Η CABG πραγματοποιείται σε άτομο που πάσχει από Στεφανιαία Νόσο η οποία εμφανίζεται λόγω της σκλήρυνσης των αρτηριών που παρέχουν αίμα στον καρδιακό μυ. Η χειρουργική επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας (CABG) αποκαθιστά την επαρκή ροή αίματος για την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στον καρδιακό μυ. Άλλα ονόματα του CABG είναι χειρουργική παράκαμψης, χειρουργική επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αρτηρίας και χειρουργική επέμβαση παράκαμψης καρδιάς.

Διαγνωστική εξέταση για στεφανιαία νόσο:

Πριν προχωρήσετε στη χειρουργική επέμβαση CABG: ο γιατρός θα κάνει μια φυσική ή κλινική εξέταση για να ελέγξει την ατομική κατάσταση υγείας. Γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποιες αρτηρίες είναι φραγμένες ή πόσο έχουν φράξει. Οι διαγνωστικές εξετάσεις περιλαμβάνουν:

  • ΗΚΓ: Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι μια εξέταση για την ανίχνευση και την καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας της καρδιάς και τον εντοπισμό του καρδιακού προβλήματος.
  • Stress Test: Βασικά τεστ άσκησης για να δουλέψει σκληρά η καρδιά.
  • Ηχοκαρδιογραφία: χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να δημιουργήσει μια κινούμενη εικόνα της καρδιάς.
  • Στεφανιογραφία: χρησιμοποιεί βαφές και ακτινογραφίες για να δείξει την εσωτερική όψη των αρτηριών.

Διαδικασία Χειρουργικής CABG:

  • 1ο βήμα: Ο γιατρός θα ράψει το στέρνο μαζί με μικρά σύρματα, δηλαδή αυτά που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση ενός σπασμένου οστού.
  • 2ο βήμα: Ο γιατρός θα εισάγει σωλήνες στο στήθος για να στραγγίσει το αίμα και άλλα υγρά γύρω από την καρδιά.
  • 3ο βήμα: Ο γιατρός θα ράψει ξανά το δέρμα πάνω από το στέρνο.
  • 4ο βήμα: Ο γιατρός θα βάλει ένα σωλήνα από το στόμα ή τη μύτη σας στο στομάχι σας για να στραγγίσει τα υγρά του στομάχου.
  • 5ο βήμα: Στο τελευταίο βήμα ο γιατρός θα εφαρμόσει έναν αποστειρωμένο επίδεσμο ή επίδεσμο.


Τι είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών;

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Ινδία απαιτεί άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες γιατρούς για να αντικαταστήσουν τον κατεστραμμένο ή ανθυγιεινό μυελό με έναν υγιή. Αυτή η διαδικασία μεταμόσχευσης ονομάζεται επίσης διαδικασία μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών ονομάζεται επίσης μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων.

Ο μυελός των οστών είναι μαλακός και λιπώδης ιστός μέσα στα οστά. Ο μυελός των οστών παράγει κύτταρα του αίματος. Αυτά τα κύτταρα είναι:

  • Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο σώμα.
  • Τα λευκά αιμοσφαίρια καταπολεμούν τη μόλυνση.
  • Τα αιμοπετάλια ελέγχουν την αιμορραγία.

Τι είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών;

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών στην Ινδία απαιτεί άρτια εκπαιδευμένους επαγγελματίες γιατρούς για να αντικαταστήσουν τον κατεστραμμένο ή ανθυγιεινό μυελό με έναν υγιή. Αυτή η διαδικασία μεταμόσχευσης ονομάζεται επίσης διαδικασία μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών ονομάζεται επίσης μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων.

Ο μυελός των οστών είναι μαλακός και λιπώδης ιστός μέσα στα οστά. Ο μυελός των οστών παράγει κύτταρα του αίματος. Αυτά τα κύτταρα είναι:

  • Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο σώμα.
  • Τα λευκά αιμοσφαίρια καταπολεμούν τη μόλυνση.
  • Τα αιμοπετάλια ελέγχουν την αιμορραγία.

Γιατί οι ασθενείς χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών;

Οι γιατροί μπορεί να συστήσουν μεταμόσχευση μυελού των οστών για πολλές χρόνιες λοιμώξεις, ασθένειες και για καρκίνους επίσης. Η σύσταση θεραπείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών εξαρτάται από τις συνθήκες υγείας του ασθενούς. Επίσης, το ποσοστό επιτυχίας μεταμόσχευσης μυελού των οστών στην Ινδία ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή.

Ποιοι είναι οι τύποι μεταμοσχεύσεων βλαστοκυττάρων στην Ινδία;

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι κυρίως δύο τύπων.

  • Αυτόλογη μεταμόσχευση μυελού των οστών – Η αυτόλογη μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι ένας τύπος BMT στην οποία χρησιμοποιούνται τα βλαστοκύτταρα ενός ατόμου για τη μεταμόσχευση. Τα βλαστοκύτταρα αφαιρούνται από το σώμα ενός ατόμου πριν από χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, επειδή μια υψηλή δόση χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα του μυελού των οστών. Στη συνέχεια τα βλαστοκύτταρα αποθηκεύονται σε καταψύκτη. Μετά από χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, τα βλαστοκύτταρα επανατοποθετούνται στο σώμα του ασθενούς για τον σχηματισμό φυσιολογικών κυττάρων αίματος.
  • Αλλογενής μεταμόσχευση μυελού των οστών – Η αλλογενής μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι ένας τύπος μεταμόσχευσης μυελού των οστών που περιλαμβάνει τη χρήση βλαστοκυττάρων ενός δότη. Οι δότες πρέπει να ταιριάζουν στενά γενετικά για τη θεραπεία μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων. Συχνά, σχετική είναι η πιο συμβατή επιλογή επιλογής δότη. Γενετικές αντιστοιχίες μπορούν επίσης να βρεθούν από το μητρώο δοτών. Πραγματοποιούνται επίσης ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το τέλειο ταίρι για τον δότη.

Ποια είναι η διαδικασία συλλογής βλαστοκυττάρων από τον Δότη;

  • Συγκομιδή μυελού των οστών – Η οποία είναι μια μίνι χειρουργική επέμβαση, μία υπό γενική αναισθησία, κατά την οποία ο δότης θα κοιμάται και ο μυελός των οστών αφαιρείται από το πίσω μέρος των οστών του ισχίου. Η ποσότητα του μυελού των οστών που αφαιρείται εξαρτάται από το βάρος και από τον ασθενή που δέχεται.
  • Λευκαφαίρεση – Πρώτον, μερικές βολές δίνονται στον δότη για να βοηθήσουν τα βλαστοκύτταρα να μετακινηθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Χρησιμοποιώντας μια μηχανή διαχωρισμού μέρος των λευκών αιμοσφαιρίων που περιέχει βλαστοκύτταρα διαχωρίζονται και αφαιρούνται για να δοθούν αργότερα στον αποδέκτη. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια επιστρέφονται στον δότη.

Ποια είναι η διαδικασία για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών;

1. Εγκλιματισμός
2. Έγχυση βλαστοκυττάρων
3. Ουδετεροπενική φάση
4. Φάση εμφύτευσης
5. Φάση μετά την εμφύτευση

1. Εγκλιματισμός
Η περίοδος προετοιμασίας διαρκεί 7-10 ημέρες
Ο σκοπός είναι (με χορήγηση χημειοθεραπείας ή/και ακτινοθεραπείας).

  • Για την εξάλειψη της κακοήθειας
  • Για την παροχή ανοσοκαταστολής για την πρόληψη της απόρριψης νέων βλαστοκυττάρων
  • Δημιουργήστε χώρο για νέα κελιά

2. Επεξεργασία και έγχυση βλαστοκυττάρων

  • Έγχυση – 20 λεπτά έως μία ώρα, ποικίλλει ανάλογα με τον όγκο που εγχύεται
  • Το βλαστοκύτταρο μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία πριν από την έγχυση, εάν ενδείκνυται
  • Η εξάντληση των Τ-κυττάρων μπορεί να πραγματοποιηθεί για τη μείωση της GVHD
  • Έγχυση μέσω ενός CVL, σαν μετάγγιση αίματος

Η αναφυλαξία, η υπερφόρτωση όγκου και η (σπάνια) παροδική GVHD είναι οι κύριες πιθανές επιπλοκές που εμπλέκονται.

Τα προϊόντα βλαστοκυττάρων που έχουν κρυοσυντηρηθεί περιέχουν διμεθυλοσουλφοξείδιο ως συντηρητικό και δυνητικά μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια, εκτός από τη δυσάρεστη οσμή και γεύση.

