Νοσοκομείο Samwarthika Ayurveda

Νοσοκομείο Samwarthika Ayurveda: Ένας Παγκόσμιος Κόμβος Ολιστικής Θεραπείας Το Samwarthika Ayurveda Hospital είναι ένα διαπιστευμένο από την NABH, Ayur Diamond ταξινομημένο νοσοκομείο Αγιουρβέδα που βρίσκεται στη Muvattupuzha, στην περιοχή Ernakulam της Κεράλα της Ινδίας. Λειτουργεί ως παγκόσμιος κόμβος ολιστικής θεραπείας, καλωσορίζοντας ασθενείς από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Η ομάδα μας: Η Samwarthika μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ομάδα έμπειρων και καταρτισμένων γιατρών και ιατρών που παρέχουν την καλύτερη αγιουρβεδική θεραπεία και φροντίδα στους ασθενείς τους.

Σύγχρονη Υποδομή: Η σύγχρονη και υγιεινή υποδομή μας είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και ανέσεις για την άνεση και την ευκολία των επισκεπτών.

Εξατομικευμένες θεραπείες Αγιουρβέδα: Η Samwarthika προσφέρει μια ποικιλία από θεραπείες και θεραπείες Αγιουρβέδα, όπως panchakarma, abhyanga, elakizhi, nasyam, pizhichil, njavarakizhi, sirodhara, sirovasthi, kativasthi κ.λπ. Αυτές οι θεραπείες έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν, να θρέφουν, να θεραπεύουν και να αναζωογονούν νου και αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων υγείας και παθήσεων.

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες: Παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως γιόγκα και διαλογισμό, φυσιοθεραπεία, διατροφική καθοδήγηση και συμβουλευτική ασθενών, για να βελτιώσουμε τη συνολική ευεξία των επισκεπτών μας.

Ζήστε τα καλύτερα της Αγιουρβέδα και της Ινδίας Στην καρδιά της Ινδίας, το νοσοκομείο Samwarthika Ayurveda προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει την παραδοσιακή σοφία της Αγιουρβέδα με τη ζωντανή κουλτούρα της Ινδίας. Οι επισκέπτες όχι μόνο ξεκινούν ένα ταξίδι ολιστικής θεραπείας αλλά και βυθίζονται στις πλούσιες παραδόσεις, την τέχνη και την πνευματικότητα που έχει να προσφέρει η Ινδία.

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 • Έμπειροι έμπειροι ενσυναισθητικοί γιατροί
 • Αφοσιωμένοι αφοσιωμένοι και εξειδικευμένοι θεραπευτές
 • Χορτοφαγική υγιεινή κουζίνα της Αγιουρβέδα σε στιλ Κεράλα με σπιτική γεύση
 • Συνεδρίες ευεξίας και κλινικής γιόγκα και διαλογισμού που διαχειρίζονται γιατροί
 • Εφημερίες Επείγουσας Αλλοπαθητικής Φροντίδας και Φυσικοθεραπείας
 • Βόλτες με οδηγό δίπλα στο ποτάμι και στον κήπο με βότανα
 • Επιδείξεις μαγειρικής και προετοιμασίας φαρμάκων
 • Παραδοσιακά παιχνίδια, μαθήματα υγείας, πικνίκ με ξεναγό, πολιτιστικές βραδιές

Η ΕΥΕΞΙΑ

Προγράμματα εξοικείωσης με τον τρόπο ζωής της Αγιουρβέδα Ασθένειες της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων

Τι είναι η θεραπεία Shirodhara Ayurveda;

Το Shirodharya είναι μια θεραπεία στην οποία τα φαρμακευτικά υγρά ρέουν μέσα από το τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτά τα φαρμακευτικά υγρά μπορεί να περιλαμβάνουν Φαρμακευτικά Έλαια, Φαρμακευτικό Γάλα ή Φαρμακευτικό Βουτυρογάλα ανάλογα με την κατάσταση του ατόμου.

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας Shirodhara;

Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, ανάλογα με τη θεραπεία που χρειάζεται κάποιος, παρασκευάζονται φαρμακευτικά υγρά ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς. Ο ασθενής αναγκάζεται να ξαπλώσει σε μια άνετη θέση. Τα φαρμακευτικά υγρά αναγκάζονται να ρέουν από ένα σημείο πάνω από το κεφάλι για να πέφτουν σε εστιακό σημείο στο μέτωπο.

Η θεραπεία Shirodhara Ayurveda συνιστάται για:

Τα υγρά χαρίζουν χαλάρωση στην εγκεφαλική δραστηριότητα, προσθέτουν ζωντάνια και ηρεμούν το άγχος. Η θεραπεία είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αντιμετώπιση του στρες και της ψυχικής κόπωσης. Η θεραπεία χρησιμοποιείται επίσης για όσους έχουν άλλες παθήσεις όπως διαταραχή ύπνου, ιγμορίτιδα, ημικρανία, προβλήματα με τα μάτια και υπερκινητικότητα.

Αυτές τις μέρες πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα άγχους και στρες που είναι το πρωταρχικό ζήτημα. Ως δευτερεύοντα προβλήματα αντιμετωπίζουν απώλεια εστίασης, πόνο στο σώμα, στειρότητα, στυτική δυσλειτουργία, πονοκεφάλους, ημικρανία, ιγμορίτιδα και ακόμη και μεταβολικές διαταραχές.

Με το αυξημένο αβέβαιο περιβάλλον λόγω της παγκόσμιας επιδημίας, την εργασία από το σπίτι, την αλλαγή των κύκλων ύπνου και την οικογενειακή κατάσταση, το άγχος σε ένα φυσιολογικό άτομο έχει αυξηθεί. Μια θεραπεία Shirodharya έρχεται σε μεγάλη διάσωση για τέτοιους ανθρώπους. Μπορείτε να κλείσετε μια θεραπεία shirodharya για τον εαυτό σας με την Αγιουρβέδα στο σπίτι τώρα.


Τι είναι η ανοσία;

Ανοσία στη σύγχρονη ιατρική σημαίνει τη δραστηριότητα ορισμένων κυττάρων, ενζύμων και ανοσοτροποποιητικών χημικών ουσιών που επιτίθενται στα παθογόνα και τα εμποδίζουν να δημιουργήσουν ασθένειες.

Αγιουρβεδική προσέγγιση για τη δημιουργία ανοσίας

Η Αγιουρβέδα εξηγεί την ανοσία με την έννοια της δύναμης γνωστή ως Bala, ή την έννοια της αντίστασης στην ασθένεια. Η ανοσία είναι γνωστή ως η δύναμη του σώματος για την καταπολέμηση των ασθενειών και αυτή η δύναμη είναι γνωστή ως Vyadhi Kshamathwa και ο Ojas η έννοια της υπέρτατης ανθεκτικότητας. Τα μπλοκαρίσματα των εκκρίσεων, (γνωστά ως Mala ή άχρηστα προϊόντα του σώματος) μειώνουν την ανοσία.

Μερικές από τις αυθεντικές θεραπείες Αγιουρβέδα για τη δημιουργία ανοσίας και την ευεξία είναι -
• Αποτοξίνωση ή Panchakarma – Είναι μια διαδικασία πέντε βημάτων που πραγματοποιείται για την αποτοξίνωση του σώματος από συσσωρευμένες/υπολειμματικές τοξίνες. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην εξισορρόπηση των διεργασιών στο σώμα.
• Διορθώσεις στη διατροφή – Συνιστάται για θρέψη μια ανάλογη χορτοφαγική δίαιτα που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φακές, σπόρους κ.λπ. που έχουν άφθονη ζωτική δύναμη.
• Αλλαγές στον τρόπο ζωής – Η Αγιουρβέδα επεξεργάζεται την καθημερινή ρουτίνα ως Dincharya. Ακολουθώντας μια καλά προγραμματισμένη καθημερινή ρουτίνα άσκησης, η επαρκής εργασία, η αναλογική διατροφή και ο υγιής ύπνος αλλάζουν τη συνολική μας υγεία σε μεγάλο βαθμό. Αυτό εξισορροπεί φυσικά τις ορμόνες και διατηρεί το σώμα συντηρημένο.
• Ψυχική ανοσία – Το μυαλό αντανακλά το σώμα. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην ψυχική ανοσία. Μπορεί να γίνει με διαλογισμό ακολουθώντας δραστηριότητες που κρατούν το μυαλό χαρούμενο.
• Φάρμακα ή Rasayana – Συνιστάται ποικιλία φυτικών φαρμάκων σύμφωνα με το dosha για να αυξηθεί η θρέψη του σώματος και να χτιστεί το ανοσοποιητικό.
Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες σε ένα Νοσοκομείο Αγιουρβέδα που είναι καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία για πολλούς λόγους –
• Κάποιος θα ανανεωνόταν σωματικά, διανοητικά και πνευματικά.
• Η ατμόσφαιρα σε ένα ινστιτούτο Αγιουρβέδα είναι θεραπευτική.
• Υπάρχει ένα άγγιγμα της φύσης στην υποδομή που δεν σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε νοσοκομείο.
• Οι δραστηριότητες και οι πρακτικές μπορούν να βιωθούν καλύτερα στα ινστιτούτα.

Τα ινστιτούτα φροντίζουν πλήρως για την υγεία και την ευημερία σας.


Προγράμματα περιποίησης ομορφιάς και γυμναστικής Αγιουρβέδα

Τι είναι η υπογονιμότητα;

Η υπογονιμότητα είναι η αδυναμία να συλληφθεί ακόμα και μετά από 12 μήνες απροστάτευτων προσπαθειών. Ο λόγος μπορεί να είναι μια ανισορροπία σε ορισμένες ορμόνες είτε σε άνδρες είτε σε γυναίκες ή και στα δύο ή σε άλλα ζητήματα όπως το σύνδρομο των ωοθηκών όπως το PCOD. Η υπογονιμότητα μπορεί επίσης να οφείλεται σε άλλες ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η κακή πέψη, η κόπωση ή το ψυχικό στρες. Ιδίως αυτές τις μέρες, που τα ζευγάρια παντρεύονται αργά και είναι απασχολημένα με την καριέρα τους, η προκαλούμενη υπογονιμότητα γίνεται μια μεγάλη ανησυχία. Οι καθυστερημένοι γάμοι συμβαίνουν σε μια ηλικία που και οι δύο σύντροφοι προσπαθούν επίσης να χτίσουν την καριέρα τους, περνώντας από άλλες αγχωτικές καθημερινές δουλειές που έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλή σεξουαλική ορμή και χαμηλότερη παραγωγή ορμονών.

Το να δουλεύεις αργά και να δουλεύεις πολλές ώρες επίσης κουράζει, κάτι που είναι επίσης αποτρεπτικό στην ποιότητα του σεξ και έτσι μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης.

