεί για 2-3 εβδομάδες συνεχώς, βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη.

Θεραπεία μασάζ ποδιών:

Έχει άμεση επίδραση στο ενδοκρινικό & μεταβολικό μας σύστημα που ρυθμίζει τις ορμονικές εκκρίσεις. Αυξάνει τους παράγοντες καλής αίσθησης (ορμόνες-σεροτονίνη κ.λπ.) στο αίμα που βοηθούν ένα άτομο να χαλαρώσει.

Μετά – Διαδικασία για τον διαβήτη:

Μετά από μια προεγχειρητική διαδικασία, το σώμα ενός ατόμου χαλαρώνει και χαλαρώνει. Για τη θεραπεία της εκκαθάρισης του διαβήτη και του υποκλυσμού, οι θεραπείες του Panchakarma χρησιμοποιούνται συνήθως από τους επαγγελματίες της Αγιουρβέδα.

1. Θεραπεία καθαρισμού:

Αυτή η θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική για τον διαβήτη στον οποίο ο έμετος από φυτικά φάρμακα πραγματοποιείται υπό την αυστηρή επίβλεψη των επαγγελματιών της Αγιουρβέδα. Αυτό εξαλείφει την τοξίνη που υπάρχει στα ανώτερα μέρη του σώματος.

Στον ασθενή χορηγείται φαρμακευτικό γάλα, τσάι ή φυτικό ρόφημα, το οποίο πρέπει να πιει μέχρι να χορτάσει το στομάχι του. Στη συνέχεια χορηγείται μικρή ποσότητα φαρμακευτικού αφεψήματος από μαύρο πιπέρι, ρίζα σκαθαριού, Tamarind και πάγο Liquor με μέλι, το οποίο προκαλεί εμετό.

Ο έμετος στη θεραπεία κάθαρσης δεν είναι δυσάρεστος και μετά από αυτό το άτομο αισθάνεται χαλαρό και ανάλαφρο

Φαρμακευτική θεραπεία υποκλυσμού:

Η φαρμακευτική θεραπεία κλύσματος συνιστάται ιδιαίτερα στη θεραπεία του διαβήτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά αφεψήματα, πάστες βοτάνων και έλαια όπως σπόροι άνηθου, μπέιλ, μέλι, αλάτι κ.λπ. για την απομάκρυνση συσσωρευμένων τοξινών και μεταβολικών αποβλήτων μέσω της πρωκτικής οδού.

Μετεγχειρητική θεραπεία για τον διαβήτη:

Μόλις ολοκληρωθεί η προεγχειρητική θεραπεία, ένα άτομο πρέπει να υποβληθεί σε μετεγχειρητική θεραπεία, ώστε να επιστρέψει εύκολα στην κανονική του ζωή. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, συνιστάται σε ένα άτομο να ακολουθεί μια αυστηρή δίαιτα αποφεύγοντας λίγα πράγματα που μπορεί να είναι επιβλαβή. Τα βότανα και τα φάρμακα της Αγιουρβέδα πρέπει επίσης να λαμβάνονται από καιρό σε καιρό που αποκαθιστούν το σώμα ενός ατόμου και φέρνουν μια ισορροπία σε αυτό.

Θεραπεία γιόγκα:

Η θεραπεία γιόγκα βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού και στη βελτίωση της λειτουργίας της ομοιόστασης της γλυκόζης. Λόγω αυτών των στάσεων του σώματος, τα κοιλιακά όργανα λαμβάνουν ένα καλό μασάζ που βοηθά στην ενίσχυση των λειτουργιών των αντίστοιχων οργάνων. Αυξάνει επίσης τη μυϊκή δύναμη και ελαστικότητα. Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται και φτάνει στα όργανα-στόχους σε κατάλληλη ποσότητα που μπορεί να βοηθήσει τον διαβητικό ασθενή να επουλώσει γρήγορα τις πληγές του. Τέλος, αυξάνει την οξυγόνωση σε κυτταρικό επίπεδο.