3. Ουδετεροπενική φάση
Κατά τη διάρκεια της περιόδου (2-4 εβδομάδες), ο ασθενής ουσιαστικά δεν έχει αποτελεσματικό ανοσοποιητικό σύστημα Η θεραπεία είναι κακή και ο ασθενής είναι πολύ ευαίσθητος σε λοίμωξη Η υποστηρικτική φροντίδα και η εμπειρική αντιβιοτική θεραπεία είναι οι βασικοί πυλώνες της επιτυχούς διέλευσης από αυτή τη φάση.

4. Φάση εμφύτευσης
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (αρκετές εβδομάδες), η διαδικασία επούλωσης ξεκινά με την υποχώρηση των βλεννογόνων και οι βλάβες που απαιτούνται, επιπλέον ο πυρετός αρχίζει να υποχωρεί και η μόλυνση συχνά αρχίζει να εξαφανίζεται. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις αυτή τη στιγμή είναι η διαχείριση της GVHD και η πρόληψη ιογενών λοιμώξεων (ειδικά CMV)

5. Μεταμοσχεύσιμη φάση
Αυτή η περίοδος διαρκεί από μήνες σε χρόνο, χαρακτηριστικό αυτής της φάσης περιλαμβάνει τη σταδιακή ανάπτυξη της ανοχής που απογαλακτίζεται από τη διαχείριση της ανοσοκαταστολής της χρόνιας GVHD και την τεκμηρίωση της ανοσολογικής ανασύστασης.

Ποια είναι τα Βήματα της Θεραπείας Μεταμόσχευσης Βλαστοκυττάρων;

Πριν από τη Διαδικασία

Πριν ξεκινήσει η θεραπεία, ο ασθενής θα χρειαστεί να υποβληθεί σε κάποια κλινική και φυσική έρευνα για να προχωρήσει με περαιτέρω σχέδια θεραπείας. Σωληνάρια κεντρικών φλεβικών καθετήρων (1 ή 2) που εισάγονται στην κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του λαιμού ή του βραχίονα. Αυτοί οι σωλήνες παρέχουν θεραπεία, υγρά και θρεπτικά συστατικά εάν χρειάζεται. Χρησιμοποιείται επίσης για την εξαγωγή αίματος. Ο ασθενής μπορεί να μιλήσει με έναν γιατρό ή έναν πάροχο για παροχή συμβουλών εάν χρειάζεται, κάτι που θα βοηθήσει στην προετοιμασία για τη θεραπεία μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών.

Ο ασθενής θα πρέπει να σχεδιάσει τη διαδικασία και να χειριστεί τις εργασίες που απαιτούνται μετά τη μεταμόσχευση:

  • Κανονίστε ιατρική άδεια από την εργασία γραφείου
  • Συμπληρώστε μια οδηγία εκ των προτέρων φροντίδας
  • Φροντίστε κάποιες από τις οικονομικές καταστάσεις
  • Κανονίστε τη φροντίδα του εαυτού σας.
  • Κανονίστε κάποιον να σας βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού
  • Επιβεβαίωση της ασφαλιστικής κάλυψης υγείας
  • Πληρωμές λογαριασμών
  • Κανονίστε κάποιον για τη φροντίδα των παιδιών σας.
  • Βρείτε ένα σπίτι ή ένα σπίτι κοντά στο νοσοκομείο, εάν χρειάζεται.

Μετά τη Διαδικασία

Η διαδικασία μεταμόσχευσης μυελού των οστών γίνεται σε ασθενείς ή σε νοσοκομεία ή ιατρικά κέντρα που είναι εξειδικευμένα στη BMT. Για την αποφυγή κάθε είδους μόλυνσης, ο ασθενής θα βρίσκεται στο νοσοκομείο για θεραπεία. Η παραμονή στο νοσοκομείο εξαρτάται από το εάν ο ασθενής αντιμετωπίσει ξαφνικά επιπλοκές υγείας που σχετίζονται με μεταμόσχευση μυελού των οστών, τύπο μεταμόσχευσης.

Όταν ένας ασθενής βρίσκεται στο νοσοκομείο:

  • Η ομάδα του γιατρού θα παρακολουθεί τακτικά την εξέταση αίματος και τα ζωτικά σημεία του ασθενούς.
  • Θα λάβετε προληπτικά φάρμακα για την πρόληψη της GVHD, για τη θεραπεία ή την πρόληψη λοιμώξεων. που περιλαμβάνει αντιβιοτικά, αντιμυκητιακά και αντιιικά φάρμακα.
  • Θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου.
  • Όλα τα τρόφιμα διατροφής θα τροφοδοτούνται μέσω IV.
  • Πριν από την έξοδο βεβαιωθείτε για όλες τις οδηγίες και τη φροντίδα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά την έξοδο.

Τι μπορείτε να περιμένετε στη Μεταμόσχευση Βλαστοκυττάρων;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών σας

Την ημέρα της μεταμόσχευσης, τα βλαστοκύτταρα εγχέονται στο σώμα μέσω της κεντρικής σας γραμμής. Η έγχυση είναι ανώδυνη. Θα είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Μετά τη μεταμόσχευση νέα βλαστοκύτταρα εισέρχονται στο σώμα, ταξιδεύουν μέσω του αίματος στον μυελό των οστών σας. Τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται και αρχίζουν να παράγουν νέα και υγιή αιμοσφαίρια. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται εμφύτευση. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες πριν ο αριθμός των κυττάρων του αίματος στο σώμα σας αρχίσει να επανέρχεται στο φυσιολογικό. Θα είναι μεγαλύτερες περίοδοι για ορισμένους ασθενείς.

Μετά τη διαδικασία μεταμόσχευσης-

Γίνονται κάποιες εξετάσεις για την παρακολούθηση της κατάστασης. Οι γιατροί μπορεί να συστήσουν ορισμένα φάρμακα για τη διαχείριση επιπλοκών, όπως η ναυτία και η διάρροια.

Μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών, θα χρειαστεί να παραμείνετε υπό στενή ιατρική φροντίδα. Οποιεσδήποτε λοιμώξεις ή επιπλοκές, μπορεί να χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες. Ανάλογα με τον τύπο της μεταμόσχευσης και τον κίνδυνο επιπλοκών, θα χρειαστεί να παραμείνετε κοντά στο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες έως μήνες για να επιτρέψετε τη στενή παρακολούθηση.

Μπορεί επίσης να χρειαστείτε περιοδικές μεταγγίσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων και αιμοπεταλίων έως ότου ο μυελός των οστών σας αρχίσει να παράγει αρκετά από αυτά τα κύτταρα από μόνος του.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών;

Η θεραπεία μεταμόσχευσης μυελού των οστών ή BMT θεραπεύει ορισμένες ασθένειες και θέτει άλλες σε ύφεση.

Οι στόχοι της θεραπείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών εξαρτώνται από μεμονωμένες καταστάσεις. Βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Μερικοί άνθρωποι ολοκληρώνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών κάποιοι ολοκληρώνουν μεταμόσχευση μυελού των οστών με λίγες παρενέργειες και επιπλοκές. Άλλοι αντιμετωπίζουν πολλά προκλητικά προβλήματα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Η σοβαρότητα των παρενεργειών και η επιτυχία της μεταμόσχευσης διαφέρουν από άτομο σε άτομο και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί πριν από τη μεταμόσχευση.

Μπορεί να είναι αποθαρρυντικό εάν προκύψουν σημαντικές προκλήσεις κατά τη διαδικασία μεταμόσχευσης. Ωστόσο, μερικές φορές είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλοί που βίωσαν επίσης μερικές πολύ δύσκολες μέρες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μεταμόσχευσης, αλλά τελικά είχαν επιτυχείς μεταμοσχεύσεις και επέστρεψαν στις κανονικές τους δραστηριότητες με καλή ποιότητα ζωής.

Μια χειρουργική επέμβαση κατά την οποία τα κατεστραμμένα μέρη της άρθρωσης του γόνατος αντικαθίστανται με τεχνητά μέρη. Η χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής γόνατος είναι μια επέμβαση που γίνεται σε ασθενείς που πάσχουν κυρίως από οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Ο στόχος της Ολικής Αντικατάστασης Γόνατος είναι η αφαίρεση του πόνου και η αποκατάσταση της κινητικότητας. Σας επιτρέπει να είστε πιο δραστήριοι. Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και στην αποκατάσταση της λειτουργίας στις αρθρώσεις του γόνατος. Πιο συχνά εκτελείται για την οστεοαρθρίτιδα, καθώς και για άλλες παθήσεις του γόνατος.

Διαγνωστικό τεστ για ολική αντικατάσταση γόνατος:

Τα ζωτικά σημεία του ασθενούς ελέγχονται για να βεβαιωθούμε ότι η αρτηριακή πίεση, ο καρδιακός ρυθμός, η θερμοκρασία του σώματος και τα επίπεδα οξυγόνωσης είναι φυσιολογικά και η χειρουργική επέμβαση μπορεί να προχωρήσει.

