Ayurvedagram Ayurvedic Heritage Wellness Resort

Είναι πράγματι μια όαση κρυμμένη στα παράλια στα περίχωρα της αστικής πόλης Μπανγκαλόρ. Εδώ είναι ένα από τα κορυφαία θέρετρα Αγιουρβέδα και Γιόγκα της Ινδίας που συνδυάζει τη θεραπεία με μια ψυχή, ένα μέρος όπου η αυθεντική θεραπεία συνδυάζεται με τη γοητεία και την πολυτέλεια του παλιού κόσμου. Το Ayurvedagram, το οποίο είναι ένα από τα πιο βραβευμένα καταφύγια ευεξίας, είναι ένα γαλήνιο και βαθιά πνευματικό θέρετρο υγείας που υφαίνει την απαλή του μαγεία μέσω των θεραπειών Ayurveda, της γιόγκα, του διαλογισμού και της Pranayama. Αυτό σε συνδυασμό με μια χορτοφαγική διατροφή Sattvik και τον αέρα πλούσιο με άρωμα βοτάνων και φαρμακευτικών δέντρων σας ταξιδεύει σε έναν γοητευτικό κόσμο ηρεμίας και ησυχίας.
Αυτό το Κέντρο Υγείας Αγιουρβέδα περιβάλλεται από 9 στρέμματα πλούσιας βλάστησης και τα λαμπερά τραγούδια των πουλιών και η φλυαρία των σκίουρων είναι το μόνο που μπορείτε να ακούσετε καθώς μετακινούνται από δέντρο σε θάμνο αναζητώντας φρούτα και λουλούδια που υπάρχουν εδώ.

Οι εξοχικές κατοικίες ή Manas του vintage του 18ου και του 19ου αιώνα έχουν μεταφερθεί σε όλη τη διαδρομή από την Κεράλα κομμάτι-κομμάτι για να δημιουργήσουν μια Κεράλα εντός της Μπανγκαλόρ.

Το μάντρα που ακολουθούμε είναι μια πλήρης ισορροπία του σώματος, του νου και του πνεύματος. Πιστεύουμε ότι αυτή η ολιστική εξισορρόπηση εξασφαλίζει καλή υγεία. Το Ayurvedagram φιλοξενεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο καθώς έρχονται με παράπονα για αρθρίτιδα, διαβήτη, υπέρταση, κατάθλιψη, αϋπνία και προβλήματα του πεπτικού συστήματος μεταξύ άλλων. Θα μπορούσατε επίσης να έρθετε εδώ για ένα απλό πρόγραμμα αναζωογόνησης ή ένα Panchakarma. Ελάτε να ζήσετε την Καρδιά της Θεραπείας στο Ayurvedagram και είναι βέβαιο ότι θα πάρετε μαζί σας όμορφες αναμνήσεις και την επιθυμία να επιστρέψετε σε αυτόν τον μαγικό χώρο.

Απώλεια βάρους

Με τον καθιστικό τρόπο ζωής μας και τις αναδυόμενες μεταβολικές ασθένειες, είναι εύκολο να πάρουμε βάρος γρήγορα. Ωστόσο, το να χάσεις αυτά τα περιττά κιλά είναι συνήθως μια μεγάλη πρόκληση. Μια μοντέρνα δίαιτα και οι εξαντλητικές προπονήσεις καρδιο μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε άρρωστοι και εξαντλημένοι. Ενώ οι δίαιτες τρακαρισμένων μπορεί να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος γρήγορα, θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί για τον αρνητικό αντίκτυπό τους στη σωματική και συναισθηματική υγεία σας. Ένα βιώσιμο και ολιστικό ταξίδι απώλειας βάρους δεν θα πρέπει να σας κάνει να νιώθετε δυστυχισμένοι, αυξάνοντας τον κίνδυνο να πέσετε από το βαγόνι. Εδώ παίζει σημαντικό ρόλο μια ολοκληρωμένη θεραπευτική επιστήμη όπως η Αγιουρβέδα.