Η αυθεντική θεραπεία Ayurveda για την υπογονιμότητα είναι -

Μπορεί να υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις για τη θεραπεία της υπογονιμότητας στην Αγιουρβέδα. μερικά από αυτά παρατίθενται παρακάτω –

• Αποτοξίνωση ή Panchakarma – Είναι μια διαδικασία πέντε βημάτων που πραγματοποιείται για την αποτοξίνωση του σώματος από συσσωρευμένες/υπολειμματικές τοξίνες. Ένα φρέσκο σώμα με καλό μεταβολισμό βοηθά στην απορρόφηση ενέργειας και στη σωστή πίεση στα νεύρα. Αυτό βοηθά στην αύξηση της σεξουαλικής ορμής. Ο καλύτερος μεταβολισμός βοηθά επίσης στη μείωση άλλων ασθενειών όπως το γαστρικό, το σάκχαρο στο αίμα και η υπέρταση, που είναι λόγοι για χαμηλότερη σεξουαλική ορμή και ακόμη και στυτική δυσλειτουργία. Τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η φυσιολογική αρτηριακή πίεση βοηθούν στη στύση και την σεξουαλική ορμή.
• Φάρμακα ή Rasayana – Μια ποικιλία φαρμάκων της Αγιουρβέδα μας βοηθούν να αυξήσουμε τις ανδρικές και γυναικείες ορμόνες μας χωρίς να έχουμε παρενέργειες. Η ενισχυμένη βοήθεια στην παραγωγή ορμονών αυξάνει τα σπερματοζωάρια στους άνδρες και τα ωάρια στα θηλυκά. Τα Αγιουρβεδικά Φάρμακα βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση άλλων ασθενειών που μπορεί να οδηγήσουν σε στειρότητα για άνδρες και γυναίκες. Τα φάρμακα επαναφέρουν το σώμα στο φυσιολογικό και βοηθούν στην αύξηση των πιθανοτήτων γονιμότητας.
• Μείωση του στρες του σώματος με διάφορα μασάζ με φαρμακευτικό λάδι – Το μειωμένο στρες στο σώμα αυξάνει τη σεξουαλική ορμή του ατόμου και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες αναπαραγωγής. Ένα φρέσκο σώμα όχι μόνο βοηθά στο καλύτερο σεξ αλλά αυξάνει και τη σεξουαλική ορμή. Η κούραση δεν επιτρέπει την παραγωγή ορμονών και έτσι η μείωση της κόπωσης του σώματος δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες σύλληψης. Τα αρσενικά μπορούν να έχουν καλύτερη στύση που τους βοηθά να κάνουν καλύτερο σεξ και έτσι δίνουν καλύτερες πιθανότητες να αναπαραχθούν.
• Μείωση του ψυχικού στρες με τη διαδικασία που ονομάζεται Shirodhrya – Αυτό περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμακευτικών ελαίων μέσω του κεφαλιού, δίνοντας ηρεμιστική δράση στον εγκέφαλο.

Όταν ο εγκέφαλος είναι ήρεμος, ενεργοποιεί την παραγωγή μιας υγιούς και ενισχυμένης ποσότητας ορμονών. Στα θηλυκά το άγχος έχει αναγνωριστεί ως ο κύριος λόγος για την ύπαρξη χαμηλής σεξουαλικής κίνησης. Μόλις το μυαλό είναι απαλλαγμένο από άγχος, όχι μόνο αυξάνεται η παραγωγή ορμονών, αλλά βοηθά επίσης στην αύξηση της ποιότητας του σεξ, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης.

Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες στο νοσοκομείο της Αγιουρβέδα για ευημερία και ανάκαμψη που είναι το καλύτερο νοσοκομείο της Αγιουρβέδα στην Ινδία για θεραπεία.


Αγιουρβέδα γηριατρική φροντίδα

Αναζωογονητικά και συναρπαστικά πακέτα εμπειρίας τουρισμού υγείας και οικογενειακής χαλάρωσης

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Πόνος στη μέση

Φαίνεται σαν όλοι να παραπονιούνται για τον πόνο στη μέση. Ο πόνος στη μέση κυμαίνεται από ήπιο και σοβαρό. Ο έντονος πόνος στη μέση μπορεί να σας εμποδίσει να εκτελείτε καθημερινές εργασίες. Αυτό το είδος πόνου στην πλάτη αναπτύσσεται σταδιακά και προκαλεί μακροχρόνια προβλήματα υγείας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αρχίζει να ακτινοβολεί στα κάτω άκρα.

Αυτό το είδος οσφυαλγίας προκαλείται συνήθως λόγω:

• Η προεξοχή του δίσκου ή η διόγκωση του δίσκου καταλήγει να συμπιέζει τα νεύρα.
• Συμπίεση νεύρων λόγω ήπιων τραυμάτων όπως συμπίεση του ισχιακού νεύρου.
• Μπορεί επίσης να λάβει χώρα λόγω μυϊκών σπασμών, που μπορεί να συμβούν λόγω παρατεταμένης λανθασμένης στάσης ή λανθασμένων προτύπων ύπνου.

Θεραπεία για τον πόνο στη μέση στην Αγιουρβέδα -

Η Αγιουρβέδα προσφέρει την αποφυγή χειρουργικής επέμβασης για τέτοιους πόνους και συνιστά θεραπείες που μπορούν να ανακουφίσουν από ήπιους έως έντονους πόνους στην πλάτη. Αυτές οι θεραπείες που μπορεί να διαρκέσουν μερικές ημέρες πρέπει να λαμβάνονται με πειθαρχία. Η θεραπεία για τον πόνο στη μέση περιλαμβάνει:

• Αποτοξίνωση: - Η Αγιουρβέδα παρατηρεί ότι οι συσσωρευμένες τοξίνες που μπορεί να έχουν γεννηθεί από ακανόνιστη καθημερινή απέκκριση μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του πόνου στην πλάτη, ειδικά σε περίπτωση μυϊκών σπασμών. Αυτός είναι ο λόγος που ο καθαρισμός του συστήματος του σώματος με τη διαδικασία Panchkarma έχει χαρακτηριστεί ως η έναρξη της θεραπείας για τον πόνο στην πλάτη. Περιλαμβάνει φαρμακευτικό κλύσμα για τον καθαρισμό των μεταβολικών συστημάτων και μασάζ για τον καθαρισμό των τοξινών που συσσωρεύονται στους μύες.
• Oleation ή Oil Therapy για χαλάρωση των μυών υποστήριξης: - Oleation ή Abhyanga όπως είναι γνωστό είναι ένα μασάζ Αγιουρβέδα που χρησιμοποιεί ζεστά έλαια με έγχυση βοτάνων. Το Oleation ή το Abhyanga χαλαρώνει τους μύες του σώματος και έτσι ανακουφίζει από το στρες από τους μύες στήριξης του πόνου στη μέση, διευκολύνοντας την επούλωση των κύριων μυών της μέσης.
• Θεραπεία με φαρμακευτική έλαια για αποσυμπίεση νεύρων ή Katibasti - Περαιτέρω χορηγείται μια διαδικασία που ονομάζεται Katibasti, η οποία περιλαμβάνει θεραπεία με έλαιο που εστιάζεται στα νεύρα στο κάτω μέρος της πλάτης και στους σπονδύλους της πλάτης. Αυτή η διαδικασία που χρησιμοποιεί φαρμακευτικά έλαια λιπαίνει τις σπονδυλικές αρθρώσεις και αποσυμπιέζει τα συμπιεσμένα νεύρα. Αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη συμπίεση των νεύρων και προσφέρει μεγάλη ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.
• Ενίσχυση μυών και νεύρων με ελαιοποίηση με σακουλάκια με χρήση φαρμακευτικών βοτάνων – Η ελαιοποίηση με φαρμακευτικά βότανα σε ρυθμική κίνηση είναι επίσης γνωστή ως Potli Sweda ή μασάζ πουγκί. Το Potli Sweda είναι ένα ζεστό πουγκί με βότανα. Το πουγκί είναι από φαρμακευτικά φυτά. Η θερμότητα από τη θήκη περνάει μέσα από το σώμα για να αποκαταστήσει τις ανισορροπίες στα νεύρα και τους μύες.

Η θεραπεία έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα που βελτιώνει τις σπονδυλικές σας αρθρώσεις, το εύρος κίνησης και τη μακροζωία, ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη και τη δυσκαμψία λόγω ισχιαλγίας, αρθρίτιδας και σπονδύλωσης. Αυτή η θεραπεία για το κάτω μέρος της πλάτης ενισχύει τον μυϊκό τόνο και τη δύναμη, ελαχιστοποιεί το άγχος και τη φλεγμονή. Μπορούμε επίσης να έχουμε παρόμοια θεραπεία για τον Πόνο στο Άνω Πλάτη.

Συνιστάται σε οποιοδήποτε άτομο με πόνο στη μέση να χορηγούνται θεραπείες σε ένα καλό Νοσοκομείο Αγιουρβέδα. Ένα καλό ινστιτούτο Αγιουρβέδα αντιμετωπίζει ένα άτομο στην ολοκλήρωση.

Θεραπεία Αγιουρβέδα για Πόνο στο Άνω Πλάτη / Πόνο στη Σπονδυλική Στήλη/Αυχενική σπονδύλωση

Ο αυχενικός πόνος ή ο πόνος στο άνω μέρος της πλάτης εκδηλώνεται στο πίσω μέρος του λαιμού (ακτινοβολεί προς τα άνω άκρα) και ενώ κάμπτεται προς τα κάτω. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει απώλεια αισθητικής και μούδιασμα στα άνω άκρα. Συνήθως προκαλείται από συμπίεση νεύρων λόγω προεξοχής ή διόγκωσης στους δίσκους μεταξύ δύο σπονδύλων. Αλλά αυτές τις μέρες οφείλεται συχνότερα σε καταπονήσεις των μυών του άνω μέρους της πλάτης λόγω προβλημάτων στάσης. Η παρατεταμένη εργασία στα θρανία, η εργασία σε κινητά τηλέφωνα ή η κίνηση προκαλούν σιωπηλή βλάβη. Αυτές τις μέρες η πολύωρη εργασία σε υπολογιστή καταπονεί τους μύες και τα νεύρα στο πάνω μέρος της πλάτης και προκαλεί πόνο. Αυτός ο πόνος μερικές φορές ακτινοβολεί και στα χέρια.

Η θεραπεία Ayurveda εστιάζει στην αποσυμπίεση των νεύρων με την ενδυνάμωση και τόνωση των μυών της άνω πλάτης και των μαλακών ιστών. Η σωστή αγιουρβεδική θεραπεία έγκαιρα μας βοηθά να αποφύγουμε μια χειρουργική επέμβαση αργότερα. Μια Καλή Αγιουρβεδική θεραπεία μπορεί σίγουρα να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τον πόνο στην πλάτη και να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας στην καθημερινή εργασία.

Η αγιουρβεδική θεραπεία για τον πόνο στο άνω μέρος της πλάτης είναι ολιστικής φύσης και επικεντρώνεται σε διάφορες πτυχές της υγείας. Συνιστά τη διόρθωση των μεταβολικών διεργασιών για την εξάλειψη των τοξινών, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και τη χρήση Αγιουρβεδικών θεραπειών για τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη. Τα φάρμακα της Αγιουρβέδα και οι διατροφικές αλλαγές επικεντρώνονται στη μείωση της φλεγμονής του προσβεβλημένου αρθρικού χώρου και των σχετικών μαλακών ιστών καθώς και στη χαλάρωση των υποστηρικτικών μυών.

