Νοσοκομεία Apollo

Η Apollo Hospitals ιδρύθηκε το 1983 από τον Dr. Prathap C Reddy, γνωστό ως αρχιτέκτονα της σύγχρονης υγειονομικής περίθαλψης στην Ινδία. Ως το πρώτο εταιρικό νοσοκομείο της χώρας, η Apollo Hospitals είναι αναγνωρισμένη για την πρωτοπορία της επανάστασης της ιδιωτικής υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα.

Η Apollo Hospitals έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος ολοκληρωμένος πάροχος υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στην Ασία και έχει ισχυρή παρουσία σε όλο το οικοσύστημα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων των Νοσοκομείων, των Φαρμακείων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας & Διαγνωστικών Κλινικών και πολλών μοντέλων λιανικής υγείας. Ο Όμιλος διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις Τηλεϊατρικής σε πολλές χώρες, Υπηρεσίες Ασφάλισης Υγείας, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Παγκόσμιας Έργων, Ιατρικά Κολλέγια, Medvarsity για Ηλεκτρονική Μάθηση, Κολλέγια Νοσηλευτικής και Διοίκησης Νοσοκομείων και Ερευνητικό Ίδρυμα. Επιπλέον, το «ASK Apollo» – μια διαδικτυακή πύλη συμβουλευτικών υπηρεσιών και το Apollo Home Health παρέχουν τη συνέχεια της φροντίδας.

Τα Νοσοκομεία Apollo ήταν τα πρώτα στην Ινδία που παρουσίασαν την ιδέα των Προληπτικών Ελέγχων Υγείας. Από την ημερομηνία έναρξης το 1987 μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 20 εκατομμύρια υγειονομικοί έλεγχοι.

Η Apollo Hospitals είναι ο μεγαλύτερος πάροχος καρδιολογικών υπηρεσιών στην Ινδία. Τα Νοσοκομεία Apollo έχουν αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο αριθμό καρδιαγγειακών περιστατικών με προηγμένες καρδιολογικές επεμβατικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων 6 από τις 9 επεμβάσεις MITRACLIP. 85 TAVI/TAVR με εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα. και πάνω από 1.250 διαδικασίες MICS CABG σε όλη τη χώρα.

Τοποθεσίες: Δελχί, Τσεννάι, Αχμενταμπάντ, Μπαγκαλοόρ, Καλκούτα, Βομβάη, Χαϊντεραμπάντ

Διαθέσιμα τμήματα στα Apollo Hospitals
Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών, Αιματολογία, Οφθαλμολογία, Μεταμόσχευση νεφρού, Γυναικολογία, Καρδιοχειρουργική και Καρδιολογία, Νευρολογία, Ογκολογία και Θεραπείες Καρκίνου, Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης και Αποκατάσταση Σπονδυλικής Στήλης, Ορθοπεδική και Χειρουργική Αρθρώσεων, Ουρολογία, Διαβητολογία και Ενδοκρινολογία, Πλακοκαρκινολογία, και Επανορθωτικές Χειρουργικές, Οδοντιατρικές, Μεταβολικές και Γαστρεντερικές Επεμβάσεις, Εντατική Θεραπεία και Διαχείριση Πόνου

Apollo Proton Therapy Κέντρο Τσεννάι

Η θεραπεία πρωτονίων χρησιμοποιεί δέσμες πρωτονίων αντί για ακτίνες Χ για την παροχή ακτινοβολίας στην περιοχή του όγκου.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία πρωτονίων;

Η θεραπεία πρωτονίων χρησιμοποιεί το γεγονός ότι σε υψηλή ενέργεια, το πρωτόνιο μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.
Παρενέργειες της θεραπείας με πρωτόνια;

Η θεραπεία του καρκίνου με θεραπεία πρωτονίων είναι ανώδυνη και έχει τις λιγότερες παρενέργειες. Μπορεί ωστόσο να σας κουράσει λίγο.