Φαίνεται σαν όλοι να παραπονιούνται για τον πόνο στη μέση. Ο πόνος στη μέση κυμαίνεται από ήπιο και σοβαρό. Ο έντονος πόνος στη μέση μπορεί να σας εμποδίσει να εκτελείτε καθημερινές εργασίες. Αυτό το είδος πόνου στην πλάτη αναπτύσσεται σταδιακά και προκαλεί μακροχρόνια προβλήματα υγείας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αρχίζει να ακτινοβολεί στα κάτω άκρα.

Αυτό το είδος οσφυαλγίας προκαλείται συνήθως λόγω:

- Η προεξοχή του δίσκου ή η διόγκωση του δίσκου καταλήγει να συμπιέζει τα νεύρα.
- Συμπίεση νεύρου λόγω ήπιων τραυμάτων όπως συμπίεση του ισχιακού νεύρου.
- Μπορεί επίσης να λάβει χώρα λόγω μυϊκών σπασμών, που μπορεί να συμβούν λόγω παρατεταμένης λανθασμένης στάσης ή λανθασμένων προτύπων ύπνου.

Θεραπεία για τον πόνο στη μέση στην Αγιουρβέδα -

Η Αγιουρβέδα προσφέρει την αποφυγή χειρουργικής επέμβασης για τέτοιους πόνους και συνιστά θεραπείες που μπορούν να ανακουφίσουν από ήπιους έως έντονους πόνους στην πλάτη. Αυτές οι θεραπείες που μπορεί να διαρκέσουν μερικές ημέρες πρέπει να λαμβάνονται με πειθαρχία.

Η θεραπεία για τον πόνο στη μέση περιλαμβάνει:

1. Αποτοξίνωση: - Η Αγιουρβέδα παρατηρεί ότι οι συσσωρευμένες τοξίνες που μπορεί να έχουν γεννηθεί από ακανόνιστη καθημερινή απέκκριση μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του πόνου στην πλάτη, ειδικά σε περίπτωση μυϊκών σπασμών. Αυτός είναι ο λόγος που ο καθαρισμός του συστήματος του σώματος με τη διαδικασία Panchkarma έχει χαρακτηριστεί ως η έναρξη της θεραπείας για τον πόνο στην πλάτη. Περιλαμβάνει φαρμακευτικό κλύσμα για τον καθαρισμό των μεταβολικών συστημάτων και μασάζ για τον καθαρισμό των τοξινών που συσσωρεύονται στους μύες.

2. Oleation ή Oil Therapy για χαλάρωση των μυών υποστήριξης: - Oleation ή Abhyanga όπως είναι γνωστό είναι ένα μασάζ Αγιουρβέδα που χρησιμοποιεί ζεστά έλαια με έγχυση βοτάνων. Το Oleation ή το Abhyanga χαλαρώνει τους μύες του σώματος και έτσι ανακουφίζει από το στρες από τους μύες στήριξης του πόνου στη μέση, διευκολύνοντας την επούλωση των κύριων μυών της μέσης.

3. Θεραπεία με φαρμακευτικό έλαιο για αποσυμπίεση νεύρων ή Katibasti - Περαιτέρω, χορηγείται μια διαδικασία που ονομάζεται Katibasti, η οποία περιλαμβάνει θεραπεία με έλαιο με επίκεντρο τα νεύρα στο κάτω μέρος της πλάτης και στους σπονδύλους της πλάτης. Αυτή η διαδικασία που χρησιμοποιεί φαρμακευτικά έλαια λιπαίνει τις σπονδυλικές αρθρώσεις και αποσυμπιέζει τα συμπιεσμένα νεύρα. Αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη συμπίεση των νεύρων και προσφέρει μεγάλη ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

4. Ενίσχυση μυών και νεύρων με ελαιοποίηση με σακουλάκια με χρήση φαρμακευτικών βοτάνων – Η ελαιοποίηση με φαρμακευτικά βότανα σε ρυθμική κίνηση είναι επίσης γνωστή ως Potli Sweda ή μασάζ πουγκί. Το Potli Sweda είναι ένα ζεστό πουγκί με βότανα. Το πουγκί είναι από φαρμακευτικά φυτά. Η θερμότητα από τη θήκη περνάει μέσα από το σώμα για να αποκαταστήσει τις ανισορροπίες στα νεύρα και τους μύες.