Το πρωτόκολλο θεραπείας πόνου στο άνω μέρος της πλάτης στην Αγιουρβέδα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Αποτοξίνωση ή Παντσκάρμα:-

Ένα παντσακάρμα διορθώνει τις απεκκριτικές ανισορροπίες του σώματός σας. Αποβάλλει τις τοξίνες μέσω του παχέος εντέρου, των γλυκών αδένων, των πνευμόνων, της ουροδόχου κύστης και των εντέρων. Μια επιτυχημένη αποτοξίνωση μειώνει την ενόχληση σε όλο το σώμα. Το Panchkarma ή η αποτοξίνωση περιλαμβάνει επαγόμενη απέκκριση για τη διόρθωση των μεταβολικών μας διαταραχών και απαλά μασάζ για τη θεραπεία των μυών του σώματος.

Φαρμακευτική ελαιοθεραπεία ή KATI VASTI -

Η θεραπεία Kati Vasti είναι μία από τις αποτελεσματικές θεραπείες που προορίζονται ειδικά για τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη. Το Kati Vasti είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί θερμότητα και λάδι για να αντικαταστήσει τους χαμένους λιπώδεις ιστούς που λιπαίνουν τις αρθρώσεις. Αυτό βοηθά στη θεραπεία της φλεγμονής ή της ακαμψίας των δίσκων της σπονδυλικής στήλης και θεραπεύει τον πόνο στην άνω περιοχή της πλάτης. Αυτό βοηθά στην ανακούφιση των νεύρων, στην αποσυμπίεσή τους και στη μείωση της φλεγμονής.

Μασάζ με φαρμακείο ή Potli Sweda:-

Το Potli Sweda είναι ένα ζεστό πουγκί με βότανα. Το πουγκί είναι από φαρμακευτικά φυτά. Η θερμότητα από τη θήκη περνάει μέσα από το σώμα για να αποκαταστήσει τις ανισορροπίες. Η θεραπεία έχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα που βελτιώνει τις σπονδυλικές αρθρώσεις, το εύρος κίνησης και τη μακροζωία, ανακουφίζει τον μυϊκό πόνο και τη δυσκαμψία της πλάτης.

Njavarakizhi:-

Το Njavarakizhi είναι ένα μασάζ με λάδι με φαρμακευτικό ρύζι. Κατά τη διάρκεια του μασάζ εφαρμόζονται θήκες γεμάτες με φαρμακευτικό ρύζι και λάδι. Αφού σκουπιστεί το ρύζι (μετά από περίπου 40 λεπτά μασάζ), εφαρμόζεται περισσότερο λάδι.

Όταν επισκέπτεστε ένα Αγιουρβεδικό Νοσοκομείο, να είστε έτοιμοι να μιλήσετε για τον εαυτό σας. Γιατί η Αγιουρβέδα δίνει έμφαση στην ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Ένα καλό Ινστιτούτο Αγιουρβέδα όχι μόνο θα εξετάσει το σώμα σας, αλλά θα λάβει ένα εκτενές προσωπικό και ιατρικό ιστορικό, συμπεριλαμβανομένων ερωτήσεων σχετικά με την καθημερινή διατροφή, το επάγγελμα και τις συνθήκες εργασίας, τις ρουτίνες άσκησης, τις σχέσεις και την ψυχική υγεία.
Αυτή η διεξοδική διαδικασία πρόσληψης βοηθά τον ιατρό να εντοπίσει βασικά συμπτώματα και πιθανές αιτίες ανισορροπίας και να καθορίσει τις κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές.

Αγιουρβεδική προσέγγιση του πόνου στην πλάτη:

Στην προσέγγιση της Αγιουρβέδα για τον πόνο στην πλάτη, ο κύριος στόχος είναι να επαναφέρουμε τα αλλοιωμένα βιοστοιχεία στην κατάσταση ισορροπίας και στην κατάσταση της υγείας. Για την αντιμετώπιση του πόνου στη μέση γίνονται εσωτερικές αλλά και εξωτερικές θεραπείες. Τα φυτικά σκευάσματα χορηγούνται εσωτερικά. Συνιστάται καθημερινή κάθαρση για την αποκατάσταση των αλλοιωμένων βιοστοιχείων σε κατάσταση κανονικότητας.

• Oleation Therapy: Ένα μασάζ ολόκληρου του σώματος (από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών) που γίνεται με φαρμακευτικά έλαια Αγιουρβέδα. Ανακουφίζει από πόνους και πόνους στις αρθρώσεις λιπάνοντας το ίδιο, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και διοχετεύει τις νευρικές απολήξεις. Αυτό το μασάζ ονομάζεται Abhyangam.
• Θεραπεία ζύμης πόνου στην πλάτη ή Kativasti: Σε αυτή τη θεραπεία, ειδικά παρασκευασμένο ζεστό φυτικό λάδι χύνεται στο κάτω μέρος της πλάτης και διατηρείται μέσα σε ένα φρεάτιο που έχει δημιουργηθεί με πάστα μαύρου γραμμαρίου ή αλεύρι ολικής αλέσεως. Είναι χρήσιμο σε παθήσεις του κάτω μέρους της πλάτης όπως η οσφυϊκή σπονδύλωση, οι προληπτικοί μεσοσπονδύλιοι δίσκοι, η οσφυαλγία (οσφυαλγία) και η ισχιαλγία. Η θεραπεία είναι επίσης γνωστή ως κατιβάστη.
• Θεραπεία εφίδρωσης: Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει τη συμπίεση θερμού φαρμακευτικού ελαίου στο σώμα του ασθενούς από ένα κομμάτι ύφασμα που είναι περιοδικά εμποτισμένο σε ένα δοχείο που περιέχει το φαρμακευτικό λάδι. Βοηθά στη βελτίωση του μυϊκού τόνου και στην ενδυνάμωση τους παρέχοντας την τόσο απαραίτητη υποστήριξη.
• Θεραπεία κατάπλασμα ή μασάζ Potli: Σε αυτή τη θεραπεία Αγιουρβέδα, σκόνες, βότανα, ρύζι, άμμος δένονται σε ένα πανί μουσελίνας για να φτιάξουν μικρές τσάντες. Αυτές οι σκόνες, τα βότανα, οι σάκοι ρυζιού ή άμμου στη συνέχεια θερμαίνονται και χτυπιούνται ελαφρά στο σώμα ή σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, όπως χρειάζεται. Αυτή η διαδικασία παρέχει ξηρή θερμότητα για επιδεινούμενες συνθήκες βιοστοιχείων. Η θερμότητα που παράγεται στο κατάπλασμα βοηθά στην ηρεμία των επιδεινούμενων βιοστοιχείων ανακουφίζοντας έτσι αμέσως τον σχετικό πόνο.
• Φαρμακευτική θεραπεία υποκλυσμού: Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει κλύσμα χρησιμοποιώντας φαρμακευτικό αφέψημα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της οσφυαλγίας, της ουρικής αρθρίτιδας και των ρευματισμών.
• Yoga Therapy: Ο στόχος της θεραπείας Yoga για τον πόνο στη μέση είναι η ανακούφιση από τον πόνο και τον λειτουργικό περιορισμό που προκαλείται από μια χρόνια διαταραχή της μέσης. Αυτό επιτυγχάνεται με την ελαχιστοποίηση, τη θεραπεία και τελικά τη διόρθωση των υποκείμενων σωματικών δυσλειτουργιών μέσω μιας σειράς ανατομικά σωστών στάσεων.

Αγιουρβεδική θεραπεία για την αποκατάσταση εγκεφαλικού

Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ονομάζεται Pakshaghata. Προκαλείται λόγω της αλλοίωσης του Vata dosha, το οποίο ελέγχει τις κινητικές και αισθητηριακές δραστηριότητες στο σώμα.

Η γραμμή θεραπείας είναι να επαναφέρει τις κινητικές και αισθητηριακές λειτουργίες του εγκεφάλου. Τα εσωτερικά φάρμακα ενισχύουν την παροχή αίματος και τα φυσικά αντιοξειδωτικά αυξάνουν την οξυγόνωση στον εγκέφαλο, αναζωογονούν τα εγκεφαλικά κύτταρα και μειώνουν τον κυτταρικό θάνατο. Οι εξωτερικές θεραπείες και το παντσακάρμα βελτιώνουν τη λειτουργία του περιφερικού νευρικού συστήματος. Οι μέθοδοι θερμότητας στη θεραπεία διατηρούν τον μυϊκό τόνο και μειώνουν τον μυϊκό σπασμό/ακαμψία.

Οι ασθενείς υποφέρουν από αιμορραγία ή θρόμβους στον εγκεφαλικό ιστό. Αυτό οδηγεί στην αναστολή διαφόρων λειτουργιών του σώματος ή εκδηλώνεται ως σπασμός. Σύμφωνα με τους ειδικούς μας στην αγιουρβεδική θεραπεία για το εγκεφαλικό, πιστεύεται ότι μπλοκάρεται η κίνηση vaata εξαιτίας της οποίας εκδηλώνονται τα συμπτώματα. Ως εκ τούτου, οι θεραπείες μας στοχεύουν στην αποκατάσταση της ροής του Vaata στο σώμα και στην αποβολή των τοξινών που συνοψίζονται στο σώμα. Ως αποτέλεσμα, οι θεραπείες μας περιλαμβάνουν πολλαπλά χαρακτηριστικά, τα οποία λειτουργούν στη γρήγορη ανάρρωση του ασθενούς σας. Οι εκπαιδευμένοι και έμπειροι γιατροί μας στην Αγιουρβέδα έχουν ένα ευρύ φάσμα θεραπειών για τους ασθενείς, ώστε να αφαιρούνται οι εσωτερικές τοξίνες. Επιπλέον, το μασάζ με αγιουρβεδικό λάδι και η χρήση κλύσματος βοηθούν στην αποκατάσταση των μυϊκών λειτουργιών σε όλο το σώμα. Αυτές οι μέθοδοι δεν δοκιμάζονται μόνο σε πολλές ηλικίες, αλλά έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι αποτελεσματικές για ασθενείς με εγκεφαλικό.

Αγιουρβεδική θεραπεία για την παράλυση

Λαμβάνοντας υπόψη το στάδιο της παράλυσης, για πόσο καιρό ο ασθενής έχει αυτή την κατάσταση, καθώς και τη δύναμή του, και διαμορφώνεται βελτιστοποιημένο σχέδιο θεραπείας από τους ανώτερους γιατρούς μας. Εάν η παράλυση είναι πρόσφατης έναρξης, τότε συνταγογραφούνται φάρμακα όπως το DhanwantramKashayam κ.λπ. μαζί με κάποιες ήπιες θεραπείες όπως το Abhyanga (Εφαρμογή φαρμακευτικού ελαίου στο σώμα) ή το Kaya Seka (έκχυση ζεστού φαρμακευτικού ελαίου στο σώμα).

Ένας ασθενής που έχει παράλυση λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου για περισσότερο από ένα χρόνο χρειάζεται πιο εκτεταμένη θεραπεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μισό σώμα είναι ανενεργό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που οι μύες αρχίζουν να χάνονται (δεν έχουν πλέον τη δύναμη να λειτουργήσουν). Ως εκ τούτου, το σχέδιο θεραπείας έχει συνήθως πέντε στάδια.