Χρόνος που απαιτείται για τη θεραπεία με πρωτονία;

Συνήθως ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συνεδρία θεραπείας είναι μόλις 15-20 λεπτά στο Apollo Proton Centre. Ο αριθμός των συνεδριών θα εξαρτηθεί από το είδος του όγκου που θεραπεύεται.

Τι είδους όγκος αντιμετωπίζεται με θεραπεία πρωτονίων;

Όγκοι Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, Καρκίνοι των Οφθαλμών και Μελάνωμα, Καρκίνος Κεφαλής και Τραχήλου, Καρκίνος Πνεύμονα, Καρκίνος Ήπατος Καρκίνος Προστάτη και Όγκοι Σπονδυλικής Στήλης.

Η θεραπεία πρωτονίων είναι πολύ χρήσιμη για παιδιά με όγκους και καρκίνους.

Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας με πρωτόνια;

Μια θεραπεία θεραπείας πρωτονίων μπορεί να κοστίσει μεταξύ 50000 USD και 65000 USD ανάλογα με την περίπτωση. Ο ρομποτικός βραχίονας δίνει στους γιατρούς πλήρη ελευθερία να μαυρίζουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Βοηθά τους ασθενείς να αναρρώσουν πιο γρήγορα και κάνει τη χειρουργική επέμβαση ακριβή. Πέρα από την Ακρίβεια, μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Το Apollo Cancer Center είναι ένα από τα λίγα κέντρα καρκίνου στην Ινδία και τον κόσμο που έχουν εφαρμόσει Ρομποτικές Χειρουργικές. Μια ρομποτική επέμβαση μειώνει τις πιθανότητες χειρουργικών λαθών σε περίπτωση που τα χέρια του χειρουργού τρέμουν κατά τη διάρκεια της επέμβασης στον καρκίνο.

Τι είναι ο καρκίνος του μαστού;

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ομάδα καρκινικών κυττάρων (κακοήθης όγκος) που ξεκινά από τα κύτταρα του μαστού και εισβάλλει στους περιβάλλοντες ιστούς ή εξαπλώνεται (μεταστάσεις) σε άλλες περιοχές του σώματος. Όπως σε όλες τις μορφές καρκίνου, ο καρκίνος του μαστού αποτελείται από μη φυσιολογικά κύτταρα που έχουν αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα. Αυτά τα κύτταρα μπορεί επίσης να ταξιδέψουν σε μέρη στο σώμα σας όπου κανονικά δεν βρίσκονται. Όταν συμβεί αυτό, ο καρκίνος ονομάζεται μεταστατικός.

Ο καρκίνος του μαστού ξεκινά συνήθως σε μια μικρή, περιορισμένη περιοχή στους αδένες, οι οποίοι παράγουν γάλα (λοβιακό καρκίνωμα) ή στους πόρους (πόρων καρκίνωμα), που το μεταφέρουν στη θηλή. Μπορεί να μεγαλώσει στο στήθος και να εξαπλωθεί μέσω καναλιών σε κοντινούς λεμφαδένες ή μέσω της κυκλοφορίας του αίματός σας σε άλλα όργανα. Ο καρκίνος μπορεί να αναπτυχθεί και να εισβάλει στους ιστούς γύρω από το στήθος, όπως το δέρμα ή το θωρακικό τοίχωμα. Διαφορετικοί τύποι καρκίνου του μαστού αναπτύσσονται και εξαπλώνονται με διαφορετικούς ρυθμούς — ορισμένοι χρειάζονται χρόνια για να εξαπλωθούν πέρα από το στήθος, ενώ άλλοι αναπτύσσονται και εξαπλώνονται γρήγορα.