  • Ιατρική αξιολόγηση – Είναι η πρόσβαση στα ιατρικά συμπτώματα.
  • Ιατρικές εξετάσεις – Γίνονται ακτινογραφίες, αξονική τομογραφία για την παραγωγή εικόνων διατομής του σώματος.
  • Εργαστηριακές εξετάσεις – ιατρικές συσκευές που προορίζονται για χρήση σε δείγματα αίματος, ούρων ή άλλων ιστών ή ουσιών που λαμβάνονται από το σώμα για να βοηθήσουν στη διάγνωση ασθένειας ή άλλων καταστάσεων.
  • Αναρρόφηση άρθρωσης – είναι μια τεχνική για την αφαίρεση υγρού από τον χώρο γύρω από την αποβολή μιας άρθρωσης χρησιμοποιώντας βελόνα και σύριγγα.

Διαδικασία ολικής αντικατάστασης γόνατος στην Ινδία:

  • Γίνεται με γενική αναισθησία.
  • Τα κατεστραμμένα άκρα των οστών στην άρθρωση του γόνατός σας αφαιρούνται και αντικαθίστανται με μεταλλικά και πλαστικά μέρη (πρόθεση) που έχουν μετρηθεί ώστε να εφαρμόζουν.
  • Ο χειρουργός αφαιρεί το κατεστραμμένο οστό και τον χόνδρο και τοποθετεί τα νέα μεταλλικά και πλαστικά εμφυτεύματα για να αποκαταστήσει την ευθυγράμμιση και τη λειτουργία του γόνατος.
  • Χρησιμοποιήστε περιπατητή ή μπαστούνι.
  • Πρόγραμμα φυσικοθεραπείας μαζί με ασκήσεις στο σπίτι.
  • Αποφύγετε αθλήματα που περιλαμβάνουν τρέξιμο ή επαφή, όπως γκολφ ή κολύμπι.
  • Οι άνθρωποι μπορούν να μεγιστοποιήσουν τον χρόνο ανάπαυσης και να μειώσουν την πιθανότητα πτώσεων προγραμματίζοντας εκ των προτέρων.
  • Επικοινωνήστε τις προτεραιότητες στον Φυσικοθεραπευτή.
  • Συνεχίστε με τις ασκήσεις φυσικοθεραπείας τους.
  • Προσπαθήστε να αποφύγετε τις λοιμώξεις.
  • Να παρακολουθείτε τακτικά τον χειρουργό.

Ποιοι είναι οι δύο τύποι χειρουργικής σπονδυλικής στήλης;

Γενικά, η επέμβαση στη σπονδυλική στήλη μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  • Ανοιχτή χειρουργική επέμβαση – Στην ανοιχτή χειρουργική πλάτης, γνωστή και ως παραδοσιακή χειρουργική πλάτης, η περιοχή που χειρουργείται ανοίγει με μια μεγάλη τομή (συνήθως 5 έως 6 ίντσες) μέσω των μυών και των μαλακών ιστών για να επιτρέψει στον χειρουργό να δει και να έχει πρόσβαση στο προσβεβλημένο τμήμα του η σπονδυλική στήλη. Στη συνέχεια, ο χειρουργός αφαιρεί οποιαδήποτε οστική ύλη ή ιστό που προκαλεί πίεση στα νεύρα ή στο νωτιαίο μυελό. Ανάλογα με την ποσότητα του οστού που αφαιρέθηκε, μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση σταθεροποίησης χρησιμοποιώντας οστικά μοσχεύματα ή εμφυτεύματα για την αποκατάσταση της δομικής ακεραιότητας της σπονδυλικής στήλης.
  • Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική – Στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης που ονομάζεται επίσης λιγότερο επεμβατική χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, οι γιατροί χρησιμοποιούν εξειδικευμένα εργαλεία για να έχουν πρόσβαση στη σπονδυλική στήλη μέσω μικρών τομών. Ο στόχος αυτού του τύπου χειρουργικής επέμβασης είναι λιγότερος τραυματισμός στους μύες και σε άλλες φυσιολογικές δομές στη σπονδυλική στήλη, βοηθώντας τον χειρουργό να δει μόνο πού υπάρχει το πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη.

Κοινές διαδικασίες χειρουργικής σπονδυλικής στήλης:

  • Σπονδυλική σύντηξη – Αυτή είναι η πιο κοινή επέμβαση για τον πόνο στην πλάτη. Εδώ τα οστά της σπονδυλικής στήλης που ονομάζονται επίσης σπόνδυλοι ενώνονται μεταξύ τους περιορίζοντας την κίνηση μεταξύ των οστών της σπονδυλικής στήλης και περιορίζοντας το τέντωμα των νεύρων. Τα οστικά μοσχεύματα τοποθετούνται γενικά γύρω από τη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Στη συνέχεια, το σώμα θεραπεύει τα μοσχεύματα για αρκετούς μήνες, παρόμοια με την επούλωση ενός κατάγματος που ενώνει, ή «συγκολλάει» τους σπονδύλους μεταξύ τους.
  • Λαμινεκτομή – Αυτή η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την απελευθέρωση του χώρου του σπονδυλικού σωλήνα αφαιρώντας ένα τμήμα του ελάσματος. Αυτό οδηγεί σε αποκάλυψη της στέγης του καναλιού και μπορεί να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη διεύρυνση του διαθέσιμου χώρου για τα νεύρα και το νωτιαίο μυελό. Αυτή η διαδικασία εκτελείται πιο συχνά όταν ο σπονδυλικός σωλήνας στενεύει ή τα νεύρα συμπιέζονται.
  • Διανοτομή – Αυτή η επέμβαση βοηθά στη διεύρυνση του ανοίγματος της πλάτης όπου οι ρίζες των νεύρων εγκαταλείπουν τον σπονδυλικό σωλήνα. Η διανοτομή αφαιρεί την πίεση ενός νεύρου στη σπονδυλική στήλη, επιτρέποντας στη σπονδυλική στήλη να κινείται πιο εύκολα.
  • Δισκεκτομή – Στη δισκεκτομή, ο χειρουργός αφαιρεί ολόκληρο ή μέρος του διογκωμένου ή ολισθηρού δίσκου, διαχωρίζοντας τους σπονδύλους. Η δισκεκτομή μπορεί να γίνει μέσω μιας μεγάλης τομής ή μέσω μιας μικρότερης τομής χρησιμοποιώντας εργαλεία έξω από το σώμα. Μια δισκεκτομή μπορεί να είναι μέρος μιας ευρύτερης χειρουργικής επέμβασης που περιλαμβάνει λαμινεκτομή, τρηματοτομή ή σπονδυλοδεσία.
  • Αντικατάσταση δίσκου – Σε αυτή τη διαδικασία ο χειρουργός αφαιρεί έναν κατεστραμμένο δίσκο της σπονδυλικής στήλης και εισάγει έναν τεχνητό δίσκο μεταξύ των σπονδύλων. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει τη συνεχή κίνηση της σπονδυλικής στήλης.

Αλλά ποια διαδικασία ισχύει για τον ασθενή μπορεί να αποφασιστεί μόνο αφού δούμε τις αναφορές και την κατάσταση του ασθενούς. Ένας καλός γιατρός νευρο-σπονδυλικής στήλης εξασφαλίζει μια καλή χειρουργική επέμβαση και μια υπέροχη μετεγχειρητική ανάρρωση.

Τι είναι η Κρανιοτομή;

Η κρανιοτομή είναι μια διαδικασία για την εκτομή ή την εκτομή όγκων του εγκεφάλου. Χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα εργαλεία για την αφαίρεση του τμήματος του οστού που ονομάζεται πτερύγιο οστού. Το οστικό πτερύγιο αφαιρείται προσωρινά και στη συνέχεια οι ειδικοί νευροχειρουργοί αφαιρούν τους όγκους. Μόλις αφαιρεθεί ο όγκος, οι νευροχειρουργοί αντικαθιστούν στη συνέχεια το αφαιρεμένο τμήμα του οστού του κρανίου.

Ποιες είναι οι καταστάσεις που μπορεί να απαιτούν Κρανιοτομή ή χειρουργική αποκατάσταση;

  1. Καρκίνοι εγκεφάλου ή όγκοι εγκεφάλου
  2. Εγκεφαλικές λοιμώξεις
  3. Αποστήματα
  4. Εγκεφαλικό οίδημα (πρήξιμο του εγκεφάλου)
  5. Αιμορραγία μέσα στο κρανίο.
  6. Θρόμβοι αίματος
  7. Επιληψία
  8. Αρτηριακή δυσπλασία (AVM)
  9. Νόσος Parkison ή δυστονία με συσκευή εσωτερικού διεγέρτη.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι κρανιοτομής;

1. Ενδοσκοπική Κρανιοτομή:
Σε αυτή τη διαδικασία, οι Νευροχειρουργοί χρησιμοποιούν ένα χειρουργικό εργαλείο με φωτισμένο σκοπευτικό και κάμερα στο τέλος του. Εισάγεται στο κρανίο μέσω μιας μικρής τομής (κοπής).