• Φαρμακευτική αγωγή για την προετοιμασία του οργανισμού για εσωτερική αλλά και εξωτερική (Snehana) Ελίωση
• Snehana εσωτερικά με κάποιο φάρμακο
• λάδια ή γκι + εξωτερική ελαιοποίηση. (Για 3-7 ημέρες)
• (Swedana) Φύραξη – πρόκληση εφίδρωσης με ατμόλουτρο κ.λπ.
• (Virechana) Καθάρισμα με φαρμακευτική σκόνη ή καστορέλαιο.
• Φάρμακα για την ανάκτηση της δύναμης των μυών καθώς και της συνολικής ανοσίας
Διάφορα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για θεραπεία παράλυσης ή εγκεφαλικού στην Αγιουρβέδα:
• Dhanadanayanadi Kashayam, Dhanwantara Kashayam, Ashtavarga Kashayam, Bala arista και Ashwagandharishta
• Ashwagandha, Bala churna
• Balaswagandhadi taila, Ksheerabala taila, Dhanvantara taila, Maha Masha taila
• Ελέγξτε έγκαιρα την ΑΠ, τον Διαβήτη σας και παρακολουθήστε συνεδρίες φυσιοθεραπείας για γρήγορη ανάρρωση.
• Snehana (εφαρμογή φαρμακευτικού ελαίου σε προσβεβλημένο μέρος του σώματος)
• Pindaswedana (πυροδότηση προσβεβλημένου μέρους του σώματος)
• Kayaseka (Έχυση φαρμακευτικού λαδιού στο σώμα με συγκεκριμένο τρόπο)
• Vasti (ένας ειδικός τύπος θεραπείας κλύσματος)
• Virechana (Κάθαρση)
• Nasya (Χορήγηση φαρμάκου από τα ρουθούνια)
Sirodhara/Sirovasthy
Η φυσικοθεραπεία συμβάλλει επίσης εξίσου στη βελτίωση της κατάστασης του ασθενούς μέσω διαφόρων θεραπειών και ασκήσεων αποκατάστασης εγκεφαλικού στο σπίτι.
Πλεονεκτήματα της Αγιουρβεδικής και Φυσικοθεραπευτικής Αποκατάστασης
• Ενίσχυση του μυϊκού ιστού
• Αποκαθιστά τη νευρομυϊκή λειτουργία
• Ανακτήστε τη χαμένη λειτουργία του σώματος
• Βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ασθενούς
• Ο ασθενής μπορεί πολύ καλά να εκτελεί τις συνήθεις καθημερινές του δραστηριότητες

Θεραπεία της Εγκεφαλικής Παράλυσης στην Αγιουρβέδα

Στη σύγχρονη ιατρική, η εγκεφαλική παράλυση δεν μπορεί να θεραπευτεί πλήρως. Διάφορα υποστηρικτικά βοηθήματα και διαλογισμός με φυσιοθεραπεία θεωρούνται ως αποτελεσματική θεραπεία, ενώ η "Αγιουρβέδα" το παρατηρεί ως νευρο-βιολογική, πολυασύνη, αναπτυξιακή διαταραχή.

Η Ayurveda Medical Car ασχολείται με την πολυδιάστατη προσέγγιση της διατροφής, της καθημερινής αγωγής και του τρόπου ζωής, της πρόσληψης βοτανοθεραπείας και των θεραπειών που στοχεύουν στη διόρθωση Παθήσεων (doshas) σε επίπεδο Φλοιού/εγκεφάλου και σε συστηματικό επίπεδο.

Η διόρθωση μεταβολικών θεμάτων που ευθύνονται για τέτοιες καταστάσεις (Vata Dosha και Pitta dosha) ηρεμεί την αισθητηριακή υπερφόρτωση και διορθώνει τον μεταβολισμό του ατόμου ταυτόχρονα. Αυτό βοηθά τον εγκέφαλο να αναζωογονήσει τα νέα κύτταρα και μειώνει τη σπαστικότητα.

Στην Αγιουρβέδα, το Κλασσικό «Πανχακάρμα» (panch σημαίνει 5 & κάρμα σημαίνει θεραπείες) Γίνεται θεραπεία για την εγκεφαλική παράλυση που ελέγχει το Νευρικό σύστημα, τη Φυσιολογική λειτουργία και διορθώνει τον Μεταβολισμό (Vata, Pitta και Agni). Οι θεραπείες επικεντρώνονται σε:
• Να κάνουν σωστό μεταβολισμό.
• Δίνονται φάρμακα για την ενίσχυση του εγκεφάλου.
• Να κάνει τον εγκέφαλο να επικεντρωθεί σε ορισμένα πράγματα
• Να φύγει η μυϊκή τους σπαστικότητα.
• Ενισχύστε τα φάρμακα που δίνουν δύναμη στον εγκέφαλο για γρήγορη ανάπτυξη και δρουν ανάλογα με την ηλικία.

Ειδικές και προηγμένες θεραπείες βελτιώνουν τις διαφορετικές κινήσεις του σώματος του παιδιού. Θα λειτουργήσει επίσης στη στοματική κινητική λειτουργία ενισχύοντας τους μύες του προσώπου, του λαιμού και του λαιμού για τον συντονισμό της αναπνοής, της ομιλίας, της μάσησης, της κατάποσης και της πέψης.

Ειδικά φυτικά (φυσικά) φάρμακα για να λειτουργούν στον εγκέφαλο και να τον κάνουν αρκετά ισχυρό ώστε να προσφέρουν καλύτερη ανάπτυξη και μέλλον.

Η θεραπεία διαρκεί 30 ημέρες σε νοσοκομείο υπό ομάδα ειδικών γιατρών. Η πρόγνωση με αυτή τη θεραπεία είναι 75%.

Αντιμετώπιση του Αυτισμού μέσα από το Φακό της Αγιουρβέδα

Στην Αγιουρβέδα, ο αυτισμός ορίζεται ως ο ρόλος της διαταραχής στα νεύρα και τα κύτταρα του εγκεφάλου που προκαλούν βλάβη και λειτουργία του νου. Η Αγιουρβέδα κατανοεί τον αυτισμό ως μια γαστρεντερική παθογόνο λοίμωξη που οδηγεί σε ενδοτοξίνες και μικροβιακή μόλυνση. Αυτά τα μικρόβια μεταναστεύουν στον εγκέφαλο και εμποδίζουν τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων.
Πολλές επιλογές Αγιουρβέδα είναι διαθέσιμες ανάλογα με τα μεμονωμένα συμπτώματα των παιδιών.
Αγιουρβεδική θεραπεία για τον αυτισμό: Πρέπει πρώτα να βελτιώσουμε την πεπτική δύναμη των παιδιών. Η έγκαιρη θεραπεία για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων θα βοηθήσει τα επηρεαζόμενα παιδιά. Σύμφωνα με τα διαγνωστικά κριτήρια, τα συμπτώματα γίνονται εμφανή πριν το παιδί γίνει τριών ετών. Η Αγιουρβέδα δίνει νέες ελπίδες στη διαχείριση των διαταραχών του φάσματος του αυτισμού με την ολιστική και αυθεντική προσέγγισή της. Ένας συνδυασμός θεραπειών Panchakarma, εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς (ABA), θεραπείας γιόγκα, μουσικοθεραπείας και τροποποιήσεων διατροφικής διατροφής με βοτανοθεραπεία έχουν δείξει βελτίωση στην ποιότητα ζωής των αυτιστικών παιδιών σε μεγάλο βαθμό.

Αγιουρβεδική θεραπεία για μυϊκή δυστροφία

Τα Αυθεντικά Ινστιτούτα Αγιουρβέδα έχουν δείξει αποτελεσματικά και καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη μυϊκή δυστροφία. Οι ενότητες θεραπείας είναι οι εξής:
• Initial Oleation Protocol (Abhyanga) – Είναι ένα θρεπτικό μασάζ στο σώμα με ζεστό φυτικό λάδι. Το μασάζ βοηθά στη μείωση της μυϊκής ακαμψίας στο κάτω μέρος της πλάτης και ολόκληρο το σώμα αυξάνει την κίνηση των μυών και αυξάνει την ενέργεια. Το λάδι συμπληρώνει την απώλεια λιπώδους ιστού και προσθέτει ελαστικότητα.
• Πρωτόκολλο Advance Oleation (Navarakizhi ) – Είναι επίσης γνωστό ως Shashtika Shali Pinda Sweda που περιλαμβάνει μασάζ που προκαλεί ιδρώτα με φαρμακευτικά βότανα και ειδικό φαρμακευτικό ρύζι σε συνδυασμό με γάλα. Αυτό μειώνει περαιτέρω τη μυϊκή ακαμψία και αυξάνει την ενέργεια των μυών.
• Αποτοξίνωση (Panchakarma Vasti) – Η αποτοξίνωση ή Panchakarma είναι η διαδικασία θεραπείας και καθαρισμού του σώματος που περιλαμβάνει πέντε βήματα. Όπως γνωρίζουμε ότι η Μυϊκή Δυστροφία προέρχεται από τη λανθασμένη ροή των μυϊκών ενζύμων και τη συσσώρευσή τους σε λάθος σημεία του σώματος. Έτσι, η απομάκρυνση αυτών των εκκρίσεων γίνεται πολύ σημαντική για να γίνουν οι μύες υγιείς. Το Vasti είναι η θεραπεία κλύσματος που χορηγείται μέσω του ορθού που βοηθά στη μείωση της δυσκοιλιότητας, της οσφυαλγίας, των πόνων των αρθρώσεων. Επίσης απομακρύνει τις τοξίνες από το πεπτικό μας σύστημα.
• Φαρμακευτικό Πρωτόκολλο (Rasayana) – Είναι ένας συνδυασμός φαρμακευτικών βοτάνων, ειδικών δίαιτων, τονωτικών σε συγκεκριμένες δόσεις για την επούλωση των κατεστραμμένων μυϊκών ιστών για την υποστήριξη της επούλωσης του σώματος.
Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες σε ένα Νοσοκομείο Αγιουρβέδα που είναι το καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία για πολλούς λόγους
• Κάποιος θα ανανεωνόταν σωματικά, διανοητικά και πνευματικά.
• Η ατμόσφαιρα σε ένα ινστιτούτο Αγιουρβέδα είναι θεραπευτική.
• Υπάρχει μια φυσική πινελιά στην υποδομή που δεν σας κάνει να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε νοσοκομείο.
• Οι δραστηριότητες και οι πρακτικές μπορούν να βιωθούν καλύτερα στα ινστιτούτα.
• Τα ινστιτούτα φροντίζουν πλήρως για την υγεία και την ευεξία σας.

Αyurvedic προσέγγιση της ανοσολογικής νόσου

Όταν τα κύτταρα καλύπτονται με τοξίνες (Ama), υπάρχει έλλειψη κυτταρικής επικοινωνίας/αναγνώρισης που οδηγεί σε φλεγμονή. Οι τοξίνες (Ama) προκαλούνται από την έλλειψη πεπτικής δύναμης ή φωτιάς (Agni) και την αδύναμη ανοσία (Ojas). Ως εκ τούτου, η θεραπεία Αγιουρβέδα επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της Agni και της Ojas.

Αυθεντική θεραπεία Αγιουρβέδα για αυτοάνοσες ασθένειες

Μετά από ενδελεχή εξέταση για την εύρεση της βασικής αιτίας της νόσου αποφασίζεται η γραμμή θεραπείας.