Κόστος θεραπείας καρκίνου του μαστού σε νοσοκομεία στην Ινδία

Θεραπείες Cost in USD
Ιατρική Αξιολόγηση 300-500 USD
PET CT 400 USD
Κόστος Χειρουργικής 2800-3500 USD
Χημειοθεραπεία 3800-6000 USD
Ακτινοβολία 3800-6000 USD

Πώς γίνεται η διάγνωση του καρκίνου του μαστού;

 • Εάν διαπιστωθεί ότι ο καρκίνος είναι εντοπισμένος, ο ασθενής θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μαστεκτομή και στη συνέχεια σε επέμβαση αποκατάστασης του μαστού. Εάν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη και όργανα του σώματος (μεταστάσεις), τότε θα χρειαστεί χημειοθεραπεία.
 • Εάν ο καρκίνος είναι θετικός στους ορμονικούς υποδοχείς, συνήθως χρησιμοποιείται ορμονοθεραπεία.
 • Η ακτινοθεραπεία συνήθως χορηγείται μετά την επέμβαση για να μειωθεί η πιθανότητα επανεμφάνισης του καρκίνου στο μαστό.
 • Η χημειοθεραπεία μπορεί να χορηγηθεί πριν ή μετά την επέμβαση. Περιλαμβάνει τη χρήση αντικαρκινικών (κυτταροτοξικών) φαρμάκων για τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων.

Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού στην Ινδία;

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ομάδα καρκινικών κυττάρων (Κακοήθης Όγκος) που ξεκινά από τα κύτταρα του μαστού και εισβάλλει στους περιβάλλοντες ιστούς ή εξαπλώνεται (μεταστάσεις) σε άλλες περιοχές του σώματος.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια πολύπλοκη συλλογή πολλών διαφορετικών υποτύπων και δεν υπάρχει θεραπεία που να ταιριάζει σε όλους.

Η ταξινόμηση βοηθά στον καθορισμό του σωστού σχεδίου θεραπείας. Η ταξινόμηση γίνεται με τη διαπίστωση της σταδιοποίησης της νόσου και της εξάπλωσης (μετάσταση).
Η τελική γραμμή θεραπείας μπορεί να αποφασιστεί μετά το αποτέλεσμα των ερευνών και την προσωπική εξέταση του ασθενούς.

Η θεραπεία βασίζεται σε μια προσωρινή διάγνωση

Στάδιο 1: Εάν ο καρκίνος είναι εντοπισμένος και σε πρώιμα στάδια, ο ασθενής θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Στάδιο 2: Εάν ο καρκίνος είναι εντοπισμένος και ο ασθενής σε προχωρημένο στάδιο θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση γνωστή ως Μαστεκτομή με Διατήρηση Μαστού και Ακτινοθεραπεία.

Στάδιο 3: Εάν ο καρκίνος έχει μεταστάσεις (εξαπλώνεται στα μέρη του σώματος και στα όργανά του) τότε ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί Χειρουργική επέμβαση ή Ακτινοβολία ακολουθούμενη από Χημειοθεραπεία.

Στάδιο 4: Εάν ο καρκίνος έχει πολλαπλές μεταστάσεις και είναι σε όψιμο στάδιο, τότε ο ασθενής χρειάζεται Χημειοθεραπεία.

Καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων που αυξάνουν τον κίνδυνο αιμορραγίας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων που αραιώνουν το αίμα καθώς και των μη συνταγογραφούμενων παυσίπονων.

Η θεραπεία του TURP είναι λιγότερο χρονοβόρα και είναι γενικά το μέγιστο ενενήντα λεπτά. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, θα σας χορηγηθεί είτε γενική αναισθησία (θα είστε αναίσθητος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας) είτε ραχιαία αναισθησία (θα παραμείνετε συνειδητοί). Θα μπορούσε επίσης να σας χορηγηθεί μια δόση αντιβιοτικών για την πρόληψη της μόλυνσης. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το ρεσεκτοσκόπιο εισάγεται στην άκρη του πέους σας και εκτείνεται μέσω της ουρήθρας σας και στην περιοχή του προστάτη.

Η χρήση ενός ρεσεκτοσκόπιου είναι να κόψετε ιστό από το εσωτερικό του αδένα του προστάτη σας, το οποίο γίνεται ως ένα μικρό κομμάτι κάθε φορά. Καθώς μικρά κομμάτια ιστού κόβονται από το εσωτερικό του προστάτη σας, το υγρό άρδευσης τα μεταφέρει στην ουροδόχο κύστη σας. Αφαιρούνται στο τέλος της επέμβασης. Μετά τη διαδικασία, μπορεί να χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες. Μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο που εμποδίζει τη ροή των ούρων.