2. Στερεοτακτική Κρανιοτομή:
Μια διαδικασία ακτινολογικής σάρωσης όπως η αξονική τομογραφία ή η μαγνητική τομογραφία χρησιμοποιείται για την εύρεση της περιοχής του εγκεφάλου που χρειάζεται θεραπεία ζωντανά κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης και σύμφωνα με αυτό, πραγματοποιείται χειρουργική επέμβαση.

3. Εκτεταμένη Διμετωπιαία Κρανιοτομία:
Γίνεται μια τομή (κόψιμο) πίσω από τη γραμμή των μαλλιών για την αφαίρεση του οστού που σχηματίζει το τροχιακό και αφαιρείται το σχήμα του μετώπου. Στη συνέχεια ο όγκος αποκόπτεται και αργότερα το οστό συρράπτεται προς τα πίσω.

4. Ελάχιστα επεμβατική υπερ-τροχιακή κρανιοτομή φρυδιών:
Σε αυτή τη διαδικασία, γίνεται μια μικρή τομή μέσα στο φρύδι σε υπερβολικούς όγκους στη μετωπιαία πλευρά του εγκεφάλου. Τα οφέλη περιλαμβάνουν λιγότερο πόνο, γρήγορη ανάρρωση και ελάχιστες ουλές.

5. Κρανιοτομή ρετρό-σιγμοειδούς «κλειδαρότρυπας»:
Σε αυτή τη διαδικασία, ο χειρουργός έχει πρόσβαση στο τμήμα του εγκεφάλου πίσω από τα αυτιά. Μια μικρή τρύπα γίνεται πίσω από το αυτί για πρόσβαση στον όγκο. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία όγκων του εγκεφάλου που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του εγκεφάλου.

6. Τριτοζυγωματική Κρανιοτομή:
Η διαδικασία χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στους όγκους του οπτικού νεύρου και στους όγκους στις περιοχές κοντά στα μάτια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το οστό μεταξύ του μάγουλου και της κόγχης (οφθαλμική κόγχη) αφαιρείται για πρόσβαση στην πάσχουσα περιοχή. Αυτό γίνεται για να ελαχιστοποιηθεί η εγκεφαλική βλάβη και να επιτραπεί καλύτερη πρόσβαση στον εγκέφαλο.

Το συκώτι είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Βρίσκεται στην άνω δεξιά πλευρά της κοιλιάς, κάτω από το διάφραγμα και στην κορυφή του στομάχου, του δεξιού νεφρού και των εντέρων. Με σχήμα κώνου, το συκώτι είναι ένα σκούρο κοκκινοκαφέ όργανο που ζυγίζει περίπου τρία κιλά.

Το συκώτι κρατά περίπου (13 τοις εκατό) της παροχής αίματος του σώματος σε κάθε δεδομένη στιγμή. Το ήπαρ αποτελείται από δύο κύριους λοβούς. Αυτοί οι λοβοί συνδέονται με μικρούς αγωγούς που συνδέονται με μεγαλύτερους πόρους για να σχηματίσουν τελικά τον ηπατικό πόρο. Ο ηπατικός πόρος μεταφέρει τη χολή (το υγρό που βοηθά στη διάσπαση των λιπών και απαλλάσσει τα απόβλητα στο σώμα) που παράγεται από τα ηπατικά κύτταρα στη χοληδόχο κύστη και το δωδεκαδάκτυλο (το πρώτο μέρος του λεπτού εντέρου).

Λόγοι της διαδικασίας:

Μια μεταμόσχευση ήπατος μπορεί να συνιστάται σε άτομα που έχουν ηπατική νόσο τελικού σταδίου (ESLD), μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή ηπατική δυσλειτουργία. Η ESLD μπορεί να προκύψει από διάφορες παθήσεις του ήπατος.

Η πιο κοινή ηπατική νόσος για την οποία γίνονται μεταμοσχεύσεις είναι η κίρρωση. Η κίρρωση είναι μια μακροχρόνια ασθένεια του ήπατος κατά την οποία ένας ιστός που μοιάζει με ίνα καλύπτει το όργανο και εμποδίζει την απομάκρυνση των τοξινών και των δηλητηριωδών ουσιών. Άλλες ασθένειες που μπορεί να εξελιχθούν σε ESLD περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, τις ακόλουθες:

  • Οξεία ηπατική νέκρωση. Αυτός είναι ο θάνατος του ιστού στο ήπαρ.
  • Ατρησία των χοληφόρων. Μια κατάσταση κατά την οποία οι χοληφόροι πόροι απουσιάζουν ή έχουν αναπτυχθεί ανώμαλα.
  • Μεταβολική νόσος. Καταστάσεις που επηρεάζουν τη χημική δραστηριότητα στα κύτταρα που επηρεάζονται από το ήπαρ.
  • Καρκίνοι του ήπατος. Πρόκειται για πρωτογενείς όγκους (που ξεκινούν από το ήπαρ) που δεν έχουν εξαπλωθεί εκτός του ήπατος.
  • Αυτοάνοση ηπατίτιδα. Η χρόνια φλεγμονή του ήπατος οδηγεί σε βλάβη και καταστροφή των ηπατικών κυττάρων.

Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για να συστήσει ο γιατρός σας μεταμόσχευση ήπατος.

Μεταμόσχευση ήπατος

Η μεταμόσχευση ήπατος είναι η αντικατάσταση ενός άρρωστου ήπατος με ένα υγιές ήπαρ από άλλο άτομο. Το ήπαρ μπορεί να προέρχεται από νεκρό δότη οργάνων ή από ζωντανό δότη. Τα μέλη της οικογένειας ή τα άτομα που δεν είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, αλλά ταιριάζουν καλά, μπορεί να είναι σε θέση να δωρίσουν ένα μέρος του συκωτιού τους. Αυτός ο τύπος μεταμόσχευσης ονομάζεται ζωντανή μεταμόσχευση. Τα άτομα που δωρίζουν ένα μέρος του ήπατός τους μπορούν να ζήσουν υγιείς ζωές με το υπόλοιπο συκώτι.

Μπορεί να μεταμοσχευθεί ολόκληρο ήπαρ ή απλώς ένα τμήμα. Επειδή το συκώτι είναι το μόνο όργανο στο σώμα που μπορεί να αναγεννηθεί, ένα μεταμοσχευμένο τμήμα του ήπατος μπορεί να αναδομηθεί σε κανονική χωρητικότητα εντός εβδομάδων.

Το ήπαρ του δότη μεταφέρεται σε ψυχρό διάλυμα θαλασσινού νερού (αλατόνερο) που διατηρεί το όργανο για έως και 8 ώρες. Στη συνέχεια μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις για να ταιριάζει ο δότης με τον λήπτη.

Το νέο ήπαρ αφαιρείται από τον δότη μέσω χειρουργικής τομής στην άνω κοιλιακή χώρα. Τοποθετείται στον ασθενή που χρειάζεται το ήπαρ (που ονομάζεται δέκτης) και συνδέεται με τα αιμοφόρα αγγεία και τους χοληφόρους πόρους. Η λειτουργία μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες.

Ενδείξεις:

  • Μη ελεγχόμενος μεταστατικός καρκίνος εκτός ήπατος
  • Ενεργό φάρμακο
  • Κατάχρηση αλκόολ
  • Ενεργές σηπτικές λοιμώξεις
  • Λοίμωξη με HIV

Απαιτήσεις δότη ήπατος

Οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας, γονέας, αδέρφια, παιδί, σύζυγος ή εθελοντής μπορεί να δωρίσει το συκώτι του. Τα κριτήρια για μια δωρεά ήπατος περιλαμβάνουν:

  • Να είσαι καλά στην υγεία σου
  • Έχοντας ομάδα αίματος που ταιριάζει ή είναι συμβατή με αυτή του παραλήπτη
  • Να είστε μεταξύ 18 και 60 ετών
  • Είναι παρόμοιου ή μεγαλύτερου μεγέθους από τον παραλήπτη
  • Προτού γίνει κάποιος ζωντανός δότης, ο δότης πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διασφαλιστεί ότι το άτομο είναι σωματικά κατάλληλο.