Η θεραπεία έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα που βελτιώνει τις σπονδυλικές σας αρθρώσεις, το εύρος κίνησης και τη μακροζωία, ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη και τη δυσκαμψία λόγω ισχιαλγίας, αρθρίτιδας και σπονδύλωσης. Αυτή η θεραπεία για το κάτω μέρος της πλάτης ενισχύει τον μυϊκό τόνο και τη δύναμη, ελαχιστοποιεί το άγχος και τη φλεγμονή. Μπορούμε επίσης να έχουμε παρόμοια θεραπεία για τον Πόνο στο Άνω Πλάτη.

Συνιστάται σε οποιοδήποτε άτομο με πόνο στη μέση να χορηγούνται θεραπείες σε ένα καλό Νοσοκομείο Αγιουρβέδα. Ένα καλό ινστιτούτο Αγιουρβέδα αντιμετωπίζει ένα άτομο στην ολοκλήρωση.

Πώς ορίζεται ο COVID στην Αγιουρβέδα;

 • Ο COVID (ιός) μολύνει το αναπνευστικό σύστημα και τους πνεύμονες, επηρεάζοντας έτσι τη διαδικασία ροής του αέρα.
 • Ενισχύει την ανάπτυξη μολυσματικών / ιικών κυττάρων στο αναπνευστικό μας σύστημα και στους πνεύμονές μας, επηρεάζοντας έτσι τη διαδικασία Αναγέννησης Κυττάρου.
 • Το ανοσοποιητικό μας ή τα υγιή κύτταρα που καταπολεμούν τα μολυσματικά κύτταρα είναι περισσότερα, η κυτταρική επισκευή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και έτσι η ανοσία του σώματος δεν μπορεί να αντισταθεί αρκετά.
 • Δεν μπορούμε να έχουμε αρκετό οξυγόνο που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία άλλων οργάνων και συνεπώς επηρεάζει τις λειτουργίες ολόκληρου του σώματος.
 • Τα φάρμακα που παίρνουμε για τη θεραπεία της λοίμωξης COVID σκοτώνουν τους οργανισμούς/ιού COVID και συμβάλλουν στην αύξηση των υγιών κυττάρων στο σώμα μας.

Αφού λοιπόν αναρρώσουμε από τον COVID.

 • Γιατί βήχουμε ακόμα;
 • Γιατί η αναπνοή εξακολουθεί να είναι μια προσπάθεια;
 • Γιατί νιώθουμε συνεχώς κουρασμένοι;
 • Γιατί είμαστε αγχωμένοι και ψυχικά αδύναμοι;
 • Γιατί έχουμε επεισόδια ναυτίας και γαστρίτιδας;

Γιατί δεν είμαστε υγιείς όταν έχουμε αναρρώσει μετά τον κορωνοϊό;