Επομένως, τοποθετείται ουροποιητικός καθετήρας. Ο καθετήρας γενικά αφήνεται στη θέση του για τουλάχιστον είκοσι τέσσερις έως σαράντα οκτώ ώρες. Μόλις το πρήξιμο αρχίσει να μειώνεται, δεν θα χρειαστείτε καμία βοήθεια για να ουρήσετε.

Το TURP έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνδρες να παρουσιάζουν σημαντικά ισχυρότερη ροή ούρων μέσα σε λίγες μέρες. Μερικές φορές απαιτείται θεραπεία παρακολούθησης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, ιδιαίτερα μετά από αρκετά χρόνια.

Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη στην Ινδία;

Το μέσο κόστος θεραπείας του καρκίνου του προστάτη παρατίθεται παρακάτω. Ο κατάλογος περιλαμβάνει την τιμολόγηση ορισμένων από τα κορυφαία νοσοκομεία καρκίνου του προστάτη στην Ινδία. Μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς – όπως ηλικία, διαβήτης, υπέρταση κ.λπ.

Κόστος χειρουργικής επέμβασης καρκίνου του προστάτη στην Ινδία

Θεραπείες Cost in USD
Ιατρική Αξιολόγηση 700 USD
Κόστος Χειρουργικής 4500 USD
Ακτινοβολία 5000 USD
Χημειοθεραπεία 3800-6000 USD
Ορμονοθεραπεία 3000 USD

Ποιες είναι οι διάφορες επιλογές θεραπείας του προστάτη

Οι θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη θα εξαρτηθούν από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος και το στάδιο του καρκίνου, η ευαισθησία του ατόμου στις ορμόνες, η ηλικία, η συνολική υγεία και οι προτιμήσεις του ατόμου.

Εάν η βιοψία καταλήξει σε καλοήθη, τότε ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί Διουρηθρική Εκτομή Προστάτη-TURP και εάν τα αποτελέσματα της βιοψίας είναι κακοήθη τότε ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί Ριζική Προστατεκτομή.

Τι είναι η θεραπεία TURP για τον καρκίνο του προστάτη;

Η διουρηθρική εκτομή του προστάτη (TURP) είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και των προβλημάτων του ουροποιητικού που οφείλονται σε διόγκωση του προστάτη. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης θεωρείται γενικά μια επιλογή για άνδρες με καρκίνο του προστάτη πρώιμου σταδίου και επίσης για μέτρια έως σοβαρά προβλήματα ουροποιητικού που δεν έχουν ανταποκριθεί στη φαρμακευτική αγωγή. Παραδοσιακά, το TURP θεωρείται η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τον διευρυμένο προστάτη και τον καρκίνο του προστάτη.

Καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος είναι μια αδίστακτη ασθένεια κατά την οποία τα κύτταρα του σώματος αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι καρκίνος που ξεκινά από τους πνεύμονες.

Ο καρκίνος του πνεύμονα ξεκινά από τους πνεύμονες και αργότερα μπορεί να εξαπλωθεί σε λεμφαδένες ή άλλα όργανα του σώματος, όπως ο εγκέφαλος. Ο καρκίνος από άλλα όργανα του σώματος μπορεί επίσης να εξαπλωθεί στους πνεύμονες. Όταν τα καρκινικά κύτταρα εξαπλώνονται από το ένα όργανο στο άλλο, λέγεται ότι είναι μεταστάσεις.

Πώς γίνεται η διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα;

Οι γιατροί χρησιμοποιούν ένα ευρύ φάσμα διαγνωστικών διαδικασιών και εξετάσεων για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Απεικονιστικές εξετάσεις: Αυτή είναι η εξέταση, όπου μια μη φυσιολογική μάζα μπορεί να φανεί σε αξονικές τομογραφίες, αξονική τομογραφία, μαγνητική τομογραφία, PET και αξονική τομογραφία PET. Αυτές οι σαρώσεις παράγουν περισσότερες λεπτομέρειες και εντοπίζουν μικρότερες βλάβες.