Η Αγιουρβέδα έχει πολλές λύσεις για την αντιμετώπιση της αύξησης βάρους λόγω μεταβολικών διαταραχών. Ας εμβαθύνουμε στις λύσεις της Αγιουρβέδα σε αυτά τα σύγχρονα ζητήματα:

Διαβήτης - Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να είναι ένας λόγος για τη συσσώρευση λίπους στο σώμα σας. Αντίθετα, η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να έχετε διαβήτη. Με τη ρύθμιση της διατροφής, τις θεραπείες panchakarma και τη χρήση της ιατρικής της Αγιουρβέδα για τον διαβήτη, υπό την επίβλεψη γιατρού, μπορείτε να θέσετε τον διαβήτη σας υπό έλεγχο και να επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους.

Χοληστερόλη - Η κατανάλωση λιπαρών τροφών και ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους και να εγείρει ανησυχίες για τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την υγεία της καρδιάς σας. Μπορείτε να μειώσετε γρήγορα τα επίπεδα χοληστερόλης σας ακολουθώντας την ιατρική της Αγιουρβέδα για τη χοληστερόλη και τις διατροφικές αλλαγές. Τα βότανα, όπως το Triphala, είναι ένα από τα καλύτερα αγιουρβεδικά φάρμακα για τη χοληστερόλη.

Ανισορροπία του θυρεοειδούς - Οι ανισορροπίες του θυρεοειδούς φέρνουν μαζί της μια σειρά από προβλήματα, με κυριότερο την αύξηση βάρους. Οι θεραπείες Panchakarma, το αγιουρβεδικό φάρμακο για τον θυρεοειδή και η υγιεινή διατροφή μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε την ορμονική σας ισορροπία και να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

PCOS/PCOD - Οι γυναίκες που πάσχουν από PCOS/PCOD παίρνουν γρήγορα βάρος λόγω ορμονικής ανισορροπίας. Αντί να καταφεύγετε σε δίαιτες crash, η εστίαση θα πρέπει να είναι στην ορμονική ισορροπία μέσω μιας υγιεινής διατροφής και άσκησης.

Στρες

Χάρη στα σύγχρονα εργαλεία αξιολόγησης και τις γνώσεις αρχαίων θεραπευτικών συστημάτων όπως η Αγιουρβέδα, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερα για την περίπλοκη σύνδεση μεταξύ της συναισθηματικής και της σωματικής μας υγείας. Αν και δεν μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε τον αντίκτυπο που αφήνουν διάφορα τραυματικά γεγονότα σε εμάς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η επανειλημμένη έκθεση σε στρεσογόνους παράγοντες θα σας αφήσει συναισθηματικά στραγγισμένο και υποφέρει. Η ζωή ρίχνει άγχος και απροσδόκητες καμπύλες σε όλους μας, αλλά το κλειδί για την ευτυχία βρίσκεται στο πώς χειριζόμαστε το άγχος. Εκτός από το άγχος, η ψυχολογία μπορεί επίσης να επηρεαστεί βαθιά λόγω της γενετικής κληρονομιάς. Ορισμένα χαρακτηριστικά, ευπάθειες και καταστάσεις, όπως η σχιζοφρένεια, η διπολική διαταραχή κ.λπ., έχουν γενετική προδιάθεση. Άρα, η ψυχική μας υγεία είναι το σύνολο του εξωτερικού μας περιβάλλοντος και της γενετικής μας σύνθεσης. Η Αγιουρβέδα, το αρχαίο βεδικό θεραπευτικό σύστημα, έχει πολλές στρατηγικές που σας βοηθούν να ξεκινήσετε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης για να επιτύχετε εσωτερική αρμονία σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο.