 • Τι συμβαίνει με τον νεκρό ιό αφού θανατωθεί από φάρμακα; – Δεν έχουν απεκκριθεί. «Είναι ακόμα μέσα;»
 • Τα φάρμακα σκοτώνουν μόνο τον ιό ή επηρεάζουν επίσης άλλες διαδικασίες που ονομάζουμε παρενέργειες; Διαδικασίες που μπορεί να μην είναι φυσικές !!
 • Τα φάρμακα προκαλούν τεχνητή απόκριση προς την παραγωγή κυττάρων. Αυτά όντως αυξάνουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά προκαλούν επίσης υπολειμματικά κύτταρα. Τοξίνες;
 • The respiratory system still has the load of dead cells reducing the body’s respiratory capacity. Should there be dead cells – Toxins??
 • Το αναπνευστικό σύστημα εξακολουθεί να έχει το φορτίο των νεκρών κυττάρων που μειώνουν την αναπνευστική ικανότητα του σώματος. Πρέπει να υπάρχουν νεκρά κύτταρα – Τοξίνες;
 • Η τεχνητή ανοσία εξακολουθεί να ερεθίζει το αναπνευστικό σύστημα έναντι της πρόσληψης μικρότερων ρύπων (τους οποίους καταπολεμούν σε φυσικές συνθήκες) προκαλώντας βήχα. Μη φυσιολογικό !!
 • Το σώμα έχει βαρεθεί να καταπολεμά έναν ιό και δεν του μένει ενέργεια για να κάνει τον καθαρισμό φυσικά. Έχει επουλωθεί πλήρως το σώμα;;
 • Το μυαλό έχει κουραστεί από τη μάχη, την απομόνωση, τα τεχνητά ερεθίσματα. – Δεν χρειάζεται το μυαλό να γιατρευτεί;;
 • Με φόβο, αρνητισμό και ελλείψει φυσικής φροντίδας (αγάπης) κουράζεται και η Ψυχή. – Δεν πρέπει να μας αξίζει θεραπεία;

Τι προτείνει η Αγιουρβέδα;

Βάλε το σώμα στη φυσική του πορεία

Αποτοξίνωση

Προτείνει την αποτοξίνωση του σώματος χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που εστιάζει στον καθαρισμό του σώματος με ελεγχόμενη ενίσχυση της πρωκτικής απέκκρισης (Purgation), της απέκκρισης από τα ούρα, της Προκαλούμενης/Εμετικής Στοματικής Απέκκρισης και της εφίδρωσης.

Όλες οι τοξίνες, τα νεκρά κύτταρα πρέπει να ξεπλυθούν.

Ρυθμίζει σωστά τη μεταβολική διαδικασία.

Θεραπεία ελαιοποίησης

Χρησιμοποιώντας φαρμακευτικά έλαια, θεραπεύουμε τα ζωντανά κύτταρα. Χαλαρώνουμε και ηρεμούμε αυτά τα κύτταρα.

Αυτό όχι μόνο θεραπεύει την κόπωση. Επίσης, εξαλείφει τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο δέρμα και τους μύες μας, γεγονός που ηρεμεί την κούραση.

Η θεραπεία ελαιοποίησης είναι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία του πόνου του σώματος και την αποκατάσταση από αυτόν. Βοηθά επίσης στην ανακούφιση από πόνους στις αρθρώσεις.

Φροντίδα του Νου

Υπάρχουν θεραπείες που ηρεμούν τον εγκέφαλό μας. Θεραπείες όπως η Shirodharya μπορούν να μας απαλλάξουν αμέσως από το άγχος και να μας δώσουν έναν ήρεμο εγκέφαλο. Ένας ήρεμος εγκέφαλος ελέγχει πολύ το σώμα μας και τις διαδικασίες που τρέχουν στο σώμα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τον εαυτό μας θεραπεία για το στρες και το άγχος.

Ένας υγιής εγκέφαλος μπορεί να ελέγξει καλύτερα τα ερεθίσματα και μπορεί να δώσει καλύτερη απάντηση σε οποιοδήποτε ερέθισμα.

Φροντίζοντας τον μεταβολισμό μας

Ένας καλός μεταβολισμός είναι ένας ταχύτερος τρόπος για την αποκατάσταση. Η πέψη είναι πρωταρχική διαδικασία. Βοηθά στη φυσική απορρόφηση, επουλώνοντας τα κύτταρα φυσικά και βοηθά στην απέκκριση, αποτοξινώνοντας έτσι φυσικά τον οργανισμό.