Τι είναι η Μεταμόσχευση Νεφρού;

Μεταμόσχευση νεφρού ή μεταμόσχευση νεφρού είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα άτομο με εντελώς αποτυχημένα νεφρά θα λάβει έναν υγιή νεφρό από ένα άτομο που έχει και τους δύο νεφρούς που λειτουργούν σε καλή κατάσταση. Έτσι, μετά την επέμβαση και οι δύο άνδρες μπορούν να συνεχίσουν να έχουν μια υγιή και φυσιολογική ζωή. Το άτομο που λαμβάνει το νεφρό ονομάζεται «λήπτης» και το άτομο που δίνει το νεφρό ονομάζεται «δότης». Μετά τη μεταμόσχευση, ο υγιής νεφρός (το «μόσχευμα») αναλαμβάνει τις λειτουργίες των νεφρών που δεν λειτουργούν στον λήπτη.

Ποιες είναι οι προ-αξιολόγηση και οι εξετάσεις για τη Μεταμόσχευση Νεφρού;

Γίνονται διεξοδικές έρευνες και αξιολογήσεις τόσο του δότη όσο και του λήπτη για να διασφαλιστεί ότι ο δότης είναι απόλυτα υγιής τη στιγμή της δωρεάς και ότι συνεχίζει να παραμένει φυσιολογικός μετά τη δωρεά. Ο πιθανός λήπτης υποβάλλεται σε αξιολόγηση, επαρκή αιμοκάθαρση και φέρεται στη βέλτιστη κατάσταση για να αντέξει τη μεγάλη χειρουργική επέμβαση της μεταμόσχευσης νεφρού. Οι δοκιμές που έγιναν περιλαμβάνουν:

  • Εξετάσεις αίματος ή δερματικές εξετάσεις για έλεγχο λοιμώξεων
  • Καρδιολογικές εξετάσεις όπως ΗΚΓ, υπερηχοκαρδιογράφημα ή καρδιακός καθετηριασμός
  • Εξετάσεις για την αναζήτηση πρώιμου καρκίνου
  • Προσδιορισμός ιστών και αίματος για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα δεν θα απορρίψει το νεφρό που έχει δωρεά

Ποια είναι η πλήρης διαδικασία της Μεταμόσχευσης Νεφρού; (λήπτης)

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο χειρουργός τοποθετεί το νέο νεφρό στην κοιλιά και τον προσαρτά στην αρτηρία που παρέχει αίμα στους νεφρούς και στη φλέβα που μεταφέρει το αίμα μακριά από το νεφρό. Ο νεφρός συνδέεται επίσης με τον ουρητήρα, ο οποίος μεταφέρει τα ούρα από το νεφρό στην ουροδόχο κύστη.

Ποια είναι η πλήρης διαδικασία της Μεταμόσχευσης Νεφρού; (Δότης)

Υπάρχουν 3 τρόποι με τους οποίους οι γιατροί μπορούν να βγάλουν το νεφρό από τον δότη

  1. Απλή αφαίρεση νεφρού ή ανοιχτή νεφρεκτομή
    Ο χειρουργός θα κάνει μια τομή (τομή) μήκους έως 12 ίντσες. Αυτό το κόψιμο θα είναι στο πλάι, ακριβώς κάτω από τα πλευρά ή ακριβώς πάνω από τα τελευταία πλευρά.Μύες, λίπος και ιστός κόβονται και μετακινούνται. Ο χειρουργός μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσει μια πλευρά για να κάνει τη διαδικασία.Ο σωλήνας που μεταφέρει τα ούρα από το νεφρό στην ουροδόχο κύστη (ουρητήρα) και τα αιμοφόρα αγγεία αποκόπτονται από το νεφρό. Στη συνέχεια αφαιρείται ο νεφρός.Μερικές φορές, μόνο ένα μέρος του νεφρού μπορεί να αφαιρεθείΗ τομή στη συνέχεια κλείνεται με βελονιές ή συνδετήρες.
  2. Ριζική αφαίρεση νεφρού ή Ριζική νεφρεκτομήΟ χειρουργός θα κάνει μια τομή μήκους περίπου 8 έως 12 ιντσών. Αυτό το κόψιμο θα είναι στο μπροστινό μέρος της κοιλιάς σας, ακριβώς κάτω από τα πλευρά σας. Μπορεί επίσης να γίνει από το πλάι.Μύες, λίπος και ιστός κόβονται και μετακινούνται. Ο σωλήνας που μεταφέρει τα ούρα από το νεφρό στην ουροδόχο κύστη (ουρητήρα) και τα αιμοφόρα αγγεία αποκόπτονται από το νεφρό. Στη συνέχεια αφαιρείται ο νεφρός.Ο χειρουργός θα βγάλει επίσης τα επινεφρίδια και μερικούς λεμφαδένες.Η τομή στη συνέχεια κλείνεται με βελονιές ή συνδετήρες.
  3. Λαπαροσκοπική αφαίρεση νεφρού ή Λαπαροσκοπική νεφρεκτομήΟ χειρουργός θα κάνει 3 ή 4 μικρές τομές, συνήθως όχι περισσότερες από 1 ίντσα το καθένα, στην κοιλιά και στο πλάι σας. Ο χειρουργός θα χρησιμοποιήσει μικροσκοπικούς ανιχνευτές και μια κάμερα για να κάνει την επέμβαση.Προς το τέλος της διαδικασίας, ο γιατρός θα κάνει ένα από τα κοψίματα μεγαλύτερο (περίπου 4 ίντσες) για να βγάλει το νεφρό.Ο χειρουργός θα κόψει τον ουρητήρα, θα τοποθετήσει μια σακούλα γύρω από το νεφρό και θα τον τραβήξει μέσα από τη μεγαλύτερη τομή.Αυτή η επέμβαση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μια ανοιχτή αφαίρεση νεφρού. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν πιο γρήγορα και αισθάνονται λιγότερο πόνο μετά σε σύγκριση με την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.

Ποια είναι η διαδικασία μετά τη μεταμόσχευση για τη μεταμόσχευση νεφρού;

Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα μετά την επέμβαση για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης. Τόσο ο λήπτης όσο και ο δότης παρακολουθούνται στενά για να διασφαλιστεί ότι το νέο όργανο γίνεται αποδεκτό από τον οργανισμό και για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ανοσοκατασταλτική φαρμακευτική αγωγή. Η νοσηλεία μετά την έξοδο στο νοσοκομείο για τον λήπτη είναι συνήθως 7-8 ημέρες και για τον δότη είναι περίπου 5 ημέρες μόνο.

Φροντίδα παρακολούθησης μετά τη μεταμόσχευση νεφρού:

Τόσο ο λήπτης όσο και ο δότης θα πρέπει να λαμβάνουν τη δέουσα προσοχή μετά τη μεταμόσχευση και να ακολουθούν το θεραπευτικό σχήμα, να λαμβάνουν φάρμακα κατά της απόρριψης σύμφωνα με τις οδηγίες, να έχουν τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής τους και να συμβουλευτείτε το γιατρό όπως συνιστάται.
Οι γιατροί θα κάνουν τακτικές εξετάσεις αίματος και ούρων, θα παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση, τη θερμοκρασία και την παραγωγή ούρων. Μπορεί να γίνουν υπέρηχοι για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ανωμαλίες στον μεταμοσχευμένο νεφρό.

Η περίοδος αμέσως μετά τη μεταμόσχευση μπορεί να είναι πολύ αγχωτική. Θα πρέπει να δίνεται η δέουσα προσοχή μετά την επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού.

Ποια είναι τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της μεταμόσχευσης νεφρού;

  • Να μην είστε πλέον δεσμευμένοι στα προγράμματα αιμοκάθαρσης
  • Αυξημένη δύναμη, αντοχή και ενέργεια
  • Ακολουθήστε έναν σχετικά φυσιολογικό τρόπο ζωής
  • Να έχετε κανονική διατροφή και πιο φυσιολογική πρόσληψη υγρών
  • Η αναιμία, ένα κοινό πρόβλημα με τη νεφρική ανεπάρκεια, μπορεί να διορθωθεί μετά τη μεταμόσχευση
  • Μειωμένη φαρμακευτική αγωγή μετά τη μεταμόσχευση εάν έχετε υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση)

Χειρουργεία ανοιχτής καρδιάς στην Ινδία

  • Χειρουργείο στεφανιαίου μοσχεύματος (Heart by Pass Surgery) στην Ινδία – CABG
  • Χειρουργική αντικατάστασης βαλβίδων καρδιάς στην Ινδία

Διαδικασία Bentall

Η αορτή είναι η μεγαλύτερη αρτηρία που πηγάζει από την καρδιά και διακλαδίζεται σε μικρότερες αρτηρίες για τη διανομή του οξυγονωμένου αίματος σε όλα τα μέρη του σώματος. Μπορεί να χωριστεί στην ανιούσα αορτή (το τμήμα που ανεβαίνει από την καρδιά), στο αορτικό τόξο (το τμήμα που κάμπτεται πάνω από την καρδιά), στην κατιούσα θωρακική αορτή (το τμήμα που κινείται προς τα κάτω στην περιοχή του θώρακα) και στην κοιλιακή αορτή (το τμήμα που αρχίζει από το διάφραγμα).