Κυτταρολογία πτυέλων: Εάν παράγετε φλέγματα όταν βήχετε, λαμβάνεται για μικροσκοπική εξέταση που μπορεί να καθορίσει εάν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα στους πνεύμονες.

Ένα τεστ βιοψίας μπορεί να καθορίσει εάν τα καρκινικά κύτταρα είναι καρκινικά. Ένα δείγμα ιστού μπορεί να ληφθεί με:

Βρογχοσκόπηση: Ενώ βρίσκεστε υπό καταστολή, ένας φωτισμένος σωλήνας περνάει στο λαιμό σας και στους πνεύμονές σας, επιτρέποντας την πιο προσεκτική εξέταση των κυττάρων.

Μεσοθωρακοσκόπηση: Σε αυτή την εξέταση, ο γιατρός κάνει μια τομή στη βάση του λαιμού. Τοποθετείται ένα φωτισμένο όργανο και χρησιμοποιούνται χειρουργικά εργαλεία για τη λήψη δειγμάτων από λεμφαδένες. Συνήθως πραγματοποιείται σε νοσοκομείο υπό γενική αναισθησία.

Βελόνα: Χρησιμοποιώντας απεικονιστικές εξετάσεις ως οδηγό, μια βελόνα εισάγεται μέσω του θωρακικού τοιχώματος και στον ύποπτο πνευμονικό ιστό. Μια βιοψία με βελόνα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των λεμφαδένων.

Θεραπεία καρκίνου του πνεύμονα:

Εάν διαγνωστεί καρκίνος του πνεύμονα, γίνονται άλλες εξετάσεις για να διαπιστωθεί πόσο έχει εξαπλωθεί στους πνεύμονες, στους λεμφαδένες και στο υπόλοιπο σώμα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται σταδιοποίηση. Ο τύπος και το στάδιο του καρκίνου του πνεύμονα λέει στους γιατρούς τι είδους θεραπεία χρειάζεστε. Ο καρκίνος του πνεύμονα αντιμετωπίζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τον τύπο του καρκίνου του πνεύμονα και το πόσο έχει εξαπλωθεί. Τα άτομα με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα μπορούν να αντιμετωπιστούν με χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, στοχευμένη θεραπεία ή συνδυασμό αυτών των θεραπειών. Τα άτομα με μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα συνήθως αντιμετωπίζονται με ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία.

Στοχευμένη θεραπεία για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Η στοχευμένη θεραπεία είναι μια θεραπεία που στοχεύει τα συγκεκριμένα γονίδια, τις πρωτεΐνες ή το περιβάλλον των ιστών του καρκίνου που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την επιβίωση του καρκίνου. Αυτός ο τύπος θεραπείας εμποδίζει την ανάπτυξη και εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων ενώ περιορίζει τη βλάβη στα φυσιολογικά κύτταρα. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι δεν έχουν όλοι οι όγκοι τους ίδιους στόχους. Για να βρει την πιο αποτελεσματική θεραπεία, ο γιατρός σας μπορεί να εκτελέσει εξετάσεις για να εντοπίσει τα γονίδια, τις πρωτεΐνες και άλλους παράγοντες στον όγκο σας. Για ορισμένους καρκίνους του πνεύμονα, οι μη φυσιολογικές πρωτεΐνες βρίσκονται σε ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες στα καρκινικά κύτταρα. Οι δοκιμές για την εύρεση αυτών των πρωτεϊνών μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να ταιριάζουν καλύτερα κάθε ασθενή με την πιο αποτελεσματική θεραπεία όποτε είναι δυνατόν. Επιπλέον, πολλές ερευνητικές μελέτες πραγματοποιούνται τώρα για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με συγκεκριμένους μοριακούς στόχους και νέες θεραπείες που απευθύνονται σε αυτούς. Μάθετε περισσότερα για τις στοχευμένες θεραπείες.