Μερικές από τις ενότητες θεραπείας που ακολουθούνται στα Νοσοκομεία Αγιουρβέδα μας είναι:
• Μασάζ με φαρμακευτικά έλαια ή Snehana – Το φαρμακευτικό φυτικό λάδι εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα με ένα συγκεκριμένο είδος μασάζ που βοηθά τις τοξίνες να κινηθούν προς το γαστρεντερικό σωλήνα.
• Προκαλούμενη εφίδρωση ή Swedana – Μέσα για να ιδρώσετε ή να ιδρώσετε. Ένα παρασκεύασμα βοτάνων μπορεί να προστεθεί στον ατμό για να χαλαρώσει περαιτέρω τις τοξίνες από το άτομο.
• Αποτοξίνωση ή θεραπεία Panchakarma – Όλες οι συσσωρευμένες τοξίνες μέσω της snehana και της swedana απομακρύνονται περαιτέρω από το σώμα με το Panchakarma.
• Ιατρική διαχείριση ή Rasayana – Ορισμένα φυτικά φάρμακα συνταγογραφούνται ανάλογα με την κατάσταση του ατόμου για την αποκατάσταση της ζωτικότητας και της δύναμης.
Η Αγιουρβεδική φαρμακευτική αγωγή που υποστηρίζεται με όλες τις θεραπείες είναι να φέρει τη φυσική τάξη ή να αναδημιουργήσει τη φυσική ισορροπία στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, έτσι ώστε η δική μας ανοσία να μην επιτίθεται στα δικά μας κύτταρα. Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται για την εξισορρόπηση της διαδικασίας αναγέννησης των κυττάρων για την παραγωγή περισσότερων ή υγιών κυττάρων και κυττάρων ανοσίας. Η αποτοξίνωση επιτρέπει την απέκκριση των τοξικών κυττάρων και των τοξινών που δημιουργούν τοξικά κύτταρα. Τα φαρμακευτικά έλαια δίνουν δύναμη στο σώμα και στους μύες για να επιτευχθεί η ισορροπία.
Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες σε ένα Νοσοκομείο Αγιουρβέδα που είναι καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία για πολλούς λόγους –
• Κάποιος θα ανανεωνόταν σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.
• Η ατμόσφαιρα σε ένα ινστιτούτο Αγιουρβέδα είναι θεραπευτική.
• Υπάρχει ένα άγγιγμα της φύσης στην υποδομή που δεν σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε νοσοκομείο.
• Οι δραστηριότητες και οι πρακτικές μπορούν να βιωθούν καλύτερα στα ινστιτούτα.
• Τα ινστιτούτα φροντίζουν πλήρως για την υγεία και την ευεξία σας.

Η αυθεντική θεραπεία Ayurveda για τη νόσο του Πάρκινσον

Η γραμμή της θεραπείας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το προοδευτικό στάδιο της νόσου.
• Χορήγηση φαρμακευτικών λιπών και φαρμάκων μέσω εκχύσεων στο κεφάλι, γνωστά ως Shirodhara – Ένα μασάζ κεφαλιού που ακολουθείται από συνεχή ροή ζεστού φαρμακευτικού γάλακτος/ελαίου/βουτυρού γάλακτος Ayurvedic στο μέτωπο παρέχει θεραπευτική και ηρεμιστική δράση στο νευρικό σύστημα.
• Αγιουρβεδικό μασάζ – Διαφορετικό είδος μασάζ δίνεται χρησιμοποιώντας ποικιλία βοτάνων και ελαίων για τη μείωση της μυϊκής ακαμψίας, της ακαμψίας και του πόνου που προκαλείται από τη νόσο.
• Αποτοξίνωση ή Vasti – Είναι μια θεραπεία παντσακάρμα που γίνεται για την εξισορρόπηση των σωματικών διεργασιών. Το κλύσμα φυτικών ελαίων χορηγείται μέσω του πρωκτού για να βοηθήσει στην αποτοξίνωση των συσσωρευμένων τοξινών στο σώμα.
• Αγιουρβεδικά φάρμακα ή Rasayanas – Συνιστώνται διάφοροι τύποι Αγιουρβεδικών φαρμάκων που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, του στρες, στη βελτίωση της κυκλοφορίας κ.λπ. του ατόμου.
Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες σε ένα Νοσοκομείο Αγιουρβέδα που είναι καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία για πολλούς λόγους –
• Κάποιος θα ανανεωνόταν σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.
• Η ατμόσφαιρα σε ένα ινστιτούτο Αγιουρβέδα είναι θεραπευτική.
• Υπάρχει ένα άγγιγμα της φύσης στην υποδομή που δεν σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε νοσοκομείο.
• Οι δραστηριότητες και οι πρακτικές μπορούν να βιωθούν καλύτερα στα ινστιτούτα.
• Τα ινστιτούτα φροντίζουν πλήρως για την υγεία και την ευεξία σας.

Αγιουρβεδική προσέγγιση για το άγχος και την κατάθλιψη

Όταν περνάμε δύσκολες καταστάσεις βιώνουμε κάποια ένταση ή πίεση, αυτό το συναίσθημα ονομάζεται άγχος. Και όταν η κακή διάθεση ή τα συναισθήματα συνεχίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, θεωρείται κατάθλιψη. Συχνά παρατηρείται ότι αυτό το συνεχές άγχος προκαλεί ερεθισμό, συνεχή κόπωση του σώματος και αίσθημα αδιαθεσίας. Κατά καιρούς οι άνθρωποι προκαλούν πόνο στην πλάτη και πονοκεφάλους λόγω άγχους.

Υπάρχουν 3 διαδικασίες που εκτελούνται στο σώμα μας:

Μετακίνηση στερεών, ρευστών και αερίων- Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως Vata
Δημιουργία κυττάρων και επιδιόρθωση κυψελών - αυτό ονομάζεται Kapha
Μεταβολισμός και συνεχής δημιουργία ενέργειας – Αυτό ονομάζεται Πίττα.
Αυτοί είναι τρεις κύριοι τύποι Doshas - Vata, Pitta και Kapha στο σώμα. Η ανισορροπία σε αυτά τα dosha πυροδοτεί ερεθίσματα στον εγκέφαλό μας και ψυχικές διαταραχές. Που μας δίνει μια κατάσταση άγχους, κατάθλιψης, κόπωσης και απώλειας της εστίασης.
Μερικές από τις αυθεντικές θεραπείες της Αγιουρβέδα για το στρες και την κατάθλιψη είναι -
• Ελαιοποίηση ιστών σώματος (Abhyanga): Ένα αναζωογονητικό μασάζ ολόκληρου του σώματος με ζεστά φυτικά έλαια γίνεται για να απελευθερώσει την ένταση από τους μύες και τις αρθρώσεις.
• Ροή λαδιού στα μαλλιά και το κεφάλι - Shirodhara: Ξεκινά με ένα μασάζ κεφαλής που ακολουθείται από συνεχή ροή ζεστών φαρμακευτικών ελαίων /φυτικό γάλα/έλαιο/βουτυρόγαλα στο μέτωπο για να δροσίσει το νευρικό σύστημα.
• Εφαρμογή Φαρμάκων – Thalam: Η φαρμακευτική φυτική πάστα εφαρμόζεται στο στέμμα ή στο μέτωπο ανάλογα με τον τύπο της διαταραχής.
• Αποτοξίνωση - Μετά τις παραπάνω θεραπείες γίνεται ατμόλουτρο για να αφαιρεθούν όλες οι τοξίνες.
• Δίαιτα – Η Αγιουρβεδική δίαιτα χορηγείται μετά από μία ώρα για να εξουδετερώσει το άγχος της απελευθέρωσης χημικών ουσιών.
Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε 3-4 ημέρες για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και τη μακροζωία της ευεξίας. Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες σε ένα Νοσοκομείο Αγιουρβέδα που είναι το καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία για πολλούς λόγους -
• Κάποιος θα ανανεωνόταν σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.
• Η ατμόσφαιρα σε ένα ινστιτούτο Αγιουρβέδα είναι θεραπευτική.
• Υπάρχει ένα άγγιγμα της φύσης στην υποδομή που δεν σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε νοσοκομείο.
• Οι δραστηριότητες και οι πρακτικές μπορούν να βιωθούν καλύτερα στα ινστιτούτα.
• Τα ινστιτούτα φροντίζουν πλήρως για την υγεία και την ευεξία σας.

Η αυθεντική θεραπεία Αγιουρβέδα για τη διαταραχή ύπνου

• Ροή φαρμακευτικών ελαίων στα σημεία πίεσης του κεφαλιού γνωστά ως Shirodhara – Ξεκινά με ένα μασάζ κεφαλής που ακολουθείται από συνεχή ροή ζεστού φυτικού γάλακτος/ελαίου/βουτυρού στο μέτωπο για ανακούφιση από το στρες από το νευρικό σύστημα που φράζει από ανησυχίες, λανθασμένος τρόπος ζωής συνήθειες, φαγητό κ.λπ.
• Abhyanga – Ένα αναζωογονητικό μασάζ σε όλο το σώμα με ζεστά φυτικά έλαια γίνεται για να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και να ηρεμήσει τους λεμφαδένες.
• Nasya – Στην αρχή της θεραπείας, γίνεται ένα λεπτό μασάζ στην περιοχή του κεφαλιού και των ώμων. Μετά από αυτό, οι ρινικές σταγόνες ρυθμίζονται τόσο στο ρουθούνι που καθαρίζει όλη την περιοχή του κεφαλιού. Βοηθά στη λίπανση των ρινικών οδών και στην ανακούφιση από αλλεργίες, συμφόρηση, ροχαλητό κ.λπ.
• Αγιουρβεδική ιατρική – Με τις κατάλληλες αναλογίες που συνιστά ένας ειδικός, ορισμένα φυτικά φάρμακα είναι επίσης αποδεδειγμένα αποτελεσματικά κατά των διαταραχών ύπνου.
Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες σε ένα Νοσοκομείο Αγιουρβέδα που είναι καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία για πολλούς λόγους –
• Κάποιος θα ανανεωνόταν σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.
• Η ατμόσφαιρα σε ένα ινστιτούτο Αγιουρβέδα είναι θεραπευτική.
• Υπάρχει ένα άγγιγμα της φύσης στην υποδομή που δεν σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε νοσοκομείο.
• Οι δραστηριότητες και οι πρακτικές μπορούν να βιωθούν καλύτερα στα ινστιτούτα.
• Τα ινστιτούτα φροντίζουν πλήρως για την υγεία και την ευεξία σας.