Διαδικασία για χειρουργική επέμβαση Bentall

Η διαδικασία Bentall είναι μια χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται για τη διόρθωση ελαττωμάτων της αορτής. Η κάμψη επέμβαση περιλαμβάνει την αντικατάσταση της αορτικής ρίζας (βάση της αορτής) και της βαλβίδας (τρία πτερύγια που εξασφαλίζουν τη μονόδρομη ροή του αίματος από την καρδιά στην αορτή) και την επανεμφύτευση των στεφανιαίων αρτηριών (που διακλαδίζονται από την ανιούσα αορτή). Ο τρέχων και πιο συνηθισμένος τύπος χειρουργικής επέμβασης ονομάζεται χειρουργική επέμβαση κουμπιού Bentall. Το άρρωστο τμήμα της αορτής σας αποκόπτεται και η βαλβίδα επιθεωρείται. Οι πάσχουσες αορτικές βαλβίδες αφαιρούνται. Οι στεφανιαίες αρτηρίες, μαζί με ένα μεγάλο κουμπί του περιβάλλοντος τοιχώματος της αορτής ανατέμνονται. Ένα τεχνητό μόσχευμα που έχει μηχανική ή βιοπροσθετική βαλβίδα ράβεται στα άκρα της αορτής. Στο μόσχευμα δημιουργούνται δύο τρύπες, στις οποίες ράβονται τα κουμπιά της στεφανιαίας αρτηρίας. Η αντικατάσταση της βαλβίδας μπορεί να ελεγχθεί από τον χειρουργό σας, ρέοντας λίγο αίμα στην περιοχή και ελέγχοντας για οποιοδήποτε είδος διαρροής. Μόλις ολοκληρωθεί η αποκατάσταση, η τομή συρράπτεται και επιδεσμεύεται. Η όλη διαδικασία της επέμβασης Bentall ολοκληρώνεται κανονικά σε λιγότερο από 5 ώρες.

Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

Το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής είναι μια διευρυμένη περιοχή στο κάτω μέρος της αορτής, το κύριο αιμοφόρο αγγείο που παρέχει αίμα στο σώμα. Η αορτή, περίπου στο πάχος ενός εύκαμπτου σωλήνα κήπου, τρέχει από την καρδιά σας μέσω του κέντρου του στήθους και της κοιλιάς σας.

Ανάλογα με το μέγεθος και τον ρυθμό με τον οποίο αναπτύσσεται το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, η θεραπεία μπορεί να διαφέρει από τη θεραπεία

Ο στόχος της θεραπείας είναι να αποτρέψει τη ρήξη του ανευρύσματός σας. Γενικά, οι θεραπευτικές επιλογές σας είναι η ιατρική παρακολούθηση ή η χειρουργική επέμβαση. Η απόφαση του γιατρού σας εξαρτάται από το μέγεθος του αορτικού ανευρύσματος και από το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται.
Οι χειρουργικές επιλογές για ένα ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Χειρουργική ανοικτού ανευρύσματος κοιλιακής αορτής:
    Η ανοιχτή χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα για την αποκατάσταση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής περιλαμβάνει την αφαίρεση του κατεστραμμένου τμήματος της αορτής και την αντικατάστασή του με ένα συνθετικό σωλήνα (μόσχευμα), το οποίο είναι ραμμένο στη θέση του.
  • Χειρουργική ενδαγγειακής κοιλιακής ανευρύσματος:
    Η ενδαγγειακή χειρουργική είναι μια λιγότερο επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιείται πιο συχνά σήμερα για την αποκατάσταση ενός ανευρύσματος. Οι γιατροί προσαρτούν ένα συνθετικό μόσχευμα στο άκρο ενός λεπτού σωλήνα (καθετήρα) που εισάγεται μέσω μιας αρτηρίας στο πόδι σας και περνάει στην αορτή σας.Το μόσχευμα - ένας υφαντός σωλήνας που καλύπτεται από ένα μεταλλικό πλέγμα - τοποθετείται στη θέση του ανευρύσματος και επεκτείνεται. Το μόσχευμα στερεώνεται στη θέση του με το μεταλλικό πλέγμα που έχει συχνά μικρά άγκιστρα ή καρφίτσες. Το μόσχευμα ενισχύει το εξασθενημένο τμήμα της αορτής για να αποτρέψει τη ρήξη του ανευρύσματος.

Χειρουργική αντικατάστασης αορτικής ρίζας

Η επέμβαση αντικατάστασης αορτικής ρίζας είναι μια πολύπλοκη χειρουργική διαδικασία για τη θεραπεία της διαστολής ή της διεύρυνσης της αορτής (ανεύρυσμα) ενός τμήματος του μεγάλου αιμοφόρου αγγείου που μεταφέρει αίμα από την καρδιά σας στα ζωτικά σας όργανα (αορτή). Η αορτική ρίζα βρίσκεται κοντά στη συμβολή της αορτής και της καρδιάς σας.

Οι γιατροί πραγματοποιούν χειρουργική επέμβαση στη ρίζα της αορτής για να αποτρέψουν μια ρήξη ανευρύσματος ή ρήξη στο εσωτερικό στρώμα του τοιχώματος της διευρυμένης αορτής (αορτική ανατομή) και για να αποτρέψουν τη διευρυμένη αορτή να τεντώσει την προσαρτημένη αορτική βαλβίδα.

Κατά τις επεμβάσεις της αορτικής ρίζας, η αορτική βαλβίδα μπορεί να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί, ανάλογα με την εμφάνισή της. Πολλές επεμβάσεις ανευρύσματος αορτής μπορούν να πραγματοποιηθούν με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Σε σύγκριση με την παραδοσιακή χειρουργική, οι ελάχιστα επεμβατικές προσεγγίσεις μπορεί να σχετίζονται με μειωμένο πόνο, λιγότερες ουλές και μικρότερο χρόνο ανάρρωσης. Τα περισσότερα ανευρύσματα της αορτικής ρίζας μπορούν να γίνουν μέσω τομών του δέρματος περίπου 5 cm, αν και ποτέ δεν θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια του ασθενούς για να επιτύχουμε ένα καλλυντικό αποτέλεσμα.

Χειρουργικές Επιλογές στη Χειρουργική Ανευρύσματος Αορτής

Αντικατάσταση βαλβίδας – ριζικής ρίζας (Διαδικασία David):
Αφαίρεση του κατεστραμμένου τμήματος της αορτής, με διατήρηση της αορτικής βαλβίδας. Δεδομένου ότι η αορτική βαλβίδα παραμένει άθικτη, δεν απαιτείται αντιπηκτική θεραπεία (για την πρόληψη θρόμβων αίματος).

Βιολογική πρόθεση και μόσχευμα:
Αντικατάσταση της αορτικής ρίζας και της βαλβίδας με έναν νέο βιολογικό αγωγό αορτικής ρίζας-βαλβίδας χωρίς stent που αναπτύχθηκε από χειρουργούς στο πρόγραμμά μας. Αυτή η επιλογή παρέχει στους ασθενείς σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες διαθέσιμες επιλογές.

Αντικατάσταση ρίζας ομομοσχεύματος:
Αφαίρεση της αορτής και της αορτικής βαλβίδας, καθώς και η προσκόλληση των στεφανιαίων αρτηριών. Στη συνέχεια, η αορτική ρίζα ανακατασκευάζεται με τη βοήθεια πτωματικού ανθρώπινου (ομομόσχευμα) αορτής. Η χρήση ανθρώπινης βαλβίδας αντικατάστασης εξαλείφει την ανάγκη για αντιπηκτική αγωγή, παρέχει ανώτερη κυκλοφορία του αίματος (αιμοδυναμική λειτουργία) και μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία από την επανεγχείρηση σε σχέση με τις εναλλακτικές λύσεις ζωικού ιστού.

Διαδικασία Ross:
Η αορτική ρίζα αφαιρείται, συμπεριλαμβανομένης της βαλβίδας. Οι στεφανιαίες αρτηρίες αφαιρούνται από την πάσχουσα αορτή. Η πνευμονική αρτηρία συμπεριλαμβανομένης της βαλβίδας αφαιρείται. Αυτός ο αγωγός της πνευμονικής αρτηρίας θα γίνει στη συνέχεια η νέα αορτή. Στη συνέχεια επιλέγεται ένας πτωματικός αγωγός για να αντικαταστήσει την πνευμονική αρτηρία. Η διαδικασία Ross προορίζεται γενικά για νεότερους ασθενείς, καθώς οι διαδικασίες διατήρησης βαλβίδων και οι προηγμένοι βιολογικοί αγωγοί έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση της σε ενήλικες.