Ακτινοθεραπεία

Η ακτινοθεραπεία είναι η χρήση ακτίνων Χ υψηλής ενέργειας ή άλλων σωματιδίων για τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων του πνεύμονα. Εάν χρειάζεστε ακτινοθεραπεία, θα σας ζητηθεί να δείτε έναν ειδικό που ονομάζεται ογκολόγος ακτινοβολίας, έναν γιατρό που ειδικεύεται στη χορήγηση ακτινοθεραπείας για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα. Ο πιο κοινός τύπος ακτινοθεραπείας ονομάζεται ακτινοθεραπεία εξωτερικής δέσμης, η οποία είναι ακτινοβολία που χορηγείται από ένα μηχάνημα έξω από το σώμα. Όταν η ακτινοθεραπεία χορηγείται με εμφυτεύματα, ονομάζεται εσωτερική ακτινοθεραπεία ή Brachy Therapy. Ένα σχήμα ακτινοθεραπείας (πρόγραμμα) συνήθως αποτελείται από έναν συγκεκριμένο αριθμό θεραπειών που χορηγούνται σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα Θεραπεία

Χημειοθεραπεία για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Η χημειοθεραπεία είναι η χρήση φαρμάκων για τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων, συνήθως σταματώντας την ικανότητα των καρκινικών κυττάρων να αναπτύσσονται και να διαιρούνται. Η συστηματική χημειοθεραπεία παρέχεται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος για να φτάσει στα καρκινικά κύτταρα σε όλο το σώμα. Η χημειοθεραπεία χορηγείται από ιατρό ογκολόγο, γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία του καρκίνου με φαρμακευτική αγωγή. Η περισσότερη χημειοθεραπεία που χρησιμοποιείται για τον καρκίνο του πνεύμονα ενίεται σε μια φλέβα (ονομάζεται ενδοφλέβια ή IV ένεση). Ένα σχήμα χημειοθεραπείας συνήθως αποτελείται από έναν συγκεκριμένο αριθμό κύκλων που δίνονται σε μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Ένας ασθενής μπορεί να λάβει ένα φάρμακο κάθε φορά ή συνδυασμούς διαφορετικών φαρμάκων ταυτόχρονα.

Ανοσοθεραπεία για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

Σήμερα, οι ερευνητές βρίσκουν όλο και περισσότερους τρόπους για τη θεραπεία ατόμων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα. Μια τέτοια νέα προσέγγιση για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα είναι η ανοσοθεραπεία που δίνει ελπίδα. Γνωστή και ως Βιολογική Θεραπεία, η Ανοσοθεραπεία χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος για να εντοπίσει, να επιτεθεί και να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα στους πνεύμονες. Από τους δύο τύπους καρκίνου του πνεύμονα – τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (SCLC) και τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC), η ανοσοθεραπεία έχει δείξει καλύτερα αποτελέσματα στον τελευταίο τύπο. Αυτό το είδος θεραπείας χορηγείται κυρίως σε ασθενείς που έχουν φτάσει στο προχωρημένο στάδιο του καρκίνου.

Πλεονεκτήματα της Ανοσοθεραπείας:

Η ανοσοθεραπεία τίθεται σε δράση όταν ο καρκίνος του πνεύμονα σταματά να ανταποκρίνεται σε άλλους τύπους θεραπειών.

Μερικές φορές, χορηγείται και μαζί με άλλες θεραπείες για τη βελτίωση του ασθενούς.

Οι παρενέργειες είναι συγκριτικά λιγότερες.

Με τη χρήση της Ανοσοθεραπείας, το ανοσοποιητικό σύστημα μαθαίνει να παλεύει με τα καρκινικά κύτταρα. Ως εκ τούτου, ο καρκίνος είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψει.

Θεραπεία

Τα θεραπευτικά εμβόλια, η υιοθέτηση Τ-λεμφοκυττάρων και οι αναστολείς σημείων ελέγχου του ανοσοποιητικού είναι οι τύποι Ανοσοθεραπείας για τη θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα.