Αγιουρβεδική προσέγγιση για το άγχος και την κατάθλιψη

Υπάρχουν 3 διαδικασίες που εκτελούνται στο σώμα μας:

Μετακίνηση στερεών, ρευστών και αερίων- Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως Vata
Δημιουργία κυττάρων και επιδιόρθωση κυψελών - αυτό ονομάζεται Kapha
Μεταβολισμός και συνεχής δημιουργία ενέργειας – Αυτό ονομάζεται Πίττα.
Αυτοί είναι τρεις κύριοι τύποι Doshas - Vata, Pitta και Kapha στο σώμα. Η ανισορροπία σε αυτά τα dosha πυροδοτεί ερεθίσματα στον εγκέφαλό μας και ψυχικές διαταραχές. Που μας δίνει μια κατάσταση άγχους, κατάθλιψης, κόπωσης και απώλειας της εστίασης.
Μερικές από τις αυθεντικές θεραπείες της Αγιουρβέδα για το στρες και την κατάθλιψη είναι -
• Ελαιοποίηση ιστών σώματος (Abhyanga): Ένα αναζωογονητικό μασάζ ολόκληρου του σώματος με ζεστά φυτικά έλαια γίνεται για να απελευθερώσει την ένταση από τους μύες και τις αρθρώσεις.
• Ροή λαδιού στα μαλλιά και το κεφάλι - Shirodhara: Ξεκινά με ένα μασάζ κεφαλής που ακολουθείται από συνεχή ροή ζεστών φαρμακευτικών ελαίων /φυτικό γάλα/έλαιο/βουτυρόγαλα στο μέτωπο για να δροσίσει το νευρικό σύστημα.
• Εφαρμογή Φαρμάκων – Thalam: Η φαρμακευτική φυτική πάστα εφαρμόζεται στο στέμμα ή στο μέτωπο ανάλογα με τον τύπο της διαταραχής.
• Αποτοξίνωση - Μετά τις παραπάνω θεραπείες γίνεται ατμόλουτρο για να αφαιρεθούν όλες οι τοξίνες.
• Δίαιτα – Η Αγιουρβεδική δίαιτα χορηγείται μετά από μία ώρα για να εξουδετερώσει το άγχος της απελευθέρωσης χημικών ουσιών.
Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε 3-4 ημέρες για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και τη μακροζωία της ευεξίας. Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες σε ένα Νοσοκομείο Αγιουρβέδα που είναι το καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία για πολλούς λόγους -
• Κάποιος θα ανανεωνόταν σωματικά, ψυχικά και πνευματικά.
• Η ατμόσφαιρα σε ένα ινστιτούτο Αγιουρβέδα είναι θεραπευτική.
• Υπάρχει ένα άγγιγμα της φύσης στην υποδομή που δεν σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε νοσοκομείο.
• Οι δραστηριότητες και οι πρακτικές μπορούν να βιωθούν καλύτερα στα ινστιτούτα.
• Τα ινστιτούτα φροντίζουν πλήρως για την υγεία και την ευεξία σας.

Παθήσεις σπονδυλικής στήλης και αρθρώσεων

Αρθρίτιδα
Νευρολογικές Διαταραχές
Διαχείριση Πόνου με τεχνικές Marma
Γηριατρικά Νοσήματα

Ψωρίαση και δερματικές παθήσεις
Αλλεργίες και δερματικές παθήσεις

Η αυθεντική θεραπεία της Αγιουρβέδα για υπογονιμότητα

Μπορεί να υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις για τη θεραπεία της υπογονιμότητας στην Αγιουρβέδα. μερικά από αυτά παρατίθενται παρακάτω –
• Αποτοξίνωση ή Panchakarma – Είναι μια διαδικασία πέντε βημάτων που πραγματοποιείται για την αποτοξίνωση του σώματος από συσσωρευμένες/υπολειμματικές τοξίνες. Ένα φρέσκο σώμα με καλό μεταβολισμό βοηθά στην απορρόφηση ενέργειας και στη σωστή πίεση στα νεύρα. Αυτό βοηθά στην αύξηση της σεξουαλικής ορμής. Ο καλύτερος μεταβολισμός βοηθά επίσης στη μείωση άλλων ασθενειών όπως το γαστρικό, το σάκχαρο στο αίμα και η υπέρταση, που είναι λόγοι για χαμηλότερη σεξουαλική ορμή και ακόμη και στυτική δυσλειτουργία. Τα φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η φυσιολογική αρτηριακή πίεση βοηθούν στη στύση και την σεξουαλική ορμή.
• Φάρμακα ή Rasayana – Μια ποικιλία φαρμάκων της Αγιουρβέδα μας βοηθούν να αυξήσουμε τις ανδρικές και γυναικείες ορμόνες μας χωρίς να έχουμε παρενέργειες. Η ενισχυμένη βοήθεια στην παραγωγή ορμονών αυξάνει τα σπερματοζωάρια στους άνδρες και τα ωάρια στα θηλυκά. Τα Αγιουρβεδικά Φάρμακα βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση άλλων ασθενειών που μπορεί να οδηγήσουν σε στειρότητα για άνδρες και γυναίκες. Τα φάρμακα επαναφέρουν το σώμα στο φυσιολογικό και βοηθούν στην αύξηση των πιθανοτήτων γονιμότητας.
• Μείωση του στρες του σώματος με διάφορα μασάζ με φαρμακευτικό λάδι – Το μειωμένο στρες στο σώμα αυξάνει τη σεξουαλική ορμή του ατόμου και έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες αναπαραγωγής. Ένα φρέσκο σώμα όχι μόνο βοηθά στο καλύτερο σεξ αλλά αυξάνει και τη σεξουαλική ορμή. Η κούραση δεν επιτρέπει την παραγωγή ορμονών και έτσι η μείωση της κόπωσης του σώματος δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες σύλληψης. Τα αρσενικά μπορούν να έχουν καλύτερη στύση που τους βοηθά να κάνουν καλύτερο σεξ και έτσι δίνουν καλύτερες πιθανότητες να αναπαραχθούν.
• Μείωση του ψυχικού στρες με τη διαδικασία που ονομάζεται Shirodhrya – Αυτό περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμακευτικών ελαίων μέσω του κεφαλιού, δίνοντας ηρεμιστική δράση στον εγκέφαλο.

Όταν ο εγκέφαλος είναι ήρεμος, ενεργοποιεί την παραγωγή μιας υγιούς και ενισχυμένης ποσότητας ορμονών. Στα θηλυκά το άγχος έχει αναγνωριστεί ως ο κύριος λόγος για την ύπαρξη χαμηλής σεξουαλικής κίνησης. Μόλις το μυαλό είναι απαλλαγμένο από άγχος, όχι μόνο αυξάνεται η παραγωγή ορμονών, αλλά βοηθά επίσης στην αύξηση της ποιότητας του σεξ, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης.

Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες στο νοσοκομείο της Αγιουρβέδα για ευημερία και ανάκαμψη που είναι το καλύτερο νοσοκομείο της Αγιουρβέδα στην Ινδία για θεραπεία.

Αναπτυξιακές διαταραχές και παιδιατρική Αγιουρβέδα
Τρόπος ζωής και μη μεταδοτικές ασθένειες
Χρόνιες πεπτικές διαταραχές

Θεραπεία της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδίτιδας

Η θεραπεία της διαδικασίας RP γίνεται σε δύο στάδια:

Στάδιο 1- Καθαρισμός ή αποτοξίνωση του σώματος από συσσωρευμένες τοξίνες
Στάδιο 2- Ιατρική Διαχείριση ή Rasayana

• Πλύσιμο τοξινών ή βιτρίναμ- είναι μια καθαριστική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εξάλειψη των συσσωρευμένων τοξινών και μειώνει την τάση στα οπτικά όργανα. Αυτή η αγιουρβεδική θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική σε πολλές οφθαλμικές διαταραχές. Βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών που σχετίζονται με την πίτα με τη μορφή φλεγμονωδών εκκρίσεων.
• Διοίκηση φαρμάκων από τη μύτη ή το Nasyam - είναι μια θεραπεία, η οποία όχι μόνο καθαρίζει τα ρουθούνια και το πέρασμα του αέρα στο σώμα, αλλά βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από προβλήματα αναπνοής. Οι ρινικές οδοί συνδέονται επίσης με την οπτική δίοδο, το φάρμακο επηρεάζει επίσης ολόκληρη την κοιλότητα του προσώπου. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για ασθένειες όπως ο καταρράκτης, η ιγμορίτιδα, οι ημικρανίες κ.λπ. Στην Αγιουρβέδα, τα ρουθούνια είναι οι πόρτες προς τον εγκέφαλο.
• Χορήγηση φαρμακευτικών λιπών ή Tharpana- Το tharpana είναι επίσης γνωστό ως kriyakalpa για την ασθένεια των ματιών στην Αγιουρβέδα. Το Tarpana σημαίνει επανυδάτωση. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί τα φαρμακευτικά λίπη (ghee). Το Tharpanam είναι βασικά μια μέθοδος επούλωσης των ματιών που προσφέρει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα για τα μάτια.
• Ροή φαρμακευτικών υγρών στο μέτωπο ή Shirodhara- Σε αυτή τη χύση φαρμακευτικών υγρών όπως το λάδι, το γάλα, το βουτυρόγαλα σε ένα ειδικό σημείο του μέσου. Βοηθά στην ανακούφιση του στρες και στην αύξηση της ηρεμίας του μυαλού. Αυτή η θεραπεία ματιών βοηθά επίσης στη θεραπεία του ψυχικού στρες, των νευρικών διαταραχών, του άγχους, της αϋπνίας και της ημικρανίας κ.λπ.
• Διοίκηση φαρμάκων σε μάτια ή Nethradhara- Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη χορήγηση φαρμάκων στα μάτια με φρεσκοκομμένα φαρμακευτικά αφηγήματα για την ενίσχυση του οπτικού νεύρου.
• Χορήγηση φαρμάκων ή Rasayana - τα αναζωογονητικά φάρμακα Rasayana βοηθούν στη διατήρηση της δύναμης του αμφιβληστροειδούς και των οπτικών νεύρων. Ο ασθενής πρέπει να επαναλαμβάνει και τα δύο στάδια της θεραπείας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες στο Αυθεντικό Ινστιτούτο Αγιουρβέδα που είναι καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία-

• Η θεραπεία Αγιουρβέδα είναι γνωστή για τη θεραπεία του πόνου του σώματος και την εργασία για την ασθένεια.
• Η Ayurvedic Treatment For Eye που παρέχεται στο ινστιτούτο θα είναι πολύ χρήσιμη για τη νόσο και δεν θα έχει παρενέργειες.
• Στο ινστιτούτο, θα βρείτε όλα όσα μπορούν να θρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας.
• Στο ινστιτούτο Ayurveda για τα μάτια στην Ινδία, θα επικεντρωθούν στα προβλήματα, αλλά και θα μας διδάξουν για την παράδοση της αρχαίας Ινδίας.
• Η φιλική ομάδα του Ινστιτούτου Ayurvedic θα σας συναντήσει τακτικά και θα μοιραστεί τις σκέψεις σας, θα συζητήσει την πρόοδο, καθιστώντας την θεραπευτική σας εμπειρία απρόσκοπτη και ευχάριστη.
• Το ινστιτούτο Αγιουρβέδα παρέχει όλες τις ανέσεις και στο τέλος θα πείτε «Αντίο στα προβλήματα».