Μηχανικός αγωγός βαλβίδας:
Αντικατάσταση ολόκληρης της ρίζας της αορτής και της αορτικής βαλβίδας με συνδυασμό μηχανικής βαλβίδας με προσαρτημένο σωληνάριο μόσχευμα. Ονομάζεται επίσης τροποποιημένη επέμβαση Bentall, αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιείται συχνά σε νεότερους ασθενείς ή σε εκείνους τους ασθενείς που επιθυμούν να αποφύγουν την επανεγχείρηση. Απαιτείται αντιπηκτική θεραπεία.

CABG (Στεφανιαία παράκαμψη)

Η χειρουργική επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης ή CABG είναι μια χειρουργική επέμβαση που εκτρέπει τη ροή του αίματος γύρω από ένα τμήμα μιας φραγμένης ή μερικώς φραγμένης αρτηρίας στην καρδιά σας. Δημιουργώντας μια νέα οδό προς την καρδιά, η χειρουργική επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης βελτιώνει τη ροή του αίματος στον καρδιακό σας μυ.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στεφανιαίας παράκαμψης ή CABG, ένα υγιές αιμοφόρο αγγείο λαμβάνεται από το πόδι, το χέρι ή το στήθος σας και συνδέεται με τις άλλες αρτηρίες στην καρδιά σας, έτσι ώστε το αίμα να παρακάμψει την άρρωστη ή φραγμένη περιοχή.

Μετά από χειρουργική επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης, τα συμπτώματα, όπως πόνος στο στήθος και δύσπνοια λόγω κακής ροής αίματος στην καρδιά, γενικά βελτιώνονται. Για μερικούς ανθρώπους, η χειρουργική επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο.

Υπάρχουν άλλες χειρουργικές τεχνικές για χειρουργική επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης:

  • Χειρουργική επέμβαση εκτός αντλίας ή καρδιακής λειτουργίας. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει τη χειρουργική επέμβαση στην καρδιά που χτυπά ακόμα με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού για τη σταθεροποίηση της περιοχής της καρδιάς στην οποία εργάζεται ο χειρουργός. Αυτός ο τύπος χειρουργικής επέμβασης είναι δύσκολος επειδή η καρδιά εξακολουθεί να κινείται. Εξαιτίας αυτού, δεν είναι επιλογή για όλους.
  • Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική. Σε αυτή τη διαδικασία, ένας χειρουργός εκτελεί στεφανιαία παράκαμψη μέσω μιας μικρότερης τομής στο στήθος, συχνά με τη χρήση ρομποτικής και απεικόνισης βίντεο που βοηθούν τον χειρουργό να χειρουργήσει σε μια μικρή περιοχή. Οι παραλλαγές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής μπορεί να ονομάζονται χειρουργική επέμβαση πρόσβασης στο λιμάνι ή κλειδαρότρυπα.

Αντικατάσταση βαλβίδας

Η χειρουργική επέμβαση καρδιακής βαλβίδας είναι μια διαδικασία για τη θεραπεία της νόσου της καρδιακής βαλβίδας. Στη νόσο της καρδιακής βαλβίδας, τουλάχιστον μία από τις τέσσερις καρδιακές βαλβίδες που διατηρούν το αίμα στη σωστή κατεύθυνση μέσω της καρδιάς σας δεν λειτουργεί σωστά.

Αυτές οι βαλβίδες περιλαμβάνουν τη μιτροειδή βαλβίδα, την τριγλώχινα βαλβίδα, την πνευμονική βαλβίδα και την αορτική βαλβίδα. Κάθε βαλβίδα έχει πτερύγια που ονομάζονται φυλλάδια, για τη μιτροειδή και τριγλώχινα βαλβίδα, και ακμή, για την αορτική και την πνευμονική βαλβίδα. Αυτά τα πτερύγια ανοίγουν και κλείνουν μία φορά κατά τη διάρκεια κάθε καρδιακού παλμού. Μερικές φορές οι βαλβίδες δεν ανοίγουν ή κλείνουν σωστά, διαταράσσοντας τη ροή του αίματος μέσω της καρδιάς σας προς το σώμα σας. Μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση καρδιακής βαλβίδας εάν η κατάστασή σας επιδεινώνεται, η κατάστασή σας είναι σοβαρή ή αντιμετωπίζετε σημεία και συμπτώματα δυσλειτουργίας της βαλβίδας.

Βιολογική αντικατάσταση βαλβίδας

Οι βιολογικές βαλβίδες συχνά τελικά πρέπει να αντικατασταθούν, καθώς εκφυλίζονται με την πάροδο του χρόνου. Εάν έχετε μηχανική βαλβίδα, θα χρειαστεί να παίρνετε φάρμακα για την αραίωση του αίματος για το υπόλοιπο της ζωής σας για να αποτρέψετε τους θρόμβους αίματος. Οι γιατροί θα συζητήσουν μαζί σας τους κινδύνους και τα οφέλη κάθε τύπου βαλβίδας και θα συζητήσουν ποια βαλβίδα μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς.

Αντικατάσταση μηχανικής βαλβίδας

Είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά μέταλλα, άνθρακα, κεραμικά και πλαστικά. Ένας υφασμάτινος δακτύλιος ραπτικής χρησιμοποιείται για τη σύνδεση της βαλβίδας στους ιστούς στην καρδιά του ασθενούς. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ανθεκτικότητα. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνονται αραιωτικά αίματος για το υπόλοιπο της ζωής του ασθενούς για την πρόληψη θρόμβων αίματος.

Μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία καθετήρα μπορεί να διεξαχθεί για την αντικατάσταση ορισμένων καρδιακών βαλβίδων. Για παράδειγμα, μπορεί να πραγματοποιηθεί μια διαδικασία καθετήρα για την εισαγωγή μιας βαλβίδας αντικατάστασης σε μια βαλβίδα βιολογικής αντικατάστασης στην καρδιά που δεν λειτουργεί πλέον σωστά.

Είναι μια διαδικασία με την οποία ένα ωάριο γονιμοποιείται από σπέρμα έξω από το σώμα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρακολούθηση της διαδικασίας ωορρηξίας μιας γυναίκας, την αφαίρεση ωαρίου ή ωαρίων (ωάριο ή ωάρια) από τις ωοθήκες της γυναίκας και αφήνοντας το σπέρμα να τις γονιμοποιήσει σε ένα υγρό μέσο σε ένα εργαστήριο και στη συνέχεια να το μεταφέρει στη μήτρα της ασθενούς με σκοπό την επιτυχή κύηση.

Η πρώτη επιτυχής γέννηση ενός «μωρού σε δοκιμαστικό σωλήνα», της Louise Brown, συνέβη το 1978. Η Louise Brown γεννήθηκε ως αποτέλεσμα εξωσωματικής γονιμοποίησης φυσικού κύκλου. Ο Robert G. Edwards, ο φυσιολόγος που ανέπτυξε τη θεραπεία, τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής το 2010.

Γιατί χρειάζεται εξωσωματική γονιμοποίηση;

Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι μία από τις πολλές διαθέσιμες τεχνικές για να βοηθήσει ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας να αποκτήσουν μωρό.

Αυτά τα προβλήματα γονιμότητας περιλαμβάνουν:

  1. Ενδομητρίωση
  2. Χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων
  3. Προβλήματα με τη μήτρα ή τις σάλπιγγες
  4. Προβλήματα με την ωορρηξία
  5. Προβλήματα αντισωμάτων που βλάπτουν το σπέρμα ή τα ωάρια
  6. Η αδυναμία του σπέρματος να διεισδύσει ή να επιβιώσει στην τραχηλική βλέννα
  7. Ένα ανεξήγητο πρόβλημα γονιμότητας

Ποιος μπορεί να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση;

Στις γυναίκες κάτω των 40 ετών θα πρέπει να προσφερθούν τρεις κύκλοι θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης στο NHS εάν:

  1. προσπαθείτε να μείνετε έγκυος μέσω τακτικής σεξουαλικής επαφής χωρίς προστασία για δύο χρόνια
  2. προσπαθείτε να μείνετε έγκυος μέσω κανονικής επαφής χωρίς προστασία για συνολικά δύο χρόνια
  3. δεν μπορέσατε να μείνετε έγκυος μετά από 12 κύκλους τεχνητής γονιμοποίηση
  4. δεν είχατε ποτέ θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης πριν
  5. δεν εμφανίζετε ενδείξεις χαμηλού ωοθηκικού αποθέματος (αυτό συμβαίνει όταν τα ωάρια στην ωοθήκη είναι εξασθενημένα ή έχουν μικρό αριθμό)

Πώς γίνεται η εξωσωματική γονιμοποίηση

Βήμα πρώτο:

Καταστολή του φυσικού μηνιαίου κύκλου:
Σας δίνεται ένα φάρμακο που θα καταστείλει τον φυσικό σας εμμηνορροϊκό κύκλο. Αυτό χορηγείται είτε ως καθημερινή ένεση (την οποία θα διδαχθείτε να κάνετε μόνοι σας) είτε ως ρινικό σπρέι. Συνεχίζετε αυτό για περίπου δύο εβδομάδες.