Θεραπευτικά εμβόλια – Τα εμβόλια στοχεύουν τα αντιγόνα που βρίσκονται στον καρκίνο του πνεύμονα όπως το MAGE-3 και το NY-SEO-1. Τα αντιγόνα είναι τα χαρακτηριστικά των καρκινικών κυττάρων στα οποία δρουν τα θεραπευτικά εμβόλια. Έχουν επίσης ανακαλυφθεί και άλλα εμβόλια που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των δοκιμών και δοκιμών.

Θεραπεία υιοθέτησης κυττάρων Τ – Αυτή η θεραπεία αφαιρεί τα Τ κύτταρα από το σώμα του ασθενούς και επαναπρογραμματίζονται έτσι ώστε να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα όταν τοποθετούνται ξανά στο εσωτερικό του σώματος.

Αναστολείς Ανοσολογικού Σημείου Ελέγχου – Το ανοσοποιητικό μας σύστημα μεταφέρει μόρια που αποτρέπουν την επίθεση σε φυσιολογικά κύτταρα και ιστούς. Ωστόσο, αυτά τα μόρια χρησιμοποιούνται ως σημείο ελέγχου τόσο από φυσιολογικά κύτταρα όσο και από ιστούς και από καρκινικά κύτταρα. Δημιουργεί πρόβλημα καθώς ένα σημείο ελέγχου δεν θα μπορεί να ανιχνεύσει καρκινικά κύτταρα στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο κύριος ρόλος των αναστολέων σημείων ελέγχου του ανοσοποιητικού είναι ακριβώς να σταματήσουν αυτά τα καρκινικά κύτταρα από τη χρήση των σημείων ελέγχου. Τότε γίνεται σαφές για το ανοσοποιητικό σύστημα να ανιχνεύσει τα καρκινικά κύτταρα και να τα καταστρέψει. Ορισμένα φάρμακα χρησιμοποιούνται ως αναστολείς του ανοσοποιητικού σημείου ελέγχου σε αυτόν τον τύπο Ανοσοθεραπείας.

Απόλλων Λαπαροσκοπικές Επεμβάσεις Καρκίνου

Το Apollo Cancer Center στο Chennai ειδικεύεται στη διενέργεια λαπαροσκοπικών επεμβάσεων καρκίνου. Αυτές οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις καρκίνου δεν περιλαμβάνουν μόνο μικρότερο όγκο αλλά μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν όγκους Νεφρού, Ήπατος και Πνευμόνων. Οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις μειώνουν τις πιθανότητες μόλυνσης και επιταχύνουν την ανάρρωση μετά την επέμβαση

Εγκαταστάσεις στα νοσοκομεία Apollo

 • 24ωρο Φαρμακείο
 • Αεροδρόμιο Pick-n-Drop
 • Υπηρεσίες Ασθενοφόρων
 • Προγραμματισμός ραντεβού
 • Οικογενειακή Διαμονή
 • Υπηρεσίες Συναλλάγματος
 • Κράτηση Διαμονής
 • International Patients Lounge
 • Τοπικές Τουριστικές Επιλογές
 • Μεταφορά ιατρικών φακέλων
 • Διαδικτυακή Διαβούλευση γιατρού
 • Υπηρεσίες μετάφρασης
 • Βοήθεια για κρατήσεις ταξιδιών
 • Visa / Ταξιδιωτικό γραφείο
 • Εστιατόριο
 • Διαμονή Φροντιστή
 • Δεκτή πληρωμή σε USD
 • Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης 24/7
 • Δωμάτιο προσευχής
 • Εστιατόριο και υπηρεσία δωματίου
 • Υπηρεσίες χωρίς μετρητά

Υποδομή Νοσοκομείων Apollo

Ο οργανισμός αγκάλιασε την ταχεία πρόοδο στον ιατρικό εξοπλισμό σε όλο τον κόσμο και πρωτοστάτησε στην εισαγωγή αρκετών καινοτομιών αιχμής στην Ινδία. Μία από τις πιο σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις που εισήγαγε η Apollo Hospitals είναι το Proton Therapy Center στο Chennai – το πρώτο τέτοιο κέντρο σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία, που εξυπηρετεί πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την περιοχή.

Δείτε ακόμα:

Do you want to learn more? Let's talk!