Θεραπεία Οπτικής Νευροπάθειας

Αυθεντική Θεραπεία Αγιουρβέδα για Οπτική Νευροπάθεια-

Στην Αγιουρβέδα, η θεραπεία της βλάβης των οπτικών νεύρων παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση, τη θεραπεία και την πιθανή θεραπεία της οπτικής νευροπάθειας. Η θεραπεία που απαιτείται για τα καλύτερα αποτελέσματα στην οπτική νευροπάθεια είναι:

• Καθαρισμός του ματιού από τοξίνες ή Akshitharpanam- Είναι μια διαδικασία καθαρισμού των ματιών, δίνει το δροσιστικό αποτέλεσμα, αποτρέποντας τις οφθαλμικές παθήσεις και ενισχύοντας τα οπτικά νεύρα. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε πολλά χρονικά διαστήματα και βοηθά στη θεραπεία της όρασης των ματιών, ενισχύοντας και προάγοντας την αναγέννηση των οπτικών νεύρων.
• Καθαρισμός συσσωρευμένου αίματος ή Raktamokshanam- Καλύτερη αγιουρβεδική θεραπεία για την οπτική νευροπάθεια για να βοηθήσει στην κυκλοφορία αίματος από το δέρμα γύρω από τα μάτια με την εφαρμογή βδέλλες.
• Χαλάρωση των οπτικών νεύρων ή Shirobasti- Σε αυτή τη θεραπεία, το φαρμακευτικό λάδι χύνεται στο μέτωπο. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα ως θεραπεία οπτικής νευροπάθειας στην Αγιουρβέδα.
• Χορήγηση φαρμάκων ή Nethradhara- Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει χορήγηση φαρμάκων για τα μάτια με φρεσκοφαρμακευμένα αφεψήματα για την ενίσχυση του οπτικού νεύρου.
Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες στο Αυθεντικό Ινστιτούτο Αγιουρβέδα για οφθαλμικές παθήσεις που είναι οι καλύτερες στην Ινδία για θεραπεία-
• Η Αγιουρβέδα είναι γνωστή για τη θεραπεία του πόνου του σώματος και την εργασία για την ασθένεια.
• Η οφθαλμική θεραπεία που παρέχεται στο ινστιτούτο θα είναι πολύ χρήσιμη για τη νόσο και δεν θα έχει παρενέργειες.
• Στο ινστιτούτο, θα βρείτε όλα όσα μπορούν να θρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας.
• Στο Νοσοκομείο Αγιουρβέδα θα επικεντρωθούν στα προβλήματα, αλλά και θα μας διδάξουν την παράδοση της αρχαίας Ινδίας.
• Η φιλική ομάδα του γιατρού της Αγιουρβέδα θα σας συναντά τακτικά και θα μοιραστεί τις σκέψεις σας, θα συζητήσει την πρόοδο, κάνοντας την εμπειρία θεραπείας σας απρόσκοπτη και ευχάριστη.
• Το ινστιτούτο Αγιουρβέδα παρέχει όλες τις ανέσεις και στο τέλος θα πείτε «Αντίο στις οφθαλμικές παθήσεις».

Αντιμετώπιση Διαθλαστικού Σφάλματος

Αγιουρβέδα για διαθλαστικό σφάλμα

Στην Αγιουρβέδα, το διαθλαστικό σφάλμα περιλαμβάνει την ομάδα των ασθενειών που μπορούν να διορθωθούν με διαθλαστική διόρθωση, δηλαδή με χρήση γυαλιών ή φακών επαφής. Είναι η πιο κοινή αιτία διαταραχής της όρασης σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες. Η θεραπεία που γίνεται στην Αγιουρβέδα για το διαθλαστικό σφάλμα θα είναι μη χειρουργική.

Ομοίως, η Αγιουρβέδα μας βοηθά επίσης να θεραπεύσουμε τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, το γλαύκωμα και τη νευροπάθεια του αμφιβληστροειδούς.

Αυθεντική θεραπεία Αγιουρβέδα για διαθλαστικό σφάλμα-

Η Αγιουρβέδα έχει αναζωογονητικό φάρμακο και τα βότανα βοηθούν στην εξουδετέρωση των επιδράσεων στα μάτια, όπως η ενδυνάμωση των μυών των ματιών, η ελαστικότητα του υλικού του φακού και η διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος. Η οφθαλμική άσκηση και η αγιουρβεδική θεραπεία μας βοηθούν υποστηρικτικά στη διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος.

• Έκχυση φαρμάκων στην οπτική κοιλότητα ή Nethradhara-Είναι μια θεραπεία κατά την οποία η έκχυση υγρού φαρμάκου (Kashayam) στον εσωτερικό κάντο του ματιού από το απαιτούμενο ύψος. Θα γίνει αρκετές φορές. Αυτή η θεραπεία βοηθά στον καθαρισμό των καναλιών (srotas) του ματιού και στην αποτοξίνωση σε πολλά επίπεδα. Το φάρμακο χρησιμοποιείται σε χλιαρή θερμοκρασία εάν εμπλέκεται η κατάσταση των Vata, Kapha μαζί με πίτα.
• Εφαρμογή Φαρμάκων ή Anjana- Είναι μια διαδικασία εφαρμογής φαρμάκων με τη μορφή πάστας στους επιπεφυκότες του επιπεφυκότα με τη βοήθεια ενός απλικατέρ (Salaka). Το Anjanam έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογής της ιατρικής στον τομέα της οφθαλμολογίας.
• Χορήγηση φαρμάκων μέσω της ρινικής κοιλότητας ή Nasya- Είναι η θεραπεία της εισπνοής, η οποία όχι μόνο καθαρίζει τα ρουθούνια και τη δίοδο του αέρα στο σώμα αλλά βοηθά και στην απαλλαγή από τα αναπνευστικά προβλήματα. Χρήσιμο για άλλες ασθένειες όπως ο καταρράκτης, η ιγμορίτιδα, οι ημικρανίες κ.λπ. Στην Αγιουρβέδα, τα ρουθούνια είναι οι πόρτες προς τον εγκέφαλο.
• Προσφορά φαρμακευτικών λιπών στο μάτι ή Tharpanam- Το Tharpana είναι επίσης γνωστό ως Kriyakalpa για την ασθένεια των ματιών στην Αγιουρβέδα. Είναι πολύ ισχυρό και αναζωογονεί τα μάτια. Το Tarpana σημαίνει επανυδάτωση. Σε αυτή τη θεραπεία, μέρος του γραμμαρίου εφαρμόζεται γύρω από το μάτι και το φαρμακευτικό λίπος χύνεται στα μάτια για το χρονικό διάστημα σύμφωνα με μια πάθηση των ματιών. Το Tharpanam είναι βασικά μια μέθοδος καθαρισμού των ματιών που προσφέρει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα για τα μάτια.
Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες στο Αυθεντικό Ινστιτούτο Αγιουρβέδα που είναι καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία-
• Η Αγιουρβέδα είναι γνωστή για τη θεραπεία του πόνου του σώματος και την εργασία για την ασθένεια.
• Η θεραπεία ματιών στην Αγιουρβέδα που παρέχεται στο ινστιτούτο θα είναι πολύ χρήσιμη για την ασθένεια και δεν θα έχει παρενέργειες.
• Στο ινστιτούτο, θα βρείτε όλα όσα μπορούν να θρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας.
• Στο ινστιτούτο θα επικεντρωθούν στα προβλήματα, αλλά και θα μας διδάξουν την παράδοση της αρχαίας Ινδίας.
• Το φιλικό μέλος της ομάδας του γιατρού της Αγιουρβέδα θα σας συναντά τακτικά και θα μοιράζεται τις σκέψεις σας, θα συζητά την πρόοδο, κάνοντας την εμπειρία θεραπείας σας απρόσκοπτη και ευχάριστη.
• Το Ayurveda Institute for eye παρέχει όλες τις ευκολίες και στο τέλος θα πείτε «Αντίο στα προβλήματα».

Θεραπεία της Διαβητικής Αμφιβληστροειδοπάθειας

Τι είναι η Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια; Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μια διαβητική επιπλοκή που επηρεάζει το μάτι. Η Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια δεν έχει συμπτώματα ή δεν έχει ήπιο πρόβλημα όρασης. Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια προκαλείται από βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία στους ιστούς στο πίσω μέρος του ματιού. Αγιουρβέδα για τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια- Στην Αγιουρβέδα, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μια ασθένεια του Dristipatala (αμφιβληστροειδούς) και επιπλοκή του μακροχρόνιου μη ελεγχόμενου διαβήτη που μπορεί να εμφανιστεί λόγω ελαττωματικού μεταβολισμού και ενδοκρινικής δυσλειτουργίας. Αυθεντική θεραπεία Αγιουρβέδα για τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια- Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ελέγχεται καλά από την αγιουρβεδική θεραπεία και τα αγιουρβεδικά φάρμακα όχι μόνο αντιστρέφουν τον θρόμβο αίματος που σχηματίζεται στον αμφιβληστροειδή αλλά επίσης ενισχύουν τη μεταβολική λειτουργία που μειώνει περαιτέρω τις πιθανότητες διαρροής αίματος. Οι κύριες διαδικασίες που γίνονται για την αγιουρβεδική θεραπεία της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας είναι οι εξής: • Φαρμακευτική αγωγή μέσω του ματιού γνωστή ως Nethradhara-Είναι μια θεραπεία που βοηθά στην αποκατάσταση της κατάστασης όπως ο καταρράκτης και το γλαύκωμα. Σε αυτή τη θεραπεία, η ζύμη τοποθετείται γύρω από το μάτι και τα φάρμακα χύνονται με αδιάκοπη ροή πάνω από το μάτι για περίπου 30 λεπτά. Αυτή η θεραπεία είναι χρήσιμη για την ενίσχυση των ιστών που περιβάλλουν το μάτι και μπορεί να μειώσει τον μαύρο κύκλο των ματιών. Θα πρέπει να κάνει για αρκετές ημέρες. • Φαρμακευτικά λίπη μέσω του ματιού ή Takradhara- Είναι μια ειδική αγιουρβεδική θεραπεία που χρησιμοποιεί φαρμακευτικό βούτυρο. Το takra-buttermilk και το Dhara- Stream. Είναι μια θεραπεία Ayurvedic σχεδόν ίδια με τη Shirodhara. • Ψυκτικά φάρμακα ή Tharpana- Το Tarpana σημαίνει επανυδάτωση. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί φάρμακα που ηρεμούν τους οπτικούς μύες. Το Tharpanam είναι βασικά μια μέθοδος καθαρισμού των ματιών που προσφέρει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα για τα μάτια. Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες στο νοσοκομείο Αγιουρβέδα που είναι καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία- • Η Αγιουρβέδα είναι ευρέως γνωστή για τους θεραπευτικούς τρόπους που δρουν στην ασθένεια και βελτιώνουν την ευεξία. • Η αγιουρβεδική θεραπεία για τα μάτια περιλαμβάνει βότανα, τα φυτά είναι πολύ χρήσιμα για τον οργανισμό και δεν έχουν καμία παρενέργεια. • Στο ινστιτούτο Αγιουρβέδα, αισθάνεται σαν το σπίτι της Φύσης. • Στο ινστιτούτο, θα νιώσετε χαλάρωση, ηρεμία και ανακούφιση από όλα τα σωματικά προβλήματα. • Το ινστιτούτο Αγιουρβέδα παρέχει όλες τις ανέσεις και στο τέλος θα πείτε «Αντίο στα προβλήματα με τα μάτια».

Θεραπεία Γλαυκώματος

Αγιουρβέδα για τη θεραπεία του γλαυκώματος-

Στην Αγιουρβέδα, το γλαύκωμα ορίζεται ως η ασθένεια που προκαλείται από την αλλοίωση και των 3 φυσικών διεργασιών του σώματος, δηλαδή Vata, Pitta και Kapha. Η αγιουρβεδική θεραπεία βοηθά στην απομάκρυνση της απόφραξης στη ροή του υδατικού υγρού στο μάτι, έτσι ώστε η ενδοφθάλμια πίεση να μπορεί να ελεγχθεί στο φυσιολογικό εύρος. Η θεραπεία για τις οφθαλμικές παθήσεις στην Αγιουρβέδα θα είναι μια μη χειρουργική θεραπεία

Ομοίως, η Αγιουρβέδα μας βοηθά επίσης να αντιμετωπίσουμε τη Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια, τη Διαβητική Νευροπάθεια και τη Νευροπάθεια του Αμφιβληστροειδούς.