Στο Ayurvedagram, η σύγκλιση παραδοσιακών φαρμάκων, θεραπειών και τεχνικών χαλάρωσης γιόγκα λαμβάνει χώρα για να δοθεί προτεραιότητα στην ευεξία. Η προσέγγισή μας περιστρέφεται γύρω από την κατανόηση ότι το άγχος και τα άγχη είναι αποθηκευμένα στο σώμα και στο υποσυνείδητό μας. Οι θεραπευτές και οι γιατροί μας εργάζονται αρμονικά, δημιουργώντας ολοκληρωμένες, ολιστικές θεραπευτικές λύσεις για τους επισκέπτες μας κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Η συναισθηματική θεραπεία και τα παραδοσιακά φάρμακα ενώνονται για τη θεραπεία του νου, διασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της υγείας σας. Για παράδειγμα, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το έντερο, οι γιατροί μας θα ξεμπλοκάρουν τις ενέργειες στους μεσημβρινούς σας και θα εμβαθύνουν σε μοτίβα σκέψης που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του εντέρου σας. Ανυψώνοντας την κατάσταση του μυαλού σας μέσω διαφόρων πρακτικών, όπως η γιόγκα, η άσκηση, ο διαλογισμός ή το κάθισμα στον ήλιο, μπορείτε να κάνετε πιο συνειδητές επιλογές και απαντήσεις στα ερεθίσματα.

Το Ayurvedagram retreat στη Μπανγκαλόρ προσφέρει μια σειρά Αγιουρβεδικών θεραπειών για την κατάθλιψη και το άγχος. Οι επαγγελματίες μας γιατροί της Αγιουρβέδα θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση και θα συνταγογραφήσουν την κατάλληλη θεραπεία καθώς φτάσετε με την ανησυχία σας. Η θεραπεία της κατάθλιψης στην Αγιουρβέδα μπορεί να ενισχύσει τις γνωστικές ικανότητες, τη συγκέντρωση και τα πρότυπα ύπνου. Η αγιουρβεδική θεραπεία της κατάθλιψης μπορεί επίσης να περιλαμβάνει καθημερινή πρακτική γιόγκα και διαλογισμό. Και τα δύο βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων ορμονών, μειώνουν το άγχος και διευκολύνουν το μυαλό.

Ζήστε τα οφέλη της θεραπείας Panchakarma στο Ayurvedagram, το διάσημο κέντρο στη Μπανγκαλόρ. Το Panchakarma βοηθά στον μεταβολισμό, τον καθαρισμό του αίματος και τη μείωση του στρες, οδηγώντας σε απώλεια βάρους, λαμπερό δέρμα, πιο υγιή μαλλιά και πιο ήρεμο μυαλό. Η θεραπεία καθαρίζει τα κανάλια έκκρισης και απέκκρισης, βελτιστοποιώντας την κίνηση των λεμφαδένων, των ορμονών, του αίματος και της νευρικής δραστηριότητας. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, δίνοντάς σας μια νέα εμφάνιση. Στο Ayurvedagram, θα υποβληθείτε σε αυθεντικές θεραπείες Panchakarma σε στυλ Κεράλα για να σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε και να αναζωογονηθείτε από όλες τις αγωνίες σας σε μια πολυτελή τοποθεσία εμπνευσμένη από τη φύση. Μετά από προσεκτική αξιολόγηση, ο γιατρός της Αγιουρβέδα δημιουργεί ένα προσαρμοσμένο σχέδιο θεραπείας για να ταιριάζει στην ανάγκη του ατόμου.

Πουρβακάρμα
Το Purvakarma γίνεται για να αυξήσει την πεπτική φωτιά και να συσσωρεύσει τις τοξίνες στο διατροφικό κανάλι. Μπορεί να περιλαμβάνει διαδικασίες όπως:

  1. Deepana-Pachana - Η πρόσληψη φυτικών σκευασμάτων που ενισχύουν την όρεξη βοηθά στη βελτίωση της πέψης και στην ενίσχυση της όρεξης. Τα κοινά φυτικά σκευάσματα που περιέχουν βότανα όπως μαύρο πιπέρι, τζίντζερ, ajwain κ.λπ., δίνονται για την ενίσχυση του μεταβολισμού.
  2. Snehana (πρόσληψη μασάζ με βότανα ή λάδια) - Το Snehana είναι η χρήση ελαίων και φαρμακευτικών γκιών για τη λίπανση και την κινητοποίηση των συσσωρευμένων τοξινών προς το γαστρεντερικό σωλήνα για να βοηθήσει στην εύκολη αποβολή κατά τη διάρκεια του Παντσακάρμα. Το εξωτερικό μασάζ Snehana ή λάδι βοηθά στη χαλάρωση των μυών και στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Το λάδι επιλέγεται ανάλογα με την κατάσταση του ατόμου. Στο εσωτερικό snehana, δίνεται στο άτομο να πιει φυτικά γκι ή έλαια. Αυτό λιπαίνει τα κανάλια του σώματος και διευκολύνει την εύκολη μετακίνηση των τοξινών κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθαρισμού.

Θεραπεία Panchakarma

Η διαχρονική επιστήμη της Αγιουρβέδα πιστεύει ότι η συσσώρευση ama ή μεταβολικών τοξινών είναι ο αιτιολογικός παράγοντας των ασθενειών. Η θεραπεία Panchakarma, ή οι πέντε εξαγνιστικές θεραπείες, προσφέρει έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό του σώματος που διευκολύνει την αποκατάσταση της έμφυτης ισορροπίας του σώματος και τη θεραπεία εκ των έσω.

Τι είναι το Panchakarma;
Το Panchakarma μεταφράζεται σε πέντε εξαγνιστικές θεραπείες που καθαρίζουν το σώμα εξαλείφοντας τις συσσωρευμένες τοξίνες. Περιλαμβάνει πέντε κύριες θεραπείες, προσαρμοσμένες ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του ατόμου. Η θεραπεία Panchakarma περιλαμβάνει τρία στάδια: Purvakarma (Προπαρασκευαστική φάση), Pradhanakarma (Κύριο στάδιο) και Paschat Karma (Μετά Θεραπευτική Φροντίδα). Τα οφέλη της θεραπείας Panchakarma περιλαμβάνουν:

  • Καθαρίζει τον οργανισμό αποβάλλοντας τις τοξίνες.
  • Επιταχύνει το μεταβολισμό, βοηθώντας στη μείωση του βάρους.
  • Δυναμώνει την πεπτική φωτιά (Αγνή).
  • Ανοίγει φραγμένα κανάλια στο σώμα.
  • Παρέχει χαλάρωση για το μυαλό και το σώμα.
  • Αναζωογονεί τους ιστούς του σώματος.
  • Ενισχύει τη δύναμη του ανοσοποιητικού και ανακουφίζει από το στρες.

Swedana (Ιδροθεραπεία) - Swedana ή θεραπεία ιδρώτα είναι η έκθεση στη θερμότητα για την πρόκληση εφίδρωσης. Αυτό βοηθά στην κινητοποίηση των τοξινών που χαλαρώνουν με τη θεραπεία Snehana και επίσης βοηθά στην αποβολή των τοξινών με την εφίδρωση. Ανακουφίζει επίσης τη δυσκαμψία των αρθρώσεων και τις ανισορροπίες Kapha dosha.

Στο Ayurvedagram, περιλαμβάνουμε θεραπείες Purvakarma τύπου Kerala, όπως Pizhchil, Dhara και Elakizhi και τοπικές θεραπείες όπως Kativasti, Shirovasti κ.λπ. Αυτό το στάδιο συνήθως διαρκεί περίπου 4-5 ημέρες.

Υπογονιμότητα

Η υπογονιμότητα είναι μια κατάσταση κατά την οποία δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος ακόμη και μετά από ένα χρόνο προσπάθειας να συλλάβετε. Στις γυναίκες, οι αιτίες της υπογονιμότητας μπορεί να περιλαμβάνουν ενδομητρίωση, ινομυώματα της μήτρας, νόσο του θυρεοειδούς, ΣΠΩ, κ.λπ. Οι άνδρες με προβλήματα υπογονιμότητας έχουν προβλήματα στην ποσότητα ή την ποιότητα του παραγόμενου σπέρματος. Ο κίνδυνος υπογονιμότητας αυξάνεται όσο μεγαλώνετε.