Βήμα δυο:

Ενίσχυση της προσφοράς αυγών
Μόλις κατασταλεί ο φυσικός σας κύκλος, παίρνετε μια ορμόνη γονιμότητας που ονομάζεται FSH (θυλακιοτρόπος ορμόνη). Αυτές οι ορμόνες γονιμότητας είναι γνωστές ως Γοναδοτροφίνες. Αυτή είναι μια άλλη καθημερινή ένεση που κάνετε στον εαυτό σας, συνήθως για περίπου 12 ημέρες, αλλά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ανταπόκρισή σας.

Βήμα τρίτο:

Έλεγχος προόδου
Η κλινική θα σας παρακολουθεί καθ' όλη τη διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής. Θα κάνετε κολπικό υπερηχογράφημα για την παρακολούθηση των ωοθηκών σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εξετάσεις αίματος. Περίπου 34-36 ώρες πριν από τη συλλογή των ωαρίων σας, θα κάνετε μια τελική ένεση ορμόνης που βοηθά τα ωάρια σας να ωριμάσουν.

Βήμα τέταρτο:

Συλλογή των αυγών
Για τη συλλογή των ωαρίων, θα σας ναρκώσουν και τα ωάρια σας θα συλλεχθούν υπό την καθοδήγηση υπερήχων. Αυτό περιλαμβάνει μια βελόνα που εισάγεται μέσω του κόλπου και σε κάθε ωοθήκη. Στη συνέχεια, τα αυγά συλλέγονται μέσω της βελόνας.

Βήμα πέμπτο:

Γονιμοποίηση των ωαρίων
Τα ωάρια που έχουν συλλεχθεί αναμιγνύονται με το σπέρμα του συντρόφου σας ή του δότη στο εργαστήριο. Μετά από 16-20 ώρες ελέγχονται για να διαπιστωθεί εάν έχουν γονιμοποιηθεί.
Τα κύτταρα που έχουν γονιμοποιηθεί (έμβρυα) συνεχίζουν να αναπτύσσονται στο εργαστήριο για μία έως πέντε ημέρες πριν μεταφερθούν στη μήτρα. Το καλύτερο ένα ή δύο έμβρυα θα επιλεγούν για μεταφορά.
Μετά τη συλλογή ωαρίων, θα σας χορηγηθούν φάρμακα, είτε προγεστερόνη είτε hCG (χοριακή γοναδοτροπίνη), που θα βοηθήσουν στην προετοιμασία της επένδυσης της μήτρας για την υποδοχή του εμβρύου. Αυτό χορηγείται είτε ως πεσσός (που τοποθετείται μέσα στον κόλπο) είτε ως ένεση

Βήμα έκτο:

Εμβρυομεταφορά
Οι γυναίκες κάτω των 37 ετών στον πρώτο τους κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης πρέπει να κάνουν μόνο μία εμβρυομεταφορά. Στον δεύτερο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης, θα πρέπει να κάνουν μία μόνο εμβρυομεταφορά εάν είναι διαθέσιμα ένα ή περισσότερα έμβρυα κορυφαίας ποιότητας. Στον τρίτο κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν πρέπει να μεταφερθούν περισσότερα από δύο έμβρυα.

Γυναίκες ηλικίας 37–39 ετών στον πρώτο και δεύτερο πλήρη κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης θα πρέπει επίσης να έχουν μονή εμβρυομεταφορά όχι περισσότερα από δύο έμβρυα.

Για γυναίκες ηλικίας 40-42 ετών, μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο διπλής εμβρυομεταφοράς.

Όλες οι αντικαταστάσεις πολλαπλών εμβρύων ενέχουν τον κίνδυνο πολύδυμης εγκυμοσύνης και γέννησης.

Ο διαβήτης θεραπεύεται με μεταβολική χειρουργική επέμβαση και είναι επίσης μια προσιτή επιλογή διαθέσιμη για τη θεραπεία του διαβήτη στην Ινδία. Μπορεί να ακούγεται περισσότερο σαν ορολογία, αλλά αυτή είναι η πιο πρόσφατη ενημέρωση στην ιατρική ανακάλυψη. Είναι μια ιστορία του παρελθόντος, όταν η θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 ήταν συνώνυμη με την καταστολή του με φάρμακα ή δίαιτα. Η εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα ήταν επίσης μια ακόμη εστίαση στις προηγούμενες θεραπείες για τον διαβήτη. Αλλά με τη μεταβολική χειρουργική μπορείτε να πείτε αντίο στον διαβήτη. Ο διαβήτης τύπου 2 έχει θεραπεία.

Ο διαβήτης έχει θεραπεία! Και η χειρουργική διαδικασία ονομάζεται «μεταβολική χειρουργική». Η προδιαγραφή με τη χειρουργική επέμβαση είναι ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να λάβουν μεγαλύτερη επιτυχία από αυτήν. Η μεταβολική χειρουργική είναι αν και ένα νέο φαινόμενο που γίνεται δημοφιλές στη δική της σφαίρα. Η μεταβολική χειρουργική χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη χειρουργική διαδικασία για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2.

Διαβήτης τύπου 2: η ινσουλίνη σας κοροϊδεύει

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι η κατάσταση όπου το σώμα σας εκκρίνει λιγότερη ινσουλίνη για να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Ή το σώμα σας εκκρίνει ινσουλίνη αλλά ο ρυθμός λήψης του σώματός σας είναι πολύ χαμηλός. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι επίσης γνωστός ως σακχαρώδης διαβήτης ή απλά διαβήτης. Χωρίς την κατάλληλη θεραπεία ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει όλεθρο σε ένα άτομο οδηγώντας σε τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η μεταβολική χειρουργική μπορεί να θεραπεύσει τον διαβήτη τύπου 2 μου, αλλά πότε;

  • Εάν το BMI σας είναι μικρότερος από 35, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάστασή σας είναι απλώς κατάλληλη για τη μεταβολική χειρουργική επέμβαση. Περίπου το 86% της ύφεσης του σακχαρώδους διαβήτη μπορεί να γίνει με τη μεταβολική χειρουργική επέμβαση και το ποσοστό θνησιμότητας μπορεί να μειωθεί κατά 89%.
  • Εάν ο BMI σας είναι 30-35 και είστε παχύσαρκοι με πολλές ιατρικές επιπλοκές τότε θα πρέπει να πάτε αμέσως για μεταβολική επέμβαση.

Εστίαση της μεταβολικής χειρουργικής

Ο κύριος στόχος μιας μεταβολικής χειρουργικής είναι ο χειρισμός της ορμόνης σας, η οποία είναι υπεύθυνη για την εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Μετά τη μεταβολική επέμβαση, το έντερο εκκρίνει αρκετές ορμόνες όπως η ινσουλίνη, ινκρετίνες που εξισορροπούν διάφορες δράσεις στο σώμα σας. Ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας είναι ένα από αυτά.

Αποτέλεσμα της μεταβολικής χειρουργικής

Το after life της μεταβολικής χειρουργικής είναι πραγματικά απολαυστικό. Λόγω ενός στενού στομαχικού σωλήνα, ο ρυθμός μεταβολισμού μειώνεται, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερη πρόσληψη τροφής. Η λιγότερη πρόσληψη τροφής παράγει γενικά λιγότερες θερμίδες, κάτι που είναι πολύ καλό σημάδι για διαβήτη τύπου 2. Και το αποτέλεσμα είναι μια ζωή χωρίς διαβήτη μπροστά!

Μεταβολική χειρουργική στην Ινδία, μια ζωή χωρίς διαβήτη

Αναζητάτε μια μεταβολική χειρουργική επέμβαση χαμηλού κόστους; Η Ινδία σας προσφέρει πολύ μεγαλύτερο φάσμα εκτός από μια θεραπεία παγκόσμιας κλάσης που είναι προσιτή. Το κόστος της μεταβολικής χειρουργικής στην Ινδία είναι πολύ φθηνότερο και ιδιαίτερα προσιτό. Την επόμενη φορά δοκιμάστε αυτήν την εκπληκτική θεραπεία στην Ινδία και αποκτήστε μια υγιή!

Are you interested ? Contact us