Αυθεντική θεραπεία Αγιουρβέδα για το γλαύκωμα-

Στην Αγιουρβέδα, η αγιουρβεδική ιατρική θα δώσει δύναμη στα οπτικά νεύρα και ως εκ τούτου θα αποκαταστήσει την όραση στον περιορισμό. Η πλήρης όραση δεν θα είναι δυνατή με οποιοδήποτε κόστος. Έτσι, η απόφαση είναι να μην υποτιμηθεί η δύναμη της βλάβης και η θεραπεία του γλαυκώματος πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο.

• Αποτοξίνωση με Ayurvedic Process of Virechana- Είναι μια θεραπεία καθαρισμού που εξαλείφει τις ακαθαρσίες από τα νεφρά, τη χοληδόχο κύστη, το έντερο και τους ιδρωτοποιούς αδένες. Αυτές οι τοξίνες όπως συσσωρεύονται σε αυτά τα όργανα έχουν ως αποτέλεσμα την άσκηση πίεσης στους μύες και τα νεύρα των ματιών.
• Έκχυση Medicate Oils στο μάτι με μια διαδικασία που ονομάζεται Nethradhara-Είναι μια θεραπεία που βοηθά στην αποκατάσταση της κατάστασης όπως ο καταρράκτης και το γλαύκωμα. Σε αυτή τη θεραπεία, μια ζύμη urad dal τοποθετείται γύρω από το μάτι και το clarified ghee (Φαρμακευτικό λίπος) χύνεται σε αδιάκοπη ροή πάνω από το μάτι για περίπου 30 λεπτά. Αυτή η θεραπεία βοηθά στην ενίσχυση των ιστών που περιβάλλουν το μάτι. Θα πρέπει να κάνει για αρκετές ημέρες.
• Έκχυση φαρμάκων μέσω της ρινικής κοιλότητας μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται Nasya- Είναι η θεραπεία της εισπνοής, η οποία όχι μόνο καθαρίζει τα ρουθούνια και τη δίοδο του αέρα στο σώμα, αλλά βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από τα προβλήματα αναπνοής. Καθώς η ρινική δίοδος συνδέεται άμεσα με τους οπτικούς μύες, βοηθά στην ενίσχυση των γύρω μυών και στη μείωση της πίεσης από τους οπτικούς μύες και τα νεύρα. Χρήσιμο για άλλες ασθένειες όπως καταρράκτη, ιγμορίτιδα, ημικρανίες κ.λπ.
• Έκχυση ελαίων φαρμάκου βουτύρου με μια διαδικασία που ονομάζεται -Takradhara- Είναι μια ειδική αγιουρβεδική θεραπεία που χρησιμοποιεί φαρμακευτικό βούτυρο. Σε. Αυτό το βουτυρόγαλα χύνεται στο μέτωπο στις περιοχές που επηρεάζουν άμεσα τις οπτικές περιοχές. Το takra-buttermilk και το Dhara- Stream. Είναι μια αγιουρβεδική θεραπεία όπως και η Shirodhara.
• Εφαρμογή Φαρμάκων με μια διαδικασία που ονομάζεται Anjana- Η Anjana είναι η φυτική πάστα που εφαρμόζεται στο εσωτερικό μέρος των βλεφάρων. Χρησιμοποιείται για την προστασία των ματιών και τη διατήρηση της καλής υγείας των ματιών και της όρασης.
• Χορήγηση οφθαλμικών φαρμάκων με Aschotanam- Είναι σε μορφή υγρής μορφής φαρμάκου ως σταγόνα στα μάτια. Χρήσιμο στη θεραπεία οφθαλμικών παθήσεων.
Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες στο οφθαλμικό νοσοκομείο Αγιουρβέδα που είναι το καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία ματιών –
• Η Αγιουρβέδα είναι ευρέως γνωστή για τους θεραπευτικούς τρόπους που δρουν στην ασθένεια και βελτιώνουν την ευεξία.
• Η θεραπεία της Αγιουρβέδα περιλαμβάνει βότανα, τα φυτά είναι πολύ χρήσιμα για τον οργανισμό και δεν έχουν καμία παρενέργεια.
• Στο ινστιτούτο Αγιουρβέδα αισθάνεται σαν το σπίτι της Φύσης.
• Στο ινστιτούτο, θα νιώσετε χαλαροί, ήρεμοι και ανακουφισμένοι από όλα τα σωματικά προβλήματα.
• Το ινστιτούτο Αγιουρβέδα παρέχει όλες τις ανέσεις και στο τέλος θα πείτε «Αντίο στα προβλήματα».

Θεραπεία της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας στην Αγιουρβέδα

Στην Αγιουρβέδα, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σχετίζεται κυρίως με την ηλικία, κατά την οποία η ωχρά κηλίδα εξασθενεί. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία για αυτήν την ασθένεια. Το MD ορίζεται στην Αγιουρβέδα ως το Palalgata Vyadhi, το οποίο ουσιαστικά είναι μια ασθένεια του αμφιβληστροειδούς που σχετίζεται με την ηλικία. Ολόκληρη η παθολογία περιστρέφεται γύρω από την ανισορροπία της διαδικασίας του σώματος των Vata, pitta και Kapha. Ο στόχος της Αγιουρβέδα είναι να τα διορθώσει όλα. Η θεραπεία που πραγματοποιείται στην Αγιουρβέδα για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας θα είναι μη χειρουργική.

Ομοίως, η Αγιουρβέδα μας βοηθά επίσης να θεραπεύσουμε τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, το γλαύκωμα και τη νευροπάθεια του αμφιβληστροειδούς.

Στην Αγιουρβέδα, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας διαφοροποιείται σε δύο τύπους - ξηρό και υγρό. Η αγιουρβεδική θεραπεία για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας θα ποικίλλει επίσης ανάλογα με τα στάδια είτε ξηρού είτε υγρού τύπου. Η αναζωογονητική ιατρική της Αγιουρβέδα προσφέρει δύναμη στον αμφιβληστροειδή και μπορεί επίσης να αναμένεται η εκ νέου ανάπτυξη της όρασης. Οι κύριες θεραπευτικές διαδικασίες που γίνονται για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι οι εξής:
• Καθαρισμός εσωτερικών οργάνων ή virechana- Είναι μια θεραπεία καθαρισμού που εξαλείφει τις ακαθαρσίες από τη νεφρική, τη χοληδόχο κύστη, το έντερο και τους ιδρώτα.
• Ροή φαρμάκων μέσω των ματιών ή Νεθραδάρα-Είναι μια θεραπευτική βοήθεια για την αποκατάσταση της κατάστασης όπως ο καταρράκτης και το γλαύκωμα. Σε αυτή τη θεραπεία, τοποθετείται μια ζύμη γύρω από το μάτι και το φαρμακευτικό λάδι χύνεται σε ένα ρεύμα χωρίς διακοπή πάνω από το μάτι για περίπου 30 λεπτά, αυτή η θεραπεία βοηθά στην ενίσχυση των ιστών που περιβάλλουν το μάτι και μπορεί να μειώσουν τον κύκλο των σκοτεινών ματιών. Θα πρέπει να κάνει για αρκετές ημέρες.
• Ροή ψυκτικού φαρμάκου ή Tharpana- Αυτό είναι επίσης γνωστό ως kriyakalpa για την ασθένεια των ματιών στην Αγιουρβέδα. Αντιπροσωπεύει επανυδάτωση. Αυτή η θεραπεία χρησιμοποιεί τα φαρμακευτικά λίπη που χορηγούνται στα μάτια. Το Tharpanam είναι βασικά μια μέθοδος καθαρισμού των ματιών που προσφέρει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα για τα μάτια.
• Φαρμακευτική αγωγή μέσω του κεφαλιού ή του θάλαμου- Είναι η θεραπεία με την Αγιουρβέδα στην οποία το μεμονωμένο κεφάλι καλύπτεται με τη φυτική πάστα και το φαρμακευτικό λάδι χύνεται στο μέτωπο. Αυτή η θεραπεία είναι χρήσιμη για προβλήματα όπως το νευρικό σύστημα και ψυχικές διαταραχές.
• Medicated Butter flow on head ή Takradhara- Είναι μια ειδική αγιουρβεδική θεραπεία που χρησιμοποιεί φαρμακευτικό βούτυρο. Το takra-buttermilk και το Dhara- Stream. Είναι μια αγιουρβεδική θεραπεία όπως και η Shirodhara.
• Διαχείριση πετρελαίου ή Shirodhara- Σε αυτό, κάποιος ρίχνει υγρό όπως το πετρέλαιο, το γάλα, το βουτυρόγαλα ή το νερό σε ένα ειδικό σημείο του μέσου. Βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος και την ηρεμία του μυαλού.

Αυτή η θεραπεία/θεραπεία ματιών θα προσφέρει θρέψη στον αμφιβληστροειδή και θα οδηγήσει σε βελτίωση της όρασης.

Συνιστάται να περάσετε λίγες μέρες στο Αυθεντικό Ινστιτούτο Οφθαλμών Αγιουρβέδα που είναι καλύτερο στην Ινδία για θεραπεία-

• Το Νοσοκομείο Αγιουρβέδα είναι γνωστό για τη θεραπεία του πόνου του σώματος και την εργασία για την ασθένεια.
• Η θεραπεία που παρέχεται στο ινστιτούτο θα είναι πολύ χρήσιμη για τη νόσο και δεν θα έχει παρενέργειες.
• Στο ινστιτούτο ματιών, θα βρείτε όλα όσα μπορούν να θρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας.
• Στο ινστιτούτο θα επικεντρωθούν στα προβλήματα, αλλά και θα μας διδάξουν την παράδοση της αρχαίας Ινδίας.
• Η φιλική ομάδα του γιατρού της Αγιουρβέδα θα σας συναντά τακτικά και θα μοιραστεί τις σκέψεις σας, θα συζητήσει την πρόοδο, κάνοντας την εμπειρία θεραπείας σας απρόσκοπτη και ευχάριστη.
• Το Ayurveda Eye institute παρέχει όλες τις ανέσεις και στο τέλος θα πείτε «Αντίο στα προβλήματα».

Εγκαταστάσεις στο νοσοκομείο Samwarthika Ayurveda

 • 24ωρο Φαρμακείο
 • ΑΤΜ
 • Τράπεζα Αίματος
 • Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων
 • Πρόσβαση στο διαδίκτυο
 • Πλυντήριο
 • Υπηρεσίες μετάφρασης
 • Τηλεόραση στο δωμάτιο
 • Υπηρεσία στάθμευσης οχημάτων
 • Δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο
 • Εστιατόριο
 • Εστιατόριο και υπηρεσία δωματίου
 • Κλιματιζόμενα Δωμάτια
 • Κέντρο Αγιουρβέδα
 • Δεκτές πιστωτικές κάρτες
 • Πολιτιστικά Προγράμματα
 • Ανταλλαγή συναλλάγματος
 • Υγιεινό φαγητό
 • Βιβλιοθήκη
 • Ιατρικός τουρισμός
 • Δωμάτια χωρίς AC

Δείτε ακόμα:

Do you want to learn more? Let's talk!