Αιτίες
Η υπογονιμότητα μπορεί να οφείλεται σε ανδρικούς ή γυναικείους παράγοντες. Οι αιτίες της υπογονιμότητας στις γυναίκες περιλαμβάνουν ωοθηκικούς παράγοντες, σαλπιγγικούς παράγοντες, παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία, προβλήματα της μήτρας, PCOS, ενδομητρίωση κ.λπ. Ο εμμηνορροϊκός κύκλος μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως η διατροφή, η συναισθηματική αστάθεια, ο τρόπος ζωής και το στρες που ευθύνονται για τη δημιουργία μια ανισορροπία των Doshas (έλεγχος των δραστηριοτήτων του σώματος-Vata, Pitta και Kapha).

Η ανδρική υπογονιμότητα προκαλείται συνήθως από προβλήματα που επηρεάζουν είτε την παραγωγή σπέρματος είτε τη μεταφορά σπέρματος, όπως κιρσοκήλη, λοιμώξεις, προβλήματα εκσπερμάτωσης, όγκους, ορμονικές ανισορροπίες, ελαττώματα των σωληναρίων που μεταφέρουν το σπέρμα κ.λπ.

Στην Αγιουρβέδα η κύρια αιτία οποιασδήποτε ανώμαλης λειτουργίας στο σώμα είναι η agnimandya (φωτισμός του πεπτικού πυρός του σώματος) και το tridosha dushti (αποτέλεσμα τριών παραγόντων που διέπουν το σώμα) που είναι επίσης ένας από τους λόγους για τη στειρότητα.

Στο Ayurvedagram έχουμε ένα αποτελεσματικό πρωτόκολλο θεραπείας που περιλαμβάνει:

Panchakarma: Καθώς η Αγιουρβέδα πιστεύει στην αποτοξίνωση του αρσενικού και του γυναικείου συστήματος προκειμένου να φέρει τα επιβαρυντικά doshas σε ισορροπία και να διευκολύνει τους φυσικούς θεραπευτικούς μηχανισμούς και τη γονιμότητα στο σώμα.

Θεραπείες όπως το Uttara vasti (κολπικό κλύσμα), το Vamana (θεραπεία εμετού) που έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό στη θρέψη του αναπαραγωγικού συστήματος του σώματος και έχει ως αποτέλεσμα την υποβοήθηση της φυσικής σύλληψης.

Οι θεραπείες επικεντρώνονται επίσης στις ψυχολογικές πτυχές της αναπαραγωγικής υγείας.

Η θεραπεία γιόγκα έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθούν διάφορες στάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν θετική υγεία στα αναπαραγωγικά όργανα.

Rasayana θεραπεία αναζωογονητικά μικρο -κανάλια στο σώμα με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του αναπαραγωγικού συστήματος.

Για να συμβεί μια εγκυμοσύνη μια θετική σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία τόσο του γυναικείου όσο και του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος είναι υποχρεωτική, Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα το βαθύτερο επίπεδο τροφής συμβαίνει στο Shukra dhathu (αναπαραγωγικό σύστημα). Η τροφή shukra dhatu είναι δυνατή μόνο εάν τα άλλα έξι dhathus τρέφονται σωστά που είναι οι Rasa, Raktha, Mamsa, Medha, Asthi & Majja. Έτσι, η θεραπεία λειτουργεί στον καθαρισμό και την αναζωογόνηση των αναπαραγωγικών καναλιών, θρέφοντας τη σάπτα ντάθος μέσω των Shodhana (θεραπείες αποτοξίνωσης) και Shamana (ανακουφιστικές θεραπείες) Chikitsa, φυτικά εσωτερικά φάρμακα. Και τελικά οδηγώντας στη συνολική ευεξία των ζευγαριών και να έχουν υγιείς απογόνους

Δείτε ακόμα:

Do you want to learn more? Let's talk!