Ο μεταβολισμός είναι πρωταρχική προϋπόθεση για την αναγέννηση των κυττάρων.

Το να έχουμε καλό μεταβολισμό μας βοηθά να ξεκουραζόμαστε καλύτερα, μειώνει τα οξέα από το σώμα και χαλαρώνει επίσης το μυαλό.

Φάρμακα και Τρόφιμα

Τα φυσικά φάρμακα βελτιώνουν τη φυσική ανοσία του σώματος μειώνοντας έτσι την εξάρτηση του οργανισμού από την τεχνητά αποκτηθείσα ανοσία. Τα φάρμακα μας βοηθούν να χτίσουμε τη φυσική μας ανοσία.

Τα Φάρμακα βοηθούν στη στερέωση της διαδικασίας αναγέννησης των κυττάρων, θεραπεύοντας έτσι τα όργανα που έχουν υποφέρει.

Η κατανάλωση της σωστής τροφής τη σωστή στιγμή βοηθά το σώμα να ανακάμψει γρηγορότερα και βοηθά κάθε θεραπεία που χορηγείται.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος για τη ρύθμιση των αναπνευστικών διεργασιών.

Θεραπεία στην Ψυχή

Μια χαρούμενη ψυχή πυροδοτεί καλύτερη ανταπόκριση σε οποιαδήποτε θεραπεία. Θέλει να θεραπευτεί.

Η γιόγκα, η μουσική και άλλες δραστηριότητες που αποτελούν μέρος της ανάκαμψης από τον COVID σας δίνουν μια χαρούμενη ψυχή. Όλα αυτά σε ένα περιβάλλον ζωντανό και γεμάτο.

Οι Θεραπείες που βασίζονται επίσης στην αφή ικανοποιούν την ανάγκη φροντίδας και αγάπης που θεραπεύει την ψυχή.

Πόσο καιρό θα πάρει;

Χρειάζεται 7 ημέρες ολοκληρωμένης θεραπείας στο Νοσοκομείο Αγιουρβέδα. Ένα καλό ινστιτούτο Αγιουρβέδα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακάμψετε από όλα τα συμπτώματα γρηγορότερα και με πιο φυσικό τρόπο.

Τι παίρνετε στο τέλος των 7 ημερών;

 • Ένα υγιές σώμα
 • Ένα υγιές μυαλό
 • Βελτιωμένη ανοσία
 • Καλό ύπνο
 • Χαμογελαστό και Φρέσκο Πρόσωπο

Και φυσικά, μια πολύ δυνατή Ψυχή.

Διαθέσιμα Τμήματα στο Jivagram
Παντσακάρμα, Αγιουρβέδα

Εγκαταστάσεις στο Jivagram

 • 24ωρο Φαρμακείο
 • Αεροδρόμιο Pick-n-Drop
 • Υπηρεσίες Ασθενοφόρων
 • Προγραμματισμός ραντεβού
 • Οικογενειακή Διαμονή
 • Υπηρεσίες Συναλλάγματος
 • Κράτηση Διαμονής
 • International Patients Lounge
 • Τοπικές Τουριστικές Επιλογές
 • Μεταφορά ιατρικών φακέλων
 • Διαδικτυακή Διαβούλευση γιατρού
 • Υπηρεσίες μετάφρασης
 • Βοήθεια για κρατήσεις ταξιδιών
 • Visa / Ταξιδιωτικό γραφείο
 • Εστιατόριο
 • Διαμονή Φροντιστή
 • Δεκτή πληρωμή σε USD
 • Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης 24/7
 • Δωμάτιο προσευχής
 • Εστιατόριο και υπηρεσία δωματίου
 • Υπηρεσίες χωρίς μετρητά

Δείτε ακόμα:

Do you want to learn more? Let